TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

1500 - 3500 TL Arası Bütçeli Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

1500-3500 tl arası saat tavsiyesi

Mesaj zafeer » 13 Nis 2016, 23:04

Clk yazdı:Baslangic saati olarak bu fiyatlara bir Omega güzel secim olacaktir. 1000 Euro civarlarina güzel bir speedmaster bulunup alinir.

Ayni sekilde Breitling colt serisi de cok güzel bir secim olur. Kendine özgü dizayni ile her zaman bir Eyecather olacaktir. :thumbup:

+1
Ek olarak 2. El longines legend diver da iyi bir alternatif olur
Kullanıcı avatarı
zafeer

Re: 1500-3500 tl arası saat tavsiyesi

Mesaj thistle » 14 Nis 2016, 00:34

Öncelikle cevap yazma nezaketi gösteren bütün üstadlara ve gün içerisinde özel mesaj ile sıkça meşgul ettiğim zafeer kardeşime çok teşekkür ederim. Tavsiyeleriniz benim için çok kıymetli.

Sıfır Tag heuer aquaracer bütçemi aşıyor maalesef. Aslında kendimi bu bütçelere bile tam olarak ikna edebilmiş değilim doğrusu. O yüzden daha yukarılara çıkmasam iyi olacak. Ama aquaracerın ikinci eli ilk alternatiflerim arasında.

Orisin birçok modelini beğeniyorum. Hatta TSF Edition'ı ciddi ciddi düşündüm ama 44 mm çap bileğime biraz büyük geliyo. Beğendiğim diğer Oris modellerinin birçoğu da hakeza öyle. O yüzden Oris hala radarımda olmakla birlikte biraz ikinci planda gibi.

Longines hydroconquest için diyecek bir şeyim yok, bütçe limitim dahilinde sanırım fiyat/performans ürünü bu saat gibi. Legend diver da hoşmuş, bu saat daha önce dikkatimi çekmemişti ama canlısını da görmek lazım.

Breitling colt daha önce hiç dikkat etmediğim bir model, ama gayet başarılıymış. Bunun da canlısını görmek lazım ama ikinci eli bile beni aşıyor gibi.

Omega Speedmaster hem marka kalitesi hem tasarım olarak çok beğendiğim bir model olmakla birlikte bütçem dahilindekiler 15 yıllık falan. O yüzden biraz tereddütlüyüm doğrusu. Sizce tereddüt etmemeli miyim? Yani bu alternatifler arasında 15 yıllık da olsa ilk sıraya speedmasterı mı koymalıyım?

Bir de şu konuyu merak ediyorum: Acaba 1500 liralık bir saat ile 3500 liralık arasında ekstradan verdiğim 2000 liraya değecek bir fark var mıdır? Sadece mekanizma farkı olarak değil aynı zamanda marka değeri, prestij, işçilik, estetik gibi unsurları da hesaba kattığımızda sizce bu farka değer mi?
Kullanıcı avatarı
thistle

Mesaj Clk » 14 Nis 2016, 01:11

Öncelikle olayi ele alis sekli fiyat olmamali. Burada 1500 TL'lik bir saat ile 3500 TL'lik misal 10 yasinda ki bir saat söz konusu. Kisacasi elma ile armut'u önce farkli ele almak gerek.

Isvicre saatlerinde ki iscilik genel anlamda yeterli ile cok basarili arasinda gidip gelse de bu modelden modele degisen bir durum. Eger amac sadece bir saate sahip olmaksa, kullanacak sahis saatlere karsi herhangi özel bir ilgi beslemiyorsa, otomatik yada quartz olmasinin bir farki yoksa, farkli saatlere dokundugu/inceledigi zaman bir fark görmüyorsa cevabim 1500 TL'lik saat ile 3500 TL'lik saat arasinda o farki önceki satirlarda bahsettigimiz sahis icin aciklayacak hic bir fark yoktur.

Ilgi sahibi sahis icinse olay cok farkli. Bir saatin mekanizmasindan dizaynina polisaj isleminden su gecirmezlik degerine zaman tutmasindan konforuna bir cok faktör var. Icine girildigi zaman cok derin bir dünya...

Öncelikle alicinin su sorulara cevap vermesi gerekiyor.
1- Neden yeni bir saat istiyorum? Ihtiyac, aksesuar, hobi, ilgi v.s.
2- yeni saatten beklentilerim nedir? Konfor, aksesuar, teknik, kalite, marka tarihi v.s.
3- verecegim rakam benim icin önemli mi? Pisman olmamak icin önemli bir soru

Bu ve bunun gibi sorularin cevabi olmadiktan sonra biz burada ne yazarsak bos.

Bankada milyon dolarlari olan arkadasim evde Breitling Ebel v.s. saatleri duruken ortalarda Fossil saat ile dolasiyor ve saatinden cok memnun. Bu tamamen ilgi, alaka meselesi. Ilgi yoksa verilen paraya yazik. Ilgi varsa "yandin" diyorum :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj cilloo » 14 Nis 2016, 01:40

Aynı bütçe ile Longines Hydro aldım çok memnunum öneririm. Gerçekten f/p olarak çok mantıklı bir saat.
Kullanıcı avatarı
cilloo

Mesaj mmc » 14 Nis 2016, 09:48

Clk yazdı:Öncelikle olayi ele alis sekli fiyat olmamali. Burada 1500 TL'lik bir saat ile 3500 TL'lik misal 10 yasinda ki bir saat söz konusu. Kisacasi elma ile armut'u önce farkli ele almak gerek.

Isvicre saatlerinde ki iscilik genel anlamda yeterli ile cok basarili arasinda gidip gelse de bu modelden modele degisen bir durum. Eger amac sadece bir saate sahip olmaksa, kullanacak sahis saatlere karsi herhangi özel bir ilgi beslemiyorsa, otomatik yada quartz olmasinin bir farki yoksa, farkli saatlere dokundugu/inceledigi zaman bir fark görmüyorsa cevabim 1500 TL'lik saat ile 3500 TL'lik saat arasinda o farki önceki satirlarda bahsettigimiz sahis icin aciklayacak hic bir fark yoktur.

Ilgi sahibi sahis icinse olay cok farkli. Bir saatin mekanizmasindan dizaynina polisaj isleminden su gecirmezlik degerine zaman tutmasindan konforuna bir cok faktör var. Icine girildigi zaman cok derin bir dünya...

Öncelikle alicinin su sorulara cevap vermesi gerekiyor.
1- Neden yeni bir saat istiyorum? Ihtiyac, aksesuar, hobi, ilgi v.s.
2- yeni saatten beklentilerim nedir? Konfor, aksesuar, teknik, kalite, marka tarihi v.s.
3- verecegim rakam benim icin önemli mi? Pisman olmamak icin önemli bir soru

Bu ve bunun gibi sorularin cevabi olmadiktan sonra biz burada ne yazarsak bos.

Bankada milyon dolarlari olan arkadasim evde Breitling Ebel v.s. saatleri duruken ortalarda Fossil saat ile dolasiyor ve saatinden cok memnun. Bu tamamen ilgi, alaka meselesi. Ilgi yoksa verilen paraya yazik. Ilgi varsa "yandin" diyorum :D

bu mesaj danışma kısmında üste alınıp kilitlense mi acaba :champ:
Kullanıcı avatarı
mmc

Re: 1500 - 3500 TL Arası Bütçeli Saat Tavsiyesi

Mesaj maviplnet » 14 Nis 2016, 20:54

thistle yazdı:Arkadaşlar merhaba.

Bir saatçi vitrininde görüp çok beğendiğim Tissot Visodate modelini araştırırken keşfettiğim forumu yaklaşık 4-5 aydır sürekli takip ediyorum. Aslında 1000-1500 arası bir saat alma niyetim vardı, hatta ilk önce quartz bir model düşünüyordum. Fakat bu saati araştırırken forumda şiddetle otomatik modellerin tavsiye edildiğini ve bütçeyi biraz daha artırınca alabileceğim modellerin çok çeşitlendiğini gördüm. Önce 600 euro civarına Steinhart Ocean düşündüm, sonra forumda en çok tavsiye edilen modellerden birinin Longines Hydroconquest olduğunu ve bütçeyi biraz daha artırıp bu saati almanın daha mantıklı olacağını düşündüm. Bu saat için alwaysfashion sitesinden 2686 lira teklif aldım. Bu sefer o fiyatın üzerine biraz daha çıkıp ikinci el Tag Heuer Aquaracer veya Omega Speedmaster gibi modellerin de alınabileceğini gördüm. Velhasılı kelam bütçe artırmanın sonu yok ve ben bu işi bir noktada sonlandırmak istiyorum.

İşin doğrusu bütçe açısından bu rakamlara çıkmakta çok sıkıntım yok ama henüz kendimi bir saat için bu bütçelerin verilmesi fikrine tam olarak alıştıramadım maalesef. Bu noktada sizlerin tavsiyesine ihtiyacım var. Alacağım saat ilk otomatik saatim olacak ve çok çok zorda kalmazsam satmayı da düşünmem, fakat her türlü ihtimale binaen ikinci elde de çok zarar ettirmeyecek bir saat olsa iyi olur tabii. 1000-1500 liraya bir saat almak için çıktığım bu yolda bütçeyi 3000-3500 tl civarında sınırlandırmak istiyorum. İkinci el almakla ilgili bir sorunun yok, hatta ikinci el öncelikli tercihim diyebilirim. Ayrıca saatin çapı maksimum 42 mm olmalı.

Bu bütçeler dahilinde ne almamı tavsiye edersiniz? Verdiğim örnekler aradığım model hakkında sizlere ipucu verecektir sanırım. Bütçemin alt ve üst sınırlarındaki saatler arasında, yani 1500 liraya alabileceğim bir saat ile 3500 liraya alabileceğim saat arasında verdiğim paraya değecek bir kalite farkı olur mu? Yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Saygılar.

İlk paragrafı harfiyyen bende yaşadım. ne varsa visodatede ilk benimde dikkatimi çekti(deri kayış değilde çelik bilezik olsa başka bişey bakmazdımda zaten) aşama aşama yaşadıklarınızı bende yaşadım. visodate düşünürseniz çelik beyaz kasaya 1100 Tl fiyat aldım. ve bende malesef kararsızım .işin kötüsü şuan o saatleri deneme şansımda yok. :)
Kullanıcı avatarı
maviplnet

Mesaj thistle » 14 Nis 2016, 22:28

Aslında ben de tam tersine kahverengi deri kordonlusunu çok beğenmiştim visodate'in. Saat dünyasıyla tanışmama vesile olduğu için bir nevi teşekkür mahiyetinde bu saati edinmeyi ilerde düşünürüm belki ama şu anda kararımı büyük oranda Speedmaster kollamak şeklinde verdim. Acele etmeden bir süre Speedmaster kovalıyacam, olmazsa diğer alternatifleri değerlendirme niyetindeyim. Bu işi hallettikten sonra bir de beyaz kadranlı bir saat almayı düşünüyorum. O zaman belki visodate tekrar gündeme gelir belki ama beyaz kadran konusunda da Oris' in Artelier modelleri çok hoşuma gitmeye başladı. Mevcut saatimin quartz bir Tissot olması ve farklı markalara sahip olma isteğim de visodate' i biraz geri plana itiyor.

Tavsiyeleriyle fikir veren ve bundan sonra da tecrübeleriyle yol gösterecek arkadaşlara çok teşekkür ederim. Kafamın şekillenmesinde gerçekten çok yardımcı oldunuz. İyiki varsınız. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
thistle

Mesaj mertk » 14 Nis 2016, 23:00

Oris Artelier çok güzel seçim olur,

Omega speedy alacaksınız o modeller speedy ruhuna ifade etmiyor, otomatik bir speedy düşünemiyorum.

Speedy kovalayacaksanız eğer cal 321 asıl moonwatch'dır.Lemania column wheel içerir,çoğu üst düzey marka kullanmıştır bu mekanizmayı.

69'larda cal 861 geçtiler sonra 1861 oldu bu mekanizmanın adı,Lemania cam wheel'dır.Bence buda moonwatch olarak kabul görür.

Hala cal 1861 kullanmaktatır Omega.

Speedy alınacaksa bence moonwatch alınmalıdır.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners