TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Grand Seiko?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hangi Grand Seiko?

Mesaj DrSeiko » 13 Haz 2016, 12:08

Eğer SBGR095 yani çelik olan modern 62GS tekrar canlandırma modeli ise istediğiniz bunu sanırım zor bulursunuz. Sınırlı yapım modeli - dünyada 600 adet olduğu için bulunması ya imkansız ya da zor. Bunun sarı altın modelini hafta sonu denedim ve koluma ve gözüme çok küçük geldi. 37.6 mm olmasına rağmen.

Aynı oturuşta SBGH001 de denedim, ama sonuçta 62GS nin açık/yüksek safir kristal camını daha çok beğendiğim için SBGH037 modeline karar verip aldım. SBGH039 kahverengi siyah karışımı da çok güzeldi ama yazılarının beyaz olması ve saatin takvim penceresinin beyaz üzerine siyah rakamlar olduğu için beğenmedim.

Doğrusu hangisini alırsanız memnun kalacağınızdan eminim. İlk aldığınız da sonuncusu olmayacaktır, ki onun için fazla düşünmenize bile gerek yok. Hangisi gönlünüze ve gözünüze hoş geliyorsa onu rahatça alın :)

Benim durumu soracaksınız ise, şu anda 5 parça oldu ki kapıldıktan sonra GS alma hastalığının sonu yok gibi geliyor bana..... :thumbup:
(Doktor olmama rağmen hala bulamadım çağresini)
Kullanıcı avatarı
DrSeiko

Mesaj manil » 01 Tem 2016, 11:57

Grand Seiko'nun biraz aralarda kaldığını maalesef saati alınca anladığım için bu saatle ilgili biraz bilgilendirme yapmak ihtiyacı duydum.

Grand seiko ilk olarak 1960 yılında üretime geçen bir marka. Aslında Seiko'nun bünyesinde bir marka ama fiiliyatta bambaşka bir segment. Japonların marka / ürün konusundaki geleneksel tutuculukları nedeniyle aynı markayı taşıdığı Seiko'nun diğer saatleriyle birlikte düşünülmemesi gerekiyor.

Grand Seiko'nun amacı şu:

“Our goal was to create the best possible mechanical watch for everyday use.”

yani, günlük kullanım için olabilecek en iyi mekanik saati üretmek. Karışık komplikasyonlara hiç bir şekilde meyledilmiyor. Şu an en komplike saatinin 36.000 bph GMT olduğunu görüyoruz.

Bu felsefe, GS'yi high-end isviçrelilerden ayıran temel nokta. Halihazırda GS'in mekanizma parçaları pres - kesim - parlatım prosesinden ayrı olarak yarı iletkenlerle aynı üretim biçimiyle üretilerek olabilecek en kusursuz parçaların bir araya getirilmesine çalışılıyor.

TASARIM

Grand Seiko'nun sembolü aslan. Her saatinin arkasında buna yer veriyor. Arkası safir olanlarda hologram biçiminde görüyoruz.

aşağıda 1967 yılında üretilmiş bir GS yer alıyor. Şimdikilerden hemen hemen hiç bir farkı yok tasarım olarak. Japon sanat ve estetik anlayışının bir göstergesi olarak saatin kasasında ışık - gölge oyunlarına başvurulmuş. Şunu da unutmamak gerek, japonlarda çeliği işlemek bir kültür işi. Bu, samuray kültürünün bir parçası. Böyle olunca, kaizen felsefesinin saate de yansımasını doğal karşılamak gerekiyor.

Resim

GS'lerin en önemli kasa özellikleri son derece parlak bir polisajlarının olması. Bu parlaklık çeşitli ışık ve gölge oyunlarına uygun bir tasarım oluyor.

GS bir klasik saat. Gelip geçici moda heveslileri için değil. Tasarımı da 50 yıldır hemen hemen aynı. Temel özelliklerini aşağıdaki resimde görmek mümkün.

Resim

GS tasarım esasları 9 ana başlık altında özetleniyor.
1-12 indisinin çift çubuk olması
2- indislerin prizmatik yapısı
3-parlatılmış kasa (zaratsu stili)
4-Boynuzlar ve kasanın iki boyutlu tasarımı
5-gizli tepe koruma
6-düz kadran
7-prizmatik akrep-yelkovan
8-Kubbe cam
9-Yanal bakıldığında dışarı doğru çıkan kadran yuvası tasarımı

kendi adıma diyebilirim ki, indislerin prizmatik yapısı ve akrep yelkovan işçiliği gördüğüm hemen hemen tüm saatlerden fersah fersah ileride. Yani tuhaf benzetme olacak ama GS harici saatlerde indislerin beyaz tahta marker'ı ile çizildiğini, GS'lerde ise 0.3 kalemle ince iş çıkartıldığı benzetmesini kursam abartmış sayılmam. Yakından bakmadan anlamak zor. Işığı ayna gibi yansıtan bu yapı sayesinde lumeye ihtiyaç kalmıyor.

müteakip yazıda mekanizmasına değinerek kendi tecrübelerimi aktaracağım. Sonrasında ise neden biraz yetimoğlan muamalesi gördüğünü irdeler ve bir çok fotoğrafla bu saate ısınırız.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Ground » 01 Tem 2016, 12:21

Anıl güzel bir başlık - inceleme konusu bu. Yeni başlığa taşınması sanki daha uygun olacak.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj Khan » 01 Tem 2016, 12:39

manil yazdı:Grand Seiko'nun biraz aralarda kaldığını maalesef saati alınca anladığım için bu saatle ilgili biraz bilgilendirme yapmak ihtiyacı duydum.

Grand seiko ilk olarak 1960 yılında üretime geçen bir marka. Aslında Seiko'nun bünyesinde bir marka ama fiiliyatta bambaşka bir segment. Japonların marka / ürün konusundaki geleneksel tutuculukları nedeniyle aynı markayı taşıdığı Seiko'nun diğer saatleriyle birlikte düşünülmemesi gerekiyor.

Grand Seiko'nun amacı şu:

“Our goal was to create the best possible mechanical watch for everyday use.”

yani, günlük kullanım için olabilecek en iyi mekanik saati üretmek. Karışık komplikasyonlara hiç bir şekilde meyledilmiyor. Şu an en komplike saatinin 36.000 bph GMT olduğunu görüyoruz.

Bu felsefe, GS'yi high-end isviçrelilerden ayıran temel nokta. Halihazırda GS'in mekanizma parçaları pres - kesim - parlatım prosesinden ayrı olarak yarı iletkenlerle aynı üretim biçimiyle üretilerek olabilecek en kusursuz parçaların bir araya getirilmesine çalışılıyor.

TASARIM

Grand Seiko'nun sembolü aslan. Her saatinin arkasında buna yer veriyor. Arkası safir olanlarda hologram biçiminde görüyoruz.

aşağıda 1967 yılında üretilmiş bir GS yer alıyor. Şimdikilerden hemen hemen hiç bir farkı yok tasarım olarak. Japon sanat ve estetik anlayışının bir göstergesi olarak saatin kasasında ışık - gölge oyunlarına başvurulmuş. Şunu da unutmamak gerek, japonlarda çeliği işlemek bir kültür işi. Bu, samuray kültürünün bir parçası. Böyle olunca, kaizen felsefesinin saate de yansımasını doğal karşılamak gerekiyor.

Resim

GS'lerin en önemli kasa özellikleri son derece parlak bir polisajlarının olması. Bu parlaklık çeşitli ışık ve gölge oyunlarına uygun bir tasarım oluyor.

GS bir klasik saat. Gelip geçici moda heveslileri için değil. Tasarımı da 50 yıldır hemen hemen aynı. Temel özelliklerini aşağıdaki resimde görmek mümkün.

Resim

GS tasarım esasları 9 ana başlık altında özetleniyor.
1-12 indisinin çift çubuk olması
2- indislerin prizmatik yapısı
3-parlatılmış kasa (zaratsu stili)
4-Boynuzlar ve kasanın iki boyutlu tasarımı
5-gizli tepe koruma
6-düz kadran
7-prizmatik akrep-yelkovan
8-Kubbe cam
9-Yanal bakıldığında dışarı doğru çıkan kadran yuvası tasarımı

kendi adıma diyebilirim ki, indislerin prizmatik yapısı ve akrep yelkovan işçiliği gördüğüm hemen hemen tüm saatlerden fersah fersah ileride. Yani tuhaf benzetme olacak ama GS harici saatlerde indislerin beyaz tahta marker'ı ile çizildiğini, GS'lerde ise 0.3 kalemle ince iş çıkartıldığı benzetmesini kursam abartmış sayılmam. Yakından bakmadan anlamak zor. Işığı ayna gibi yansıtan bu yapı sayesinde lumeye ihtiyaç kalmıyor.

müteakip yazıda mekanizmasına değinerek kendi tecrübelerimi aktaracağım. Sonrasında ise neden biraz yetimoğlan muamalesi gördüğünü irdeler ve bir çok fotoğrafla bu saate ısınırız.

Ground reyise katılıyorum, bu bir başlık olmalı :)

İkinci olarak GS hakkında söylediğiniz her şeyin altına imzamı atarım, o derece katılıyorum.

GS ye isim bile uydurdum, Swiss Killer :)

İsviçrelilerin moda anlayışına bir Ninja duruşu atmış, kafalarında karpuz kırmış bir marka bence GS!

Zenith haricinde de mekanik olarak GS ye yaklaşabilen bir marka ne yazıkki yok.

Bunu sadece sayısal olarak değil, 36.600 vph ile birlikte aynı zamanda kronograf komplikasyonunu oluşturabildikleri için diyorum.

Sözün özü, yaşlanmayan bir tasarım anlayışı ile mükemmel bir mekanizmayı birleştiren markadır GS!
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj batamer » 02 Tem 2016, 10:56

Merakla diğer fasikulleri bekliyoruz !!!!
Kullanıcı avatarı
batamer

Mesaj Caner1983 » 02 Tem 2016, 12:09

Anıl döktürmüş yine :champ:
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj manil » 02 Tem 2016, 12:30

Caner1983 yazdı:Anıl döktürmüş yine :champ:

:) eyvallah Canerim. Sana da alırız bu gidişle.

Sent from my iPhone using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj SeRxx » 02 Tem 2016, 12:33

Forumda paylaşımların çoştuğu dönemden kalma başlıklara göz atmakta fayda var.Çok tartışıldı,çok kalp kırıldı Grand Seiko için :D

:arrow: viewtopic.php?f=12&t=10206#axzz4DF4AfymH

:arrow: viewtopic.php?f=12&t=8205#axzz4DF4AfymH

:arrow: viewtopic.php?f=49&t=10841#axzz4DF4AfymH
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: delay, Mtn ve 290 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners