tesadüfen gördüm konuyu. çok ilginç çünkü ben bu işi yapıyorum
bu işin belli başlı sac ayakları vardır. arazi bulunacak, (marjinal tarım arazisi olacak, trafo merkezine yakın olacak ve trafoda kapasite olacak vs)
arazi bulunduktan sonra bir harita mühendisi vaziyet planını çıkacak ve bir elektrik mühendisi bu vaziyet planına santral yerleşim planını aplike edecek (autocad üzerinden bu işler) , tek hat şemasını çizecek vs.
daha sonra yetkin bir inşaat mühendisi ki burada bu ben oluyorum

ges projesinin statik hesaplarını yapacak.
daha sonra inşaat projesini ya tedaşa ya da onay yetkisine sahip bir üniversiteye onaylatacak.
sonra elektrik mühendisi onaylı statik proje ile birlikte tedaşa gidip elektrik projesini onaylatacak ve üst yazıyı çıkartacak.
daha sonra onay yazıları ile birlikte onaylı projeler bölge enerji sorumlusu (genelde ıspartada yaptığım için projeleri akdeniz elektrike gidiliyor) nihai onayları veriyor. sonra proje imalata başlanıyor. çelik konstrüksiyonlar kuruluyor, paneller montajlanıyor. sonra geçici kabule geliyorlar ve iş bitmiş oluyor.
ges işi yapan kişi varsa bana ulaşabilir buradan reklamımı yapayım

elektrik projesine uygun her türlü arazi ve çatı ges projelerini onay dahil tüm adımları hallediyor, sorunsuz onaylatıyorum.
statik hizmeti almak isteyen mesaj kutumu yeşillendirebilir

Boğaziçi Üniversitesi, Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Doktora Öğr.