TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Panerai Luminor Due Kasası Hakkında Görüşleriniz

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yeni Panerai Luminor Due Kasası Hakkında Görüşleriniz

Mesaj Clk » 18 May 2016, 13:03

archer75 yazdı:
Clk yazdı:44 mm + Panerai tasiyamiyorsan hic girmeyeceksin bu ise arkadas. 8-)

Bu da bir bakış açısı hatta markanın karakteristiği yönünden de doğru.
Yalnız gözüken birçok marka 39-42mm aralığına modelleri sıkıştırmaya başladı, talep gören en çok ölçü olduğundan.

archer75, ben zaten markanin model politikasina hicbir elestiri getirmedim. Sonucta bunlar ticari sirketler ve en cok nasil satarizin derdinde.

Ancak belirtmis oldugun gibi 44 mm alti kasa bence marka karakteristigine zarar verir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj archer75 » 18 May 2016, 14:23

Clk yazdı:archer75, ben zaten markanin model politikasina hicbir elestiri getirmedim. Sonucta bunlar ticari sirketler ve en cok nasil satarizin derdinde.

Ancak belirtmis oldugun gibi 44 mm alti kasa bence marka karakteristigine zarar verir.

Bende öyle düşünmedim zaten [emoji4]

Bu ince 42 mm kolda nasıl durur görmek lazım belkide 44 ve üzeri ve kalın kasadaki hava olmayacak hiç o zaman da tercih edilmeyecek. Keşke bu büyük Panerai'leri taşıyabilsem hatta daha kalın büyük olan diverlarını. Belkide psikolojik ama siz ne dersiniz benim bileğe göre bu 44mm luminorlar için;

Resim

Resim

Birde kıyaslama olsun diye 42mm Radiomir ekleyeyim

Resim
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj Anesthesia » 18 May 2016, 14:58

Pam özelliği; bence her iki çap ta bileğinizde güzel durmuş.rahatsız etmiyorsa alınası. Benim bilek te incedir, hatta standart bileklikleri takamamak dert oluyor ama 44 mm pam bileğime en çok yakıştırdığım saatlerden biri

E5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj Clk » 18 May 2016, 16:32

archer75, ben anesthesia'dan biraz farkli düsünüyorum ve sana olmamis diyorum. Her kol farkli. Anesthesia'nin koluna (kendisi bileklerinin ince oldugunu söyledigi icin örnek olarak aliyorum) Pam tam otururken senin kolda biraz siritmis. Bu tabii ki sahsi görüs. Her kol gibi her göz de farkli :D :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj archer75 » 18 May 2016, 16:37

Clk yazdı:archer75, ben anesthesia'dan biraz farkli düsünüyorum ve sana olmamis diyorum. Her kol farkli. Anesthesia'nin koluna (kendisi bileklerinin ince oldugunu söyledigi icin örnek olarak aliyorum) Pam tam otururken senin kolda biraz siritmis. Bu tabii ki sahsi görüs. Her kol gibi her göz de farkli :D :thumbup:

Bende ısınamadım ve butikden Panerai defteri benim için kapanmıştır diye çıktım.
Her ne kadar 42mm Radiomir 1940 boyut olarak uygun görsemde nedense koluma takınca bir bağ oluşmadı saat ile ilgili.
PAM sanki büyük kasa olmalı, luminor olmalı ve 8 gün güç rezervi olmalı gibi geliyor. Tabi bunları üst üste eklenince saat de kalınlaşıyor.

Anesthesia yazdı:Pam özelliği; bence her iki çap ta bileğinizde güzel durmuş.rahatsız etmiyorsa alınası. Benim bilek te incedir, hatta standart bileklikleri takamamak dert oluyor ama 44 mm pam bileğime en çok yakıştırdığım saatlerden biri

E5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Belki göz alışır bir süre sonra belki psikolojik ama tamam budur diyemiyorum. CLK'in da belirttiği gibi sadece bilek çapı değil yapısıda saatin farklı durmasına yol açıyor. Siz sanslısınız.
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj Bg17 » 18 May 2016, 18:16

Archer senle saat zevkimiz ve kullanimimiz gayet benzer, bencede sana (ve bana) buyuk pam olmuyor. Zamaninda kisa sure kullanmisligim var, daha dogrusu kullanamadim. Bencede hic deneme bir daha.

Yeni modelleri gormek istiyorum gerci, ince 42mm belli beni potansiyel musteri yapar.

Bir de bunlar limited edition mu?
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj archer75 » 18 May 2016, 19:28

Bg17 yazdı:Archer senle saat zevkimiz ve kullanimimiz gayet benzer, bencede sana (ve bana) buyuk pam olmuyor. Zamaninda kisa sure kullanmisligim var, daha dogrusu kullanamadim. Bencede hic deneme bir daha.

Yeni modelleri gormek istiyorum gerci, ince 42mm belli beni potansiyel musteri yapar.

Bir de bunlar limited edition mu?

Haklısın bundan sonra deneyeceğim sadece bu yeni PAM676 olur. Aslına bakarsan aklımda başka bir saat var ama yılbaşına doğru olur bu arada yeni çıkan modelleri ve görmeyi istediğim başka modeller ile ilgilenip deneme yapmaya çalışıyorum.
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj mertk » 18 May 2016, 21:00

Bence sırf bilek çeken fotolar yanıltıcı olabiliyor, kol, üst bilek falan onlarla alırsak aslında çok daha düzgün gözükecektir bence.

Benim bilekler epey kalın, küçük saat seviyorum, bu ara biraz büyüklere daldım ama bence 44 mm pam, kendi adıma söyleyeyim, baya normal küçük saat sayılabilir bence, yapısından dolayı.

42 mm sunlight kadranı hiç beğenmedim, Panerai uymayan bir kadran.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 252 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners