TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Saatler Neden Pek İtibar Görmüyor?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Longines saatler neden pek itibar görmüyor?

Mesaj kilimanjaro » 23 Mar 2016, 10:28

Ben markaların satış rakamlarını mekanik ve pilli olarak ayırıp , ona göre değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.Yanlışım varsa lütfen düzeltin longines , Oris ,Tissot gibi markaların diğer elit İsviçre markalarına göre çok daha fazla pilli saat ürettiğini sanıyorum.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Stingray » 23 Mar 2016, 10:50

kucuk bir duzeltme yapmak gerekirse,Oris pilli saat uretmiyor.
Kullanıcı avatarı
Stingray

Mesaj eyimen » 23 Mar 2016, 11:18

Stingray yazdı:kucuk bir duzeltme yapmak gerekirse,Oris pilli saat uretmiyor.

Aynen, benim de dikkatimi cekmisti. Quartz saat uretmiyorlar :)
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj khef » 23 Mar 2016, 11:21

Bu durumun markanın saat sektöründe fiyatlama olarak arada kalmasindan kaynaklandığını düşünüyorum. Giriş seviye alınabilecek pilli bir longines yerine tissot'nun üst serilerinden biri rahatlıkla alınabilir. Ya da longines'nin üst serilerinden birini almak yerine tag heuer ya da breitling düşünülebilir. Elbette Hydroconquest'i ayrı bir yere koyuyorum. f/p olarak belki de markanin en iyi ürünü.
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj kilimanjaro » 23 Mar 2016, 11:27

Yanlışımı düzelttiniz arkadaşlar ... teşekkür ederim :thumbup:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj hakan1970 » 23 Mar 2016, 14:29

Alım gücü yükseldi, artık eskisi gibi değil. Daha üst markalara ulaşabiliyor insanlar. Bence bunun da etkisi çok.
Her insan huzur verir...Kimileri gelince , kimileri gidince.
Kullanıcı avatarı
hakan1970

Mesaj Cct » 24 Mar 2016, 22:00

Longines marka konumlandırması olarak daha genele hitap ediyor.

Forum'dur, dergidir, saat hobisidir bilmeyen bir çok kişi için Longines'de alınabilecek en iyi Swiss Made saat algısı mevcut. Biz olayın çok içerisinde olduğumuzdan bir süre sonra algısı kayboluyor. Yoksa sokaktaki genel tüketici ne bilsin AP, PP veya daha alt kategoride Nomos, GO vb. markaları.

Rahatlıkla alabilecek durumu olan çoğu arkadaşım Rolex için "zengin saati gücümüz yetmez" diyebiliyor mesela.

Longines bu yüzden bilinçli olarak inhouse mekanizmalı ve çok sivrilen modeller üretmiyor. Heritage seriside bizim gibi işin içinde olan tüketiciler için çıkartılıyor.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Re: Longines Saatler Neden Pek İtibar Görmüyor?

Mesaj copycat » 25 Mar 2016, 16:56

bana göre saat markalarında en çok abartılan iki konu şunlar.

biri firmanın quartz saat üretmesinin acziyet ya da kalitesizlik olarak görülmesi.

30 yıldır aralıksız kol saati kullanırım. ilk saatim bana yazlıkta babamın aldığı bugünki değerle 10 TL edecek casio çakması plastik dijital bir saatti. babamı dinlemedim saati denize soktum su aldı elimde patladı. o günlerden bugüne birçok markanın otm. saatlerini kullandım. halen de ağırlıklı olarak otm saat kullanırım. ama birçok zaman özellikle isteyerek quartz saat de kullanıyorum. quartz mekanizma firmalara tasarım anlamında bir çok imkan tanıyor. kadrana birçok farklı özelliği çok şık şekilde yerleştirme imkanı sağlıyor (aslında ben kalabalık kadranlardan hoşlanmam. burada kastettiğim kalabalık kadranlı chrono saatler değil). quartz makine orta ve alt fiyat segmentinde, big date özellikli, ikinci saati olan, ince saatlerin üretimini de mümkün kılıyor. sıradan kullanıcının ya da çok fazla sayıda saat olan birinin koluna saati takıp, ayarlamadan evden çıkmasını sağlıyor.

uzun lafın kısası longines in isteyen müşteriye conquest gibi bir saatin quartz seçeneğini sunması bana göre asla markanın değerini düşürmez. kimsenin kafasına silah dayamıyorlarsa biz saatin işçiliğine, kalitesine, tasarımına, malzeme kalitesine bakar istediğimiz versiyonu alırız.

ikincisi inhouse makine üretmenin eta makine kullanmakla arasında yarattığına inanılan fark.

mercedesin renault, bmw nin psa motoru kullandığı, iphone un tamamının çin'de üretildiği bir dünyada, eğer eta kalitesi tescilli, güvenilir, değrli bir mekanizma üretiyorsa; maliyetleri ve kaliteyi standardize edebilmek adına bunun kullanılması bana göre hiçbir sorun oluşturmaz. he canı isteyen ya da harcama alışkanlığı müsait olan daha yüksek bedele inhouse mekanizma arasın kimse bir şey diyemez. ama diğer yandan içeriisnde aynı eta mekanizma olan iki farklı saat birbirinin 5 katı fiyat ve kalitede olabilir. bunda hiçbir sorun yok. mekanizma bir saatin her şeyi değil. o mekanizmanın yerleştirildiği fabrikanın ortamı bile kaliteyi etkileyebiliyor.

son olarak longinesin fazlasıyla itibar gördüğünü düşünüyorum. yurtdışında da çok popüler ve gayet prestijli olduğunu hep gördüm. tabii ki sınıf standartlarında.
Kullanıcı avatarı
copycat

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: csgoz ve 230 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners