Öncelikle olayi ele alis sekli fiyat olmamali. Burada 1500 TL'lik bir saat ile 3500 TL'lik misal 10 yasinda ki bir saat söz konusu. Kisacasi elma ile armut'u önce farkli ele almak gerek.
Isvicre saatlerinde ki iscilik genel anlamda yeterli ile cok basarili arasinda gidip gelse de bu modelden modele degisen bir durum. Eger amac sadece bir saate sahip olmaksa, kullanacak sahis saatlere karsi herhangi özel bir ilgi beslemiyorsa, otomatik yada quartz olmasinin bir farki yoksa, farkli saatlere dokundugu/inceledigi zaman bir fark görmüyorsa cevabim 1500 TL'lik saat ile 3500 TL'lik saat arasinda o farki önceki satirlarda bahsettigimiz sahis icin aciklayacak hic bir fark yoktur.
Ilgi sahibi sahis icinse olay cok farkli. Bir saatin mekanizmasindan dizaynina polisaj isleminden su gecirmezlik degerine zaman tutmasindan konforuna bir cok faktör var. Icine girildigi zaman cok derin bir dünya...
Öncelikle alicinin su sorulara cevap vermesi gerekiyor.
1- Neden yeni bir saat istiyorum? Ihtiyac, aksesuar, hobi, ilgi v.s.
2- yeni saatten beklentilerim nedir? Konfor, aksesuar, teknik, kalite, marka tarihi v.s.
3- verecegim rakam benim icin önemli mi? Pisman olmamak icin önemli bir soru
Bu ve bunun gibi sorularin cevabi olmadiktan sonra biz burada ne yazarsak bos.
Bankada milyon dolarlari olan arkadasim evde Breitling Ebel v.s. saatleri duruken ortalarda Fossil saat ile dolasiyor ve saatinden cok memnun. Bu tamamen ilgi, alaka meselesi. Ilgi yoksa verilen paraya yazik. Ilgi varsa "yandin" diyorum

TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...