TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Solar Sistemler Hakkında Bilgi

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Solar Sistemler Hakkında Bilgi

Mesaj yeterda » 27 May 2016, 08:55

Bir müşterimizin 4 megatonkw lik projesini fonlamıştık, daha 5-6ay oldu üretime başlayalı, ama belirttiğine göre iş fazla karlı olsa da, bürokratik işlemler, engeller firmayı bezdirmiş.Tövbe dedi, bir daha böyle bir işe kalkışmam diyor, Ayrıca bu solar panellerin henüz yerli üretimin yeterli düzeyde olmadığından, bütün malzemeler yurtdışı kaynaklı olduğundan, devlet iyice sıkılaştırmış,yerli üretim panel sistemleri gelişinceye kadar müsaade etmek istemiyor.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
yeterda

Mesaj Ground » 27 May 2016, 13:59

yeterda yazdı:Bir müşterimizin 4 megatonkw lik projesini fonlamıştık, daha 5-6ay oldu üretime başlayalı, ama belirttiğine göre iş fazla karlı olsa da, bürokratik işlemler, engeller firmayı bezdirmiş.Tövbe dedi, bir daha böyle bir işe kalkışmam diyor, Ayrıca bu solar panellerin henüz yerli üretimin yeterli düzeyde olmadığından, bütün malzemeler yurtdışı kaynaklı olduğundan, devlet iyice sıkılaştırmış,yerli üretim panel sistemleri gelişinceye kadar müsaade etmek istemiyor.

Panel üretiminin Türkiye de olması şu seviyemizde çok zor.
Bir iki firmayla olacak iş değil.. Ya da Tübitak - Kosgeb projeleriyle olabilecek bir şey değil.

Üretimden öte katma değeri olan çalışmalara girilmiyor. Yakın zamana kadar (ki hala öyle olabilir) avrupanın çini olma hedefi olan bir ülkeydik. Ucuz işçi gücü satmayı vizyon yapmışız. Dediğiniz üretim olabilmesi için ciddi yatırımlar ile birlikte kafa yapısının da değişmesi gerekiyor.

Devletin politikasını kestirmek gerçekten çok zor. Söylediğiniz nedenlerden dolayı müsaade etmediğini düşünmüyorum.
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj yeterda » 27 May 2016, 14:44

Devletin politikasını kestirmek gerçekten çok zor. Söylediğiniz nedenlerden dolayı müsaade etmediğini düşünmüyorum.[/quote]

Haklısınız belki de, ben sadece ortaya koydukları nedenleri belirttim.Yoksa ülkenin dört bir tarafındaki nehirlerin HES projeleri ile "yeşillendirilmesi", bu işleri yapan firmaların "teknolojiyoğun" değil de " rantyoğun" olmaları, ülkemizdeki yatırımların esasen kime yönelik olduğuda açık.Konuşacak çok şey var da, bu guzide forum yeri değil.

Kullanıcı avatarı
yeterda

Mesaj Ground » 27 May 2016, 15:46

yeterda yazdı:Haklısınız belki de, ben sadece ortaya koydukları nedenleri belirttim.Yoksa ülkenin dört bir tarafındaki nehirlerin HES projeleri ile "yeşillendirilmesi", bu işleri yapan firmaların "teknolojiyoğun" değil de " rantyoğun" olmaları, ülkemizdeki yatırımların esasen kime yönelik olduğuda açık.Konuşacak çok şey var da, bu guzide forum yeri değil.

aynen hocam. Siyasi konulara gerek yok. :champ:
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj mcgrady » 20 Haz 2016, 00:17

tesadüfen gördüm konuyu. çok ilginç çünkü ben bu işi yapıyorum :champ:

bu işin belli başlı sac ayakları vardır. arazi bulunacak, (marjinal tarım arazisi olacak, trafo merkezine yakın olacak ve trafoda kapasite olacak vs)
arazi bulunduktan sonra bir harita mühendisi vaziyet planını çıkacak ve bir elektrik mühendisi bu vaziyet planına santral yerleşim planını aplike edecek (autocad üzerinden bu işler) , tek hat şemasını çizecek vs.
daha sonra yetkin bir inşaat mühendisi ki burada bu ben oluyorum :champ: ges projesinin statik hesaplarını yapacak.
daha sonra inşaat projesini ya tedaşa ya da onay yetkisine sahip bir üniversiteye onaylatacak.
sonra elektrik mühendisi onaylı statik proje ile birlikte tedaşa gidip elektrik projesini onaylatacak ve üst yazıyı çıkartacak.
daha sonra onay yazıları ile birlikte onaylı projeler bölge enerji sorumlusu (genelde ıspartada yaptığım için projeleri akdeniz elektrike gidiliyor) nihai onayları veriyor. sonra proje imalata başlanıyor. çelik konstrüksiyonlar kuruluyor, paneller montajlanıyor. sonra geçici kabule geliyorlar ve iş bitmiş oluyor.
ges işi yapan kişi varsa bana ulaşabilir buradan reklamımı yapayım :D
elektrik projesine uygun her türlü arazi ve çatı ges projelerini onay dahil tüm adımları hallediyor, sorunsuz onaylatıyorum.
statik hizmeti almak isteyen mesaj kutumu yeşillendirebilir :thumbup: :champ: :champ:
Boğaziçi Üniversitesi, Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Doktora Öğr.
Kullanıcı avatarı
mcgrady

Mesaj mcgrady » 20 Haz 2016, 00:21

yukarıdaki açıklamama ek olarak yaklaşık 100 mw onaylı projem vardır ve bunun 25 mw tı hayata geçirilmiş tıkır tıkır çalışmaktadır.
kalan 75 mw ise müşterilerim finansmanını ayarladıkca birer birer hayata geçecekler tabi.
yaklaşık türkiyenin şu an ki kurulu gücü 250 mwtın üzerinde.
bu da demek oluyor ki kurulu santrallerin 13'te birini bizzat ben yaptım.
diyebileceğim tek şey...vay anasını. :super:
Kullanıcı avatarı
mcgrady

Mesaj Khan » 20 Haz 2016, 00:58

mcgrady yazdı:yukarıdaki açıklamama ek olarak yaklaşık 100 mw onaylı projem vardır ve bunun 25 mw tı hayata geçirilmiş tıkır tıkır çalışmaktadır.
kalan 75 mw ise müşterilerim finansmanını ayarladıkca birer birer hayata geçecekler tabi.
yaklaşık türkiyenin şu an ki kurulu gücü 250 mwtın üzerinde.
bu da demek oluyor ki kurulu santrallerin 13'te birini bizzat ben yaptım.
diyebileceğim tek şey...vay anasını. :super:

:D işiniz ile alakalı hiç bir şey anlamasam da ben bile "vay be " dedim, böyle ballandırarak anlatılır mi bir iş? :D
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj mcgrady » 20 Haz 2016, 03:07

hocam şöyle ifade edeyim. 1 mw proje yaklaşık 20 dönüm arazi kaplamakta, 4000 küsür her biri 1.5 metrekarelik ebatta panellerden oluşmakta ve yaklaşık 70-80 ton arası çelik profil kullanılarak tamamlanmaktadır.
tabi işin projecilik kısmını yürütüyorum, kurulumunu vesaire diğer işleri ben yapmıyorum ama yenilenebilir enerjiye katkı sağlamak, bu alanda çalışmak keyifli bir iş :champ:
belki forumda bu alanda iş yapan kişiler olur, ilanımı görür diye biraz ballandırarak anlattım. çünkü ges kurmak isteyen kişi mecburen bir inşaat mühendisinden proje hizmeti almak zorunda :champ: :champ:
Kullanıcı avatarı
mcgrady

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners