TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ebay İlk Alışveriş Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Ebay İlk Alışveriş Bilgi

Mesaj hawkeye5429 » 19 Mar 2016, 00:09

İyi aksamlar.ebay dan ilk alışverişimi yaptım ve paypaldan ilk kazığımı yedim.alttaki saati posta ücreti dahil 185 au doları aldım .sormak istediğim ülke posta kurumu gonderileri gumruge takılırmı .takılırsa vergiyi kargo gelince postane demi yoksa gumruktemi oderiz.Resim
Kullanıcı avatarı
hawkeye5429

Re: Ebay ilk alışveriş

Mesaj creeindian » 19 Mar 2016, 02:07

Hayırlı olsun, satıcıdan paket fiyatını 100$ ın altını girmesini isteyin, şansınız varsa gümrüğe takılmaz.
Takılırsa paket üzerinde beyan edilen fiyatın %20 sini ödersiniz, fiyat yoksa gümrük memurunun Google dan yapacağı araştırma neticesinde kanaat getirdiği fiyata göre yine %20 vergi ödersiniz. UKIM e(gümrük) gitmeden mahallenizdeki PTT şubenizden verginizi(eğer varsa) ödeyerek teslim alırsınız.
Kullanıcı avatarı
creeindian

Mesaj MertYe » 19 Mar 2016, 02:10

Gümrük detayları konusunda daha detaylı bilgisi olan üyeler var ben kendi bildiğim kadarıyla açıklayayım. Ben DHL aracılığıyla yaptığım alışverişte gümrük ödemesini direk teslim alırken yapmıştım evimin kapısında. Ptt ile ilgili gümrük mevzuatının anlatıldığı bircok konu mevcuttu diye hatırlıyorum oralardan da belki. Çözüme ulaşabilirsiniz. Ptt konusunda benim deneyimim olmadı açıkçası
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj jstein » 19 Mar 2016, 02:47

Ptt'de de tespit edilen gümrük ücretini kapınızda memura ödeyip paketinizi teslim alabiliyorsunuz.
One Timex digital watch, broken.
Kullanıcı avatarı
jstein

Mesaj hawkeye5429 » 19 Mar 2016, 03:19

Teşekkürler .
Kullanıcı avatarı
hawkeye5429

Mesaj ugurtatari » 19 Mar 2016, 17:18

Tracking i ptt sitesinden kontrol edin.Eğer ek ödeme çıkarsa bu sayafada görürsünüz zaten.PTT den yada kapınıza gelince ödeme yaparsınız alırsınız.70 doların(Kargo Dahil) üstü eğer yakalanırsa her türlü vergisi çıkar.
Gençler yaşlıların aptal olduğunu sanır;Ama yaşlılar gençlerin aptal olduğunu bilir..
Kullanıcı avatarı
ugurtatari

Mesaj barismismis » 19 Mar 2016, 18:44

sitede bu konular sık geçiyor.kimse amarikadaniste, denizamerikada gibi aracı siteleri kullanmıyor sanırım.400$ lık saati bu siteler aracılğı ile sadece kargo ucreti odeyerek ve hızlı bir şekilde getirtebilirsiniz.sanırım bu siteler, gumrukten toplu çekim yaptıklarından urunlerin fiyatlarını düşük gösteriyorlar.bu tur siteleri kullanmanızı tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
barismismis

Mesaj Bg17 » 19 Mar 2016, 18:54

Arkadaslar gumruk e dusuk beyan etmek, beyan etmemek hapise kadar gidebilecek ciddi cezalari olan suclardir. Hatirlatma geregi hissettim.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: EczAtes, Merdo ve 203 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners