Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
İyi Forumlar Dileriz
TSF
creeindian » 19 Mar 2016, 02:07
Hayırlı olsun, satıcıdan paket fiyatını 100$ ın altını girmesini isteyin, şansınız varsa gümrüğe takılmaz.
Takılırsa paket üzerinde beyan edilen fiyatın %20 sini ödersiniz, fiyat yoksa gümrük memurunun Google dan yapacağı araştırma neticesinde kanaat getirdiği fiyata göre yine %20 vergi ödersiniz. UKIM e(gümrük) gitmeden mahallenizdeki PTT şubenizden verginizi(eğer varsa) ödeyerek teslim alırsınız.
-

creeindian
-
MertYe » 19 Mar 2016, 02:10
Gümrük detayları konusunda daha detaylı bilgisi olan üyeler var ben kendi bildiğim kadarıyla açıklayayım. Ben DHL aracılığıyla yaptığım alışverişte gümrük ödemesini direk teslim alırken yapmıştım evimin kapısında. Ptt ile ilgili gümrük mevzuatının anlatıldığı bircok konu mevcuttu diye hatırlıyorum oralardan da belki. Çözüme ulaşabilirsiniz. Ptt konusunda benim deneyimim olmadı açıkçası
-

MertYe
-
jstein » 19 Mar 2016, 02:47
Ptt'de de tespit edilen gümrük ücretini kapınızda memura ödeyip paketinizi teslim alabiliyorsunuz.
One Timex digital watch, broken.
-

jstein
-
ugurtatari » 19 Mar 2016, 17:18
Tracking i ptt sitesinden kontrol edin.Eğer ek ödeme çıkarsa bu sayafada görürsünüz zaten.PTT den yada kapınıza gelince ödeme yaparsınız alırsınız.70 doların(Kargo Dahil) üstü eğer yakalanırsa her türlü vergisi çıkar.
Gençler yaşlıların aptal olduğunu sanır;Ama yaşlılar gençlerin aptal olduğunu bilir..
-

ugurtatari
-
barismismis » 19 Mar 2016, 18:44
sitede bu konular sık geçiyor.kimse amarikadaniste, denizamerikada gibi aracı siteleri kullanmıyor sanırım.400$ lık saati bu siteler aracılğı ile sadece kargo ucreti odeyerek ve hızlı bir şekilde getirtebilirsiniz.sanırım bu siteler, gumrukten toplu çekim yaptıklarından urunlerin fiyatlarını düşük gösteriyorlar.bu tur siteleri kullanmanızı tavsiye ederim.
-

barismismis
-
Bg17 » 19 Mar 2016, 18:54
Arkadaslar gumruk e dusuk beyan etmek, beyan etmemek hapise kadar gidebilecek ciddi cezalari olan suclardir. Hatirlatma geregi hissettim.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
-

Bg17
-
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium, EczAtes, kesikparmak, Merdo ve 206 misafir