TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gelir Seviyesine Göre Kol Saati Alımı?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gelir Seviyesine Göre Kol Saati Alımı?

Mesaj Ahmetrefik » 08 May 2016, 18:07

Anesthesia yazdı:Geçin dalganızı geçin :) ta ki şunu okuyana kadar.
Ömrüm boyunca saatlere ilgim vardı, okulda son aldığım öğrenim kredisinin tamamı ile bir momentus, askerde iken de son aldığım maaşın büyük kısmını yine bir başka kol saatine harcamıştım. Ömrüm boyunca çok ta para biriktirme derdim olmamıştır, hatta iki örneği altı yıl öncesinden vereyim, evleneceğim düğün zamanı masraf zamanı, biriktirme işini de yapamıyorum, tuttum özelde nöbeti, aldığım nöbet parasını götürdüm organizasyon firmasına verdim, sonra baktık araba lazım gittik mağazaya bize araba lazım dedik, kaç paranız var diye sordular, para yok kredi verin dedik, onu da hallettik. Zaman geçti, nette bakınırken kendime babalık hediyesi yapmaya karar verdim, tesadüf eseri Concord C2 TSF LE planlama süreci ile denk geldim, ama o saate kadar para harcadığım tüm saatlerden daha fazlaydı meblağı, vurulmuşum bir kere,aşk başka şey ve ben hayatımda ilk kez para biriktirdim, hem de evde hanımdan kaçak. Sonunda edindim, ama zehir kanda, birikebileceğini de görmüşüm, bir yıl sonra pam 560'ı taktım bileğime:)
Enerji var, çalışıyoruz çok şükür, biriktirmeye devam ediyorum şimdiki hedef SS Daytona. Onu da iki yıl sonra bileğimde göreceksiniz inşallah.

Diyeceğim o ki bu forumda müdavimi olanlar zaten normal değil, ben de onlardan biriyim, kullandığım araba saatinden daha ucuz ve ben bu durumdan gurur duyuyorum :) dışarıda insanlar gelirlerine göre saat takabilirler, ama burada pek çok insan saat takabilmek için gelirini artırmaya çalışan insanlar ;)

E5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Anesthesia :champ: :champ: hocam tebrikler , tamamen katılıyorum, duygulara tercüman oldunuz :thumbup:

Asymptotetun ve Can'ın dediği gibi saat konusu bir kültür,tarz, stil, hobidir, buna itirazı olan var mı bilmiyorum , varsa da bu forumda işi olmamalı bence.
Hala forumda saatlerin yatırım, kar-zarar ekseninde görenler var, ben şundan zarar ettim , bundan zarar ettim , 2. elinde fiyat çok düşer, Rolex Sub çeyrek altın, zarar etmezsin diyenler var , araba, ev alım satımına döndermeye gerek var mı arkadaşlar bu işi. vw,audi,bmw,mercedes alırsan ikinci elde fazla kaybetmezsin, Rolex Sub, Omega Seamaster alırsan zarar etmezsin, Breitling alırsan çok zarar edersin . Forumun adı saat forumu , araba forumuna çevirenler var. Arabanı göstereceksen ve tartışmaya açacaksan bu konuda forum çok, TSF neye biniyor başlığına da karşıyım ayrıca.
Saat işini lütfen keyfe, hobiye, zevke bırakalım, bu konuda bütçelerini zorlayan arkadaşlara her zaman saygı duyalım , beğenerek ve keyifle takılan her saat benim için değerlidir.
zaman o kadar tuhaftır ki; gençken, çocukken hiç önemi yoktur, sonra gün gelir kaç yaz'ının kaldığını saymaya başlarsın.
Kullanıcı avatarı
Ahmetrefik

Mesaj Anesthesia » 08 May 2016, 18:07

O halde daha çok uğraşıp gelir seviyesini oralara çıkarmak gerek, ne kadar emek o kadar ekmek. Konu farklı mecralara geçecek farkındayım, ama kanaatimce insanın neden ben okadar kazanamıyorum diye şikayet etme hakkı yoktur.

Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj OnLyTNT » 08 May 2016, 20:00

Anesthesia yazdı:O halde daha çok uğraşıp gelir seviyesini oralara çıkarmak gerek, ne kadar emek o kadar ekmek. Konu farklı mecralara geçecek farkındayım, ama kanaatimce insanın neden ben okadar kazanamıyorum diye şikayet etme hakkı yoktur.

Siyasi, sosyal ve ekonomik dengesizliklerin etkisinin olmadığı ideal bir ortamda bu fikrinizin gerçekleşebileceğini düşünüyorum. Haklısınız konu başka yerlere gider :). Kısaca katılmadığımı belirteyim.
Kullanıcı avatarı
OnLyTNT

Gelir Seviyesine Göre Kol Saati Alımı?

Mesaj Orhanbalu » 08 May 2016, 20:04

coparan yazdı:Açtığım konu nerelere varmış? İstediğim cevaplardan birisini orhanbalu kardeşimiz vermiş:

Orhanbalu yazdı:Soru :
Gelir seviyesine göre kol saati alımı ?

Cevap : saate verdiğin paraya asla ihtiyaç duymamalısın. ( artık o bir para değil kol saati olarak seninle kalmalı )
[/quote

Sahip olduğun zenginlik bir yere kadar, toplumdaki yer ve saygınlığında taktığın saati kaldırmanı sağlıyor.

Bir kaymakam yada hakimin takacağı rolex, belkide bir iş adamının kolundan daha iyi duruyor.
Yada bir polis müdürümüzün kolundaki omega, herkesin bu saati bu konumun kaldıracağından şüphesi olmuyor.

Artık günümüzde "nereden bulmuş bu saat için parayı?" Gibi sorulara gerek olmuyor çünkü eskisi gibi değil vatandaşın geliri.

[emoji106]

En iyi saat, satmayacağım saatimdir.
Saat satın almak isteyenler, kesinlikle bütçelerini aşan fiyatlardaki saati almamalı. Yukarılarda bir arkadaş bahsetmişti 60 küsür M $ serveti olan bir insan 20k $ saat takıyor.
Bence bayaa haklı.
balu
Kullanıcı avatarı
Orhanbalu

Mesaj tylerf1 » 08 May 2016, 20:24

Anesthesia yazdı:
Diyeceğim o ki bu forumda müdavimi olanlar zaten normal değil, ben de onlardan biriyim, kullandığım araba saatinden daha ucuz ve ben bu durumdan gurur duyuyorum :) dışarıda insanlar gelirlerine göre saat takabilirler, ama burada pek çok insan saat takabilmek için gelirini artırmaya çalışan insanlar ;)

Doğru söze ne denir. Forum genel olarak hedeflenen saat çıtasını birkaç segment yükseliyor.
Moderatör arkadaşlardan ricam boyacı (badanacı) rolex takmış iş yaparken fotoğrafı vardı aramama rağmen bulamadım eklerlerse konu ve tartışma için çok açıklayıcı olacaktır.
Kullanıcı avatarı
tylerf1

Mesaj eyimen » 08 May 2016, 22:33

Konu, başlığı itibarıyla her yöne, her matematiğe, her mantığa çekilebilir. Ben uzun süredir figür koleksiyonu yapıyorum, bu işe girmeye gönüllü olanlara ilk söylediğim laf: "Figürü alırken verdiğin parayı ateşe atıp yaktığını düşün, eğer bunu kabul edebiliyorsan bu işe gir".
Fikrimi beğenmeyecek arkadaşlar çıkacaktır ama saat ile ilgili de şunu söylemek isterim:"Bir saati alırken o kadar etmediğini(maddi olarak) biliyorsan ve kabul ediyorsan al." :D
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj erenedip » 08 May 2016, 23:32

Ahmetrefik yazdı:
Anesthesia yazdı:Geçin dalganızı geçin :) ta ki şunu okuyana kadar.
Ömrüm boyunca saatlere ilgim vardı, okulda son aldığım öğrenim kredisinin tamamı ile bir momentus, askerde iken de son aldığım maaşın büyük kısmını yine bir başka kol saatine harcamıştım. Ömrüm boyunca çok ta para biriktirme derdim olmamıştır, hatta iki örneği altı yıl öncesinden vereyim, evleneceğim düğün zamanı masraf zamanı, biriktirme işini de yapamıyorum, tuttum özelde nöbeti, aldığım nöbet parasını götürdüm organizasyon firmasına verdim, sonra baktık araba lazım gittik mağazaya bize araba lazım dedik, kaç paranız var diye sordular, para yok kredi verin dedik, onu da hallettik. Zaman geçti, nette bakınırken kendime babalık hediyesi yapmaya karar verdim, tesadüf eseri Concord C2 TSF LE planlama süreci ile denk geldim, ama o saate kadar para harcadığım tüm saatlerden daha fazlaydı meblağı, vurulmuşum bir kere,aşk başka şey ve ben hayatımda ilk kez para biriktirdim, hem de evde hanımdan kaçak. Sonunda edindim, ama zehir kanda, birikebileceğini de görmüşüm, bir yıl sonra pam 560'ı taktım bileğime:)
Enerji var, çalışıyoruz çok şükür, biriktirmeye devam ediyorum şimdiki hedef SS Daytona. Onu da iki yıl sonra bileğimde göreceksiniz inşallah.

Anesthesia :champ: :champ: hocam tebrikler , tamamen katılıyorum, duygulara tercüman oldunuz [emoji106]

Asymptotetun ve Can'ın dediği gibi saat konusu bir kültür,tarz, stil, hobidir, buna itirazı olan var mı bilmiyorum , varsa da bu forumda işi olmamalı bence.
Hala forumda saatlerin yatırım, kar-zarar ekseninde görenler var, ben şundan zarar ettim , bundan zarar ettim , 2. elinde fiyat çok düşer, Rolex Sub çeyrek altın, zarar etmezsin diyenler var , araba, ev alım satımına döndermeye gerek var mı arkadaşlar bu işi. vw,audi,bmw,mercedes alırsan ikinci elde fazla kaybetmezsin, Rolex Sub, Omega Seamaster alırsan zarar etmezsin, Breitling alırsan çok zarar edersin . Forumun adı saat forumu , araba forumuna çevirenler var. Arabanı göstereceksen ve tartışmaya açacaksan bu konuda forum çok, TSF neye biniyor başlığına da karşıyım ayrıca.
Saat işini lütfen keyfe, hobiye, zevke bırakalım, bu konuda bütçelerini zorlayan arkadaşlara her zaman saygı duyalım , beğenerek ve keyifle takılan her saat benim için değerlidir.

+11111

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
erenedip

Mesaj mosef » 09 May 2016, 12:20

bence koleksiyonerlik açısından baktığımızda, eğer mantıklı alımlar yapıyorsak paramızı kesinlikle çöpe atmamışızdır. koleksiyona eklenen doğru parçalar, genellikle para kaybetmemeyle birlikte değerini yükseltme özelliğini de taşırlar.
Yani bana göre bütçemi zorlayarak bir saat alıyorsam, her ne kadar satmak için almamış olsam da satmak istediğimde bana belirli bir oranın üzerinde para kaybettirmiyor olmasını sağlamaya çalışırım. böyle durumlarda bütçenin zorlanabileceğine inanıyorum.
Kullanıcı avatarı
mosef

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 36 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners