TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Seiko SARB017 Alpinist JDM 襤ncelemesi ve Kutu a癟覺l覺覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko SARB017 Alpinist JDM 襤ncelemesi ve Kutu a癟覺l覺覺

Mesaj Caner1983 » 09 May 2016, 11:53

Seiko sarb017 alpinist (JDM) incelemesi

Evet arkadalar iren癟 uzun bir bekleyi ve saate kavumam sonras覺nda hepinize tekrar merhaba farkettim ki tan覺ma olay覺na hi癟 girmemiim yakla覺k 2 y覺ll覺k aktif ama z覺rcahil bir 羹yeyim siz 羹statlardan 繹reniyoruz ve san覺rsam forumun benim a癟覺mdan en 繹nemli yan覺 otomatik saat ilgimi konuaca覺m ortam覺n olmamas覺d覺r (tabi han覺m覺n o forma bir daha girmeyeceksin tehtidi ciddilemezse :lol: ). 襤lk ilgimi 癟eken marka rolex oldu ve arat覺rmaya balad覺m o s覺rada da forumla tan覺t覺m tabi sonras覺nda da otomatik saat nedir ne deildir okuduk癟a anlad覺m otomatik saatin g羹zelliini ve rolexin marka deerini forumdan 繹renmi oldum ve tabi submariner ger癟eiyle tan覺m覺 olduk. Sub ise bende y羹ksek b羹t癟eye ramen tutku hatta saplant覺 haline geldi. O zamanlar omega smp 300 m yide denedim 癟ok beendim Manil(an覺l) ile hatta pazarl覺a oturdum gittim rotapta denedim ama biliyordum ki (saolsun An覺l da benim ne manyak olduumu anlam覺t覺 ve oda tecr羹belerini aktard覺) sub almadan baka saat almak bana para ve zaman kaybettirecekti ve uzun s羹re para biriktirmeden sonra hayalime kavutum (biraz daha biriktir sub al tavsiyesi yine tuttu :D ). Bu y繹n羹yle san覺rsam forumun en az zarar edenlerindenim. ok uzatt覺m kusra bakmay覺n ama hikayeme devam edeyim. Tek saatte 覺srarc覺 olmama ramen hakan abinin DJ2 si t覺rt覺kl覺 bezeli bende 2. Saplant覺y覺 meydana getirdi (bu saplant覺lar bitmez) baar abi y羹z羹nden de ince bilek ve deadline 40 mm s覺n覺r覺 ile yeni g繹zdem jubilee bilezik fluted bezel 36 mm 癟ap ile DJ 116234 oldu. Oldu ama para yok sub sat覺lmaz denince ve tabi ge癟en hafta sonu sub ile mangal yapmak istemeyince bug羹n羹n konusu olan F/P si iyi d羹羹k b羹t癟eli baz覺 ortamlarda sub alternatifi saat alma durumu ile kar覺 kar覺ya kald覺m. Bu arada bir itiraf rolex fanatiiyim hatta manya覺y覺m desem yeridir. 襤kinci saat 繹nceleri dress watch olacakt覺 hatta JLC nin ultrathin modellerini de az incelemedim ama yine b羹t癟e sorunu ile kar覺lat覺k (b羹t癟e ayarlan覺r da gerekirse extra n繹bet tutulur ama han覺m ayarlanamaz :lol: ) sonralarda f/p deyince tabi akla ilk seiko geldi sarb033 bakt覺m ama sade olacaksa GS sbgr061 (grand seiko da favorilerim aras覺nda) sadeliinde olmal覺yd覺 ama b羹t癟e yine ben buraday覺m dedi. Sonras覺nda JDM(Japonlar覺n kendi m覺nt覺kas覺 i癟in yapt覺覺 saatler) olsun dedim ve alpinistle g繹zg繹ze geldik. Bu arada s繹ylemeden ge癟emeyeceim sbdx001 marine master 覺 Japonya gezimde almad覺m ya san覺rsam yapt覺覺m en b羹y羹k mall覺k oldu bu da ikinci itiraf olsun. Alpinistte beni karars覺z b覺rakan iki durum birincisi ikinci tepe ikincisi yeil renk idi ama 1000-1500 tl band覺nda f/p a癟覺s覺ndan ilk 3 e girmesi kalitesi ve boyutlar覺 ile almaya karar verdim. Alma aamas覺nda Manil cs875(繹zellikle) mertye bg17 serxx ve kethudaya teekk羹rlerimi ileterek incelemeye balayabiliriz. 襤nceleme konusunda terminoloji resim kalitesi ve teknik konularda hatalar覺m 癟ok olacakt覺r imdiden 繹z羹r dilerim.
Bu saat yamaotoko ad覺 verilen haftasonlar覺n覺 ve tatillerini dalarda (japon Alpleri) ge癟iren ve t覺rmanan kiilerin ihtiya癟lar覺n覺 kar覺lamas覺 i癟in 羹retilmi bu y羹zden Alpinist denmi. Bu ihtiya癟lar覺n ba覺nda da manuel kullan覺lan pusula geliyor.
Saatin 5 jenerasyonu mevcut ve ilk jenerasyon 1961 de 羹retilmi. 30 y覺l bu modele ara verildikten sonra 1995 de 4s15 mekanizma ile tekrar 羹retilmi. 1995 de cyclops lu model 2003 de ise perpetual calender quartz ve gmtli titanium modeller 羹retilmi. 2006 da uan ald覺覺m ve 6r15 mekanizmaya sahip cyclopsu kald覺r覺lm覺 son jenerasyon piyasaya s羹r羹lm羹 (iyi ki de cyclops kald覺r覺lm覺 rolex dj d覺覺nda sub da dahil dier saatlerde katlanam覺yorum).
Resim
6R15 Mekanizma: ,Seikonun 2006dan beri 羹retip kulland覺覺, 7S26 mekanizmadan t羹retilmi kald覺 ki bu mekanizma bir癟ok king seiko modelinede can vermi bir mekanizmad覺r, 21,600 at覺 say覺s覺na ve saat/dakika/saniye/tarih 繹zelliklerine sahip. G羹癟 rezervi ise yakla覺k 50 saat. Mekanizma ayn覺 zamanda NE15A ismiyle de sat覺lm覺 ve kronograf modeli ise 8R28 olarak piyasaya s羹r羹lm羹. Performans olarak yurtd覺覺 bir site de +25/-15 saniye/g羹n denmi yurt d覺覺 bir forumda +8 sn denmi ama kulland覺k癟a daha g羹ncel verileri yazaca覺m.
Kullan覺ld覺覺 saatler: SARB "Cocktail Time" and "Alpinist", SARG, SARX "Presage", SBDC "Field Master"
Kasa: Kasa 癟ap ve boyutlar覺n覺 resimde g繹stermeye 癟al覺t覺m. San覺rsam baar abiden etkilenme var ama as覺l sorunum bilekler salam ince o y羹zden 38mm 癟ap gayet ideal benim i癟in. Kal覺nl覺k 12 mm hemen hemen sub ile ayn覺 ve benim i癟in yine ideal konforu y羹ksek ( zaten ilk 癟覺kt覺覺nda boyut olarak oyster kasaya benzetilmi). A癟覺kcas覺 polisajl覺 kasa pek sevmiyorum ama kalite hissi yerinde olmu. Boynuzlar ise polisajl覺 deil f覺r癟alanm覺 y羹zeye sahip.
Resim
Resim
Cam: Safir cam kullan覺lm覺
Bezel: 襤癟ten d繹nmeli ve pusula fonksiyonuna sahip bir bezel mevcut bu y繹n羹yle yani pusula fonksiyonuyla dier saatlerden ayr覺l覺yor ne iime yarar oras覺 ayr覺da var m覺 var. 襤癟ten d繹nmeli bezeli hi癟 sevmiyorum tek sebebi ise ikinci tepe olmas覺 g繹r羹nt羹y羹 bozuyor bence (tabi simetri hastal覺覺n覺n etkisi var).
Tepe: Kurma s覺ras覺nda sertlii gayet yerinde ama gelgelelim 2 tepe var ve bu beni 癟ok rahats覺z ediyor(yukardaki sebepten dolay覺). Tepe 羹zerinde seiko damgas覺(belirgin ve burday覺m diyor) benim i癟in olmazsa olmaz ve iyi ki de var. 襤kinci tepe dediim gibi i癟 bezeli d繹nd羹r羹yor ve vidal覺 deil dokunu ve bir yere deme sonucu 癟abuk hareket edebilir.(hi癟bir yere demeden bile kolun hareketi ile hareket ediyor)
Resim
Kadran : Yeil renk ve sunburst olmas覺 etkileyici olmu ama kendi a癟覺mdan beyaz mavi ve siyah kadran d覺覺 renkler bana cazip gelmiyor. Saat dakika ve saniye g繹stergeleri bence karekteristik olmu d羹z deil. Dakika g繹stergesindeki 3 par癟al覺 ekil cathedral/mercedes hand olarak isimlendiriliyor. Ayr覺ca saatin okunabilirlii y羹ksek ve numaralarda gold renk kullan覺lmas覺 da ayr覺 bir g羹zellik katm覺.
Bilezik :Saat 20mm geniliinde kahverengi deri kay覺 ile geliyor. Bence saatin en eksi yan覺 kay覺 sert(okadar sertki kolumun eklini zorla ald覺 desem) ve kalitesiz 繹yle ki tokada seiko bile yazm覺yor insan bu kadar m覺 繹zensiz olur. Hand-made kay覺 i癟in kafamda eskitme mumlanm覺 yeil veya siyah deri kay覺 belirdi ve tokay覺 da toka-klips sistemiyle deitirmeyi d羹羹n羹yorum.
Resim
D羹羹nd羹羹m kay覺lara ve tokaya 繹rnek:
Resim
Resim
Resim
Arka kapak: Asl覺nda i癟imde arka kapa覺n cam olduu bir saat kald覺 ama buna da nasip olmad覺 arka kapak metal (su ge癟irmezlik 200 m olduu i癟in) ve 羹zerinde alpinist logosu ve da 癟izimi mevcut. Su ge癟irmezlik 20 atm (200m) 癟ok su sever biri olmad覺覺m i癟in yeterli.
Resim
Lume: Lume kadranda saat g繹stergelerinde nokta eklinde ve saat/dakika/saniye kollar覺na uygulanm覺 bence yeterli bir performans sunuyor ve seiko kalitesinde. Lume shot da gelsin tabi
Resim
Sonu癟 olarak f/p a癟覺s覺ndan cidden baar覺l覺 bir saat ve bu fiyatlar覺 sonuna kadar hak ediyor. Bu saati takt覺ktan sonra bir ey daha eklemek istiyorum kesinlikle saat 癟ap覺m 38-39 mm 40mm bile deil datejust 36 mm iyiden iyiye hedefim olacak. Acemi incelemem i癟in tekrar kursa bakmay覺n hepimize iyi forumlar
Resim
En son Caner1983 taraf覺ndan 09 May 2016, 18:36 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 3 kere d羹zenlendi.
Rolexs dont tick-tock
Kullan覺c覺 avatar覺
Caner1983

Ya: 42
Kay覺t: 05 Eyl 2014, 22:41

Re: Kutu a癟覺l覺覺

Mesaj Tgm » 09 May 2016, 11:56

Ooo Caner ;)

Yurtd覺覺ndan al覺nm覺 belli ki.. Steinhart diyeyim
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullan覺c覺 avatar覺
Tgm

Ya: 37
Kay覺t: 24 ub 2014, 15:17

Mesaj alperen87 » 09 May 2016, 12:01

King seiko

HTC One mini 2 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
alperen87

Kay覺t: 24 Eyl 2015, 15:54

Mesaj Ground » 09 May 2016, 12:04

alperen87 yazd覺:King seiko

HTC One mini 2 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi

GS den 繹nce KS olabilir bence de..

G羹mr羹k bazen s覺k覺nt覺 yaratabiliyor. Keyfiyet kanunlar覺 ge癟erli bizim 羹lkemizde.
Kullan覺c覺 avatar覺
Ground

Ya: 43
Kay覺t: 17 Ara 2015, 02:48

Mesaj mosef » 09 May 2016, 12:09

Mondaine diyesim geldi 癟ok alakas覺z olacak ama :D
Kullan覺c覺 avatar覺
mosef

Kay覺t: 02 Tem 2014, 21:42

Mesaj eraslani » 09 May 2016, 12:21

seiko diyorum bende..T羹rkiye de sat覺lmayanlar覺ndan.
Kullan覺c覺 avatar覺
eraslani

Ya: 48
Kay覺t: 26 Oca 2012, 13:03

Mesaj Clk » 09 May 2016, 12:23

Autodromo 8-)
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj TSayiR » 09 May 2016, 12:24

bende steinhart diyorum :thumbup:
@WatchesTNC
Kullan覺c覺 avatar覺
TSayiR

Ya: 40
Kay覺t: 18 ub 2016, 14:17

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 284 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners