Evet arkadalar iren癟 uzun bir bekleyi ve saate kavumam sonras覺nda hepinize tekrar merhaba farkettim ki tan覺ma olay覺na hi癟 girmemiim yakla覺k 2 y覺ll覺k aktif ama z覺rcahil bir 羹yeyim siz 羹statlardan 繹reniyoruz ve san覺rsam forumun benim a癟覺mdan en 繹nemli yan覺 otomatik saat ilgimi konuaca覺m ortam覺n olmamas覺d覺r (tabi han覺m覺n o forma bir daha girmeyeceksin tehtidi ciddilemezse

Bu saat yamaotoko ad覺 verilen haftasonlar覺n覺 ve tatillerini dalarda (japon Alpleri) ge癟iren ve t覺rmanan kiilerin ihtiya癟lar覺n覺 kar覺lamas覺 i癟in 羹retilmi bu y羹zden Alpinist denmi. Bu ihtiya癟lar覺n ba覺nda da manuel kullan覺lan pusula geliyor.
Saatin 5 jenerasyonu mevcut ve ilk jenerasyon 1961 de 羹retilmi. 30 y覺l bu modele ara verildikten sonra 1995 de 4s15 mekanizma ile tekrar 羹retilmi. 1995 de cyclops lu model 2003 de ise perpetual calender quartz ve gmtli titanium modeller 羹retilmi. 2006 da uan ald覺覺m ve 6r15 mekanizmaya sahip cyclopsu kald覺r覺lm覺 son jenerasyon piyasaya s羹r羹lm羹 (iyi ki de cyclops kald覺r覺lm覺 rolex dj d覺覺nda sub da dahil dier saatlerde katlanam覺yorum).

6R15 Mekanizma: ,Seikonun 2006dan beri 羹retip kulland覺覺, 7S26 mekanizmadan t羹retilmi kald覺 ki bu mekanizma bir癟ok king seiko modelinede can vermi bir mekanizmad覺r, 21,600 at覺 say覺s覺na ve saat/dakika/saniye/tarih 繹zelliklerine sahip. G羹癟 rezervi ise yakla覺k 50 saat. Mekanizma ayn覺 zamanda NE15A ismiyle de sat覺lm覺 ve kronograf modeli ise 8R28 olarak piyasaya s羹r羹lm羹. Performans olarak yurtd覺覺 bir site de +25/-15 saniye/g羹n denmi yurt d覺覺 bir forumda +8 sn denmi ama kulland覺k癟a daha g羹ncel verileri yazaca覺m.
Kullan覺ld覺覺 saatler: SARB "Cocktail Time" and "Alpinist", SARG, SARX "Presage", SBDC "Field Master"
Kasa: Kasa 癟ap ve boyutlar覺n覺 resimde g繹stermeye 癟al覺t覺m. San覺rsam baar abiden etkilenme var ama as覺l sorunum bilekler salam ince o y羹zden 38mm 癟ap gayet ideal benim i癟in. Kal覺nl覺k 12 mm hemen hemen sub ile ayn覺 ve benim i癟in yine ideal konforu y羹ksek ( zaten ilk 癟覺kt覺覺nda boyut olarak oyster kasaya benzetilmi). A癟覺kcas覺 polisajl覺 kasa pek sevmiyorum ama kalite hissi yerinde olmu. Boynuzlar ise polisajl覺 deil f覺r癟alanm覺 y羹zeye sahip.

Cam: Safir cam kullan覺lm覺
Bezel: 襤癟ten d繹nmeli ve pusula fonksiyonuna sahip bir bezel mevcut bu y繹n羹yle yani pusula fonksiyonuyla dier saatlerden ayr覺l覺yor ne iime yarar oras覺 ayr覺da var m覺 var. 襤癟ten d繹nmeli bezeli hi癟 sevmiyorum tek sebebi ise ikinci tepe olmas覺 g繹r羹nt羹y羹 bozuyor bence (tabi simetri hastal覺覺n覺n etkisi var).
Tepe: Kurma s覺ras覺nda sertlii gayet yerinde ama gelgelelim 2 tepe var ve bu beni 癟ok rahats覺z ediyor(yukardaki sebepten dolay覺). Tepe 羹zerinde seiko damgas覺(belirgin ve burday覺m diyor) benim i癟in olmazsa olmaz ve iyi ki de var. 襤kinci tepe dediim gibi i癟 bezeli d繹nd羹r羹yor ve vidal覺 deil dokunu ve bir yere deme sonucu 癟abuk hareket edebilir.(hi癟bir yere demeden bile kolun hareketi ile hareket ediyor)

Kadran : Yeil renk ve sunburst olmas覺 etkileyici olmu ama kendi a癟覺mdan beyaz mavi ve siyah kadran d覺覺 renkler bana cazip gelmiyor. Saat dakika ve saniye g繹stergeleri bence karekteristik olmu d羹z deil. Dakika g繹stergesindeki 3 par癟al覺 ekil cathedral/mercedes hand olarak isimlendiriliyor. Ayr覺ca saatin okunabilirlii y羹ksek ve numaralarda gold renk kullan覺lmas覺 da ayr覺 bir g羹zellik katm覺.
Bilezik :Saat 20mm geniliinde kahverengi deri kay覺 ile geliyor. Bence saatin en eksi yan覺 kay覺 sert(okadar sertki kolumun eklini zorla ald覺 desem) ve kalitesiz 繹yle ki tokada seiko bile yazm覺yor insan bu kadar m覺 繹zensiz olur. Hand-made kay覺 i癟in kafamda eskitme mumlanm覺 yeil veya siyah deri kay覺 belirdi ve tokay覺 da toka-klips sistemiyle deitirmeyi d羹羹n羹yorum.

D羹羹nd羹羹m kay覺lara ve tokaya 繹rnek:

Arka kapak: Asl覺nda i癟imde arka kapa覺n cam olduu bir saat kald覺 ama buna da nasip olmad覺 arka kapak metal (su ge癟irmezlik 200 m olduu i癟in) ve 羹zerinde alpinist logosu ve da 癟izimi mevcut. Su ge癟irmezlik 20 atm (200m) 癟ok su sever biri olmad覺覺m i癟in yeterli.

Lume: Lume kadranda saat g繹stergelerinde nokta eklinde ve saat/dakika/saniye kollar覺na uygulanm覺 bence yeterli bir performans sunuyor ve seiko kalitesinde. Lume shot da gelsin tabi

Sonu癟 olarak f/p a癟覺s覺ndan cidden baar覺l覺 bir saat ve bu fiyatlar覺 sonuna kadar hak ediyor. Bu saati takt覺ktan sonra bir ey daha eklemek istiyorum kesinlikle saat 癟ap覺m 38-39 mm 40mm bile deil datejust 36 mm iyiden iyiye hedefim olacak. Acemi incelemem i癟in tekrar kursa bakmay覺n hepimize iyi forumlar