TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Zaman İçerisinde Evrim Geçiren Saat Tercihleriniz

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Zaman İçerisinde Evrim Geçiren Saat Tercihleriniz

Mesaj kilimanjaro » 06 Nis 2016, 17:18

Konuyu açalı 1 yıldan fazla olmuş.Güzel maddeler sıralamışım.Demek ki sizlerden çok tutarlı geri dönüşler alıyorum.Bu düşüncelerim doğrultusunda 2016 da 2 saat almışım.TSF Oris dışında , 2 saat daha gelecek gibi ... hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar , horoloji dünyamı zenginleştirdiğiniz için :thumbup: :champ:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj mturann » 06 Nis 2016, 17:51

Hayatım boyunca hep dress saatler alırım herhalde. :)
Büyük lokma ye büyük laf etme derler ama ettik bakalım ilerde ne olacak.
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj mertk » 07 Nis 2016, 20:42

kilimanjaro yazdı:ekliyorum ;

6- Hiç pilot saatım yok ... olmalı mı acaba ? :?

Abi illa inhouse olmasın dersen ki iwc'de inhouse tercih etmemek bence artı bir olay, yeni çıkan iwc mark'lar güzel olmuş ancak kayışı pek beğenmemiştim, yetkili müdür bunun deneme için olan vers., kayış dikişleri saat satışa başlanınca çok daha iyi olacaktır demişti.

Bir dikiş çıkan yer vardı,genel olarak kayış pek kaliteli gelmedi.Ama ben bir ara bir iwc pilot kesin alırım, Big Pilot mu bu mu olur bilemem ama hem fiyat uygun,hem big pilotta'da mekanizmayı göremiyosam benim için pek tercih olmayabilir.

Resim
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj mertk » 07 Nis 2016, 20:50

Bu arada ben foruma üye olduğumdan beri pek değişen bir şey yok.Foruma üye olmadan önce ayrı bir olaydı tabi.

Genel olarak kafamda belli markaların belli saatlerini belirliyorum,bunlar uzun zaman içinde hala aklımda kalıyorlarsa alıyorum ve satmıyorum.

Bu yüzden, hem bir anda karar vermemiş oluyorum, beklemekte ayrı güzellik katıyor olaya, ee bu arada da bütçede ikinci bir saate bütçe oluşturmaya başlamış bile olabiliyor.

Ben genelde markaların kült modellerine yöneliyorum veya o markayı tanımlayan koleksiyona yöneliyorum.Ama tabi beğenmek en öncelikli olay, ilk başta beğenmesem bile sonradan beğenebiliyorum tabi.

Kendi kafamda 3 sene içersinde alacağım 6-7 saati şimdiden belirledim diyebilirim,değişir mi değişebilir tabi ama genelde kült modeller olduğundan çok oynamaz.
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj kilimanjaro » 07 Nis 2016, 20:58

Teşekkürler Mert :thumbup: IWC ye nedense hiç ısınamadım.İsmi bile bana zorlanıpta konulmuş gibi geliyor.Uluslararası Saat Şirketi ne demekse artık :D
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj mertk » 07 Nis 2016, 22:29

Tarihi ile ilgili benim hatırladığım, bir amerikan kuruyor şirketi.Amacı yurtdışına saat satmak,ismide burdan gelmiş herhalde.

Sonra zaten başka biri satın alıyor falan diye hatırlıyorum.İsviçrede kuruluyor diye hatırlıyorum.

Hafızam beni yanıltmıyorsa doğrudur bu bilgiler ama eskiden alkole karşı çok yatkınlığım olduğundan kendi bilgilerime pek güvenemiyorum,hepsinden karışık ortaya bir şey yapmış olabilirim.Yanlışssa düzeltin lütfen.
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj kilimanjaro » 23 Haz 2016, 23:35

yıllar geçiyor , evrim falan geçirdiğimiz yok.Forumun üzerine ölü toprağı serilmiş gibi ... önerilen 5-6 marka ve bunlar forumun genel eğilimini direk etkiliyor ... hadi hayırlısı

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj manil » 24 Haz 2016, 00:03

Aynı kanaatte değilim açıkçası. Zaman içinde zevklerin damıtıldığını ve bir noktadan sonra x / y eksenleri arasında sabit bir hat oluşturacak biçimde bir çizgi meydana geldiğini düşünüyorum. X/Y' ye ister kadran / kasa, ister fiyat / performans, ister dayanıklılık / estetik ikililerini koyun...

Satışını yaptığım saat sayısı yaklaşık 15 olmuştur. Geri dönüp baktığımda görüyorum ki, ilk önceleri saatin kasasına, bileziğine vurgun olurken bir süre sonra mekanizma bende ön plana çıkıyor.

Bir diğer yandan zaman içinde farklı markaların fanı da olabiliyoruz. İlk etapta spor krono saatler hoşuma giderken artık diver ve dresswatchlar ilgi alanımda.

Kasa ve mekanizmayı bir yere koyarsam, saatin arayüzü yani kadranı değişen beğeniden en çok nasibini alan kısım kanımca.

Somutlaştırırsak, ilk önceleri kadran tasarımını çok umursamazken artık kadranda el yazısı fontunda ya da italik rakam görmek veyahut da abartılı desenleri yer verilmesi beni hiç cezbetmiyor. Aslında (özel yapımları geçtim, fabrikasyon saatlerden yola çıkarsak) saat fiyatına en az etki eden husus kadran olmasına karşın, saat zevkine ve bu bağlamda saati değiştirme isteğine en çok etkisi olan şey arayüz yani kadran oluyor.

Sent from my D6603 using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: hknmtn ve 243 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners