TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ebay İlk Alışveriş Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Ebay ilk alışveriş

Mesaj Srhtdry » 19 Mar 2016, 19:02

Ebay global shipping program kapsamında 84 dolar ve üstüne gümrük vergisini peşin alıyor. 83 dolara ürün aldım vergi vermedim. Sınır 100 dolar diye biliyorduk ama kurla mı ilgili bilmiyorum değişmiş görünüyor.
Kullanıcı avatarı
Srhtdry

Mesaj ugurtatari » 19 Mar 2016, 22:04

Srhtdry yazdı:Ebay global shipping program kapsamında 84 dolar ve üstüne gümrük vergisini peşin alıyor. 83 dolara ürün aldım vergi vermedim. Sınır 100 dolar diye biliyorduk ama kurla mı ilgili bilmiyorum değişmiş görünüyor.

Eskiden 100 dolardı.Ben 10 yıldan fazladır EBAY yada başka siteleri kullanıyorum.Ama sistem enteresan..Şöyle;Mesela bir Limited edition DVD box set sipariş ettiniz.Fiatı 160 dolar..Bunu DHL ile 1 lira gümrük ödemeden aldığım çok oldu..Ama 110 dolarlık bir Elektronik aldınız %100 gümrüğe takılır.Hele DHL yada FEDEX ile daha tutalı birşey aldınız..Yandınız...?En son Sennheiser İE800 kulaklık aldım Ebay.uk den..Fiatı 500 Pound..60 Dolar yazdı faturaya.Kapıma kadar geldi.Burada 3000 tl ye alırsın ancak..Yani hangi üründen nasıl alacağı konusunda tecrübeliyim.Ha hiç takılmadımı? Elbette takıldı.2000 Euro ya Lambalı amfim için 4 adet lamba aldım.Çat takıldı..Sabah ilk ben girdim gümrüğe..Kutu eşşek kadar.Dedim hiç uğraşma fiatı 300 dolar.(Yerse...)120 tl vergi verdim aldım çıktım. :D
Gençler yaşlıların aptal olduğunu sanır;Ama yaşlılar gençlerin aptal olduğunu bilir..
Kullanıcı avatarı
ugurtatari

Mesaj hawkeye5429 » 19 Mar 2016, 23:08

Az öncede dutyfreeshopisland sitesinden 130 usd bayan citizen saat aldım artık vergi ne çıkarsa ödeyeceğim.vergi kacırarak alınanan üründen hayır gelmez.benim derdim istanbul gümrüğe gitmeden ilçemdeki postaneden vergiyi ödeyip saatlerimi almak.ayrıca dutyfreeshopisland kendi sitesinden alınan ürunlerde nato strap hediye ve google+ beğeniye 5usd indirim veriyor.artık hayırlısı bakalım.
Kullanıcı avatarı
hawkeye5429

Mesaj Masterport » 20 Mar 2016, 00:21

hawkeye5429 yazdı:Az öncede dutyfreeshopisland sitesinden 130 usd bayan citizen saat aldım artık vergi ne çıkarsa ödeyeceğim.vergi kacırarak alınanan üründen hayır gelmez.benim derdim istanbul gümrüğe gitmeden ilçemdeki postaneden vergiyi ödeyip saatlerimi almak.ayrıca dutyfreeshopisland kendi sitesinden alınan ürunlerde nato strap hediye ve google+ beğeniye 5usd indirim veriyor.artık hayırlısı bakalım.

Defalarca ebay den saat aldım ve hepsi ptt kargo ile is adresime geldi, vergisini de ptt kargo dan gelen arkadasa ödedim, en hızlı gelenlerde Japonya gönderileri, toplam 5-6 günde elimde oldu, gönderinin üzerinde fiyatı ve paketin içinde ne olduğunun açıklaması varsa daha iyi olur, yine de paketlerin çoğu açılıp fiziksel kontrol yapılıyor. Amazon ve Ebay Türkiye açılsa da kurtulsak.
Kullanıcı avatarı
Masterport

Mesaj ugurtatari » 20 Mar 2016, 00:45

Bg17 yazdı:Arkadaslar gumruk e dusuk beyan etmek, beyan etmemek hapise kadar gidebilecek ciddi cezalari olan suclardir. Hatirlatma geregi hissettim.

Buna katılıyorum lakin biz son kullanıcıyız.Konteyner dolusu mal getirsek haklısınız.Bu tip alış verişlerde önemli olan herzaman adet tir.Adet sayısı arttıkça risk te artar.
Gençler yaşlıların aptal olduğunu sanır;Ama yaşlılar gençlerin aptal olduğunu bilir..
Kullanıcı avatarı
ugurtatari

Mesaj İustitiacx » 26 Mar 2016, 09:36

Amazondan alınınca zaten otomatik olarak bergi düşüyor hatta eğer vergi çıkmaz ise geri isteyebiliyorsunuz ebay de de kullanıcıya faturaya az yazmasını isterseniz sıkıntı olmaz
Kullanıcı avatarı
İustitiacx

Mesaj copycat » 30 Mar 2016, 11:29

Srhtdry yazdı:Ebay global shipping program kapsamında 84 dolar ve üstüne gümrük vergisini peşin alıyor. 83 dolara ürün aldım vergi vermedim. Sınır 100 dolar diye biliyorduk ama kurla mı ilgili bilmiyorum değişmiş görünüyor.

sınır 75 euro. siz aldığınızda güncel kurlar dolayısıyla 84 e denk gelmiştir. unutmayın sınır usd kurundan belirlenmiyor. 75 EURO an itibari ile ne kadar usd a denk geliyorsa o.
Kullanıcı avatarı
copycat

Re: Ebay ilk Alışveriş Bilgi

Mesaj hawkeye5429 » 31 Mar 2016, 16:41

Beyler kargo istanbul gumrukte 3 gundur bekliyor bu normal mi?
Kullanıcı avatarı
hawkeye5429

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: EczAtes, Merdo ve 203 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners