SeRxx yazdı:Arkadaşlar, olay ne Swatch Group'un politikası, ne mekanizma, ne de tasarım. Orta sınıftaki markaların hepsinin kaderi böyle. Bana orta sınıfta olup da sağlam başarı sağlayan bir marka söyleyebilir misiniz? TAG, Maurice vs. hepsinin durumu belli. Tag Heuer, Tourbilion üretti; Frederique, Perpetual Calendar çıkardı yine boş. Neden peki? Frederique Perpetual almam, JLC Moonphase alırım; TAG Tourbillon almam Daytona alırım vs mantığı yüzünden tabii ki
In-House önemli dedim, sıfırını 800 küsür dolara bulmama rağmen elim Frederique Constant almaya gitmedi. Şimdi Longines içindeki yüksek kaliteli mekanizmaları çıkarıp yerine in-house koysa daha mı çok satacak, tabii ki de hayır!
Orta sınıf markalara bütçe kaybı gözüyle bakıldıkça Longines değil Hazreti Longines bile gelse değişen hiçbir şey olmayacak

Serxx, Omega bunu yaptı ve başarı sağladı, inhouse'larla eski kategorisine göre bence daha yükseldi. Neden Longines'de olmasın. Mesela Eta özel üretim mekanizma tasarladı işte column wheel, retrograde için falan benim saatte öyle. Bunu niye inhouse yapmadılar mesela merak ediyorum.
Birde işin sürekli kullanımlık bakmından bakarsan, iş öyle oluyor ama koleksiyonerlik bakımından bakarsan bakarsan Rolex alan Omega da alır, Longines'de ki yabancı forumlarada çok mevcut bunlar.
Bütçe kaybı ile saat almak mantıklı bir şey değil bence. Sonuçta bu müchever değil ki, müchever çok daha fazla değer kaybeden bir şey sonuçta.
FC daha çok yeni bir marka olduğundan bence daha oturması için çok yol var diye düşünüyorum.ML içinde aynı şeyleri düşünüyorum. Ama Longines sonuçta köklü bir marka.
Bilgime göre Rolex Selitta'yı aldı Tudor'a inhouse mekanizma üretiyor.Bence çok doğru bir adım, aynı şekli Breitling chronomat'larında kullandı bir mekanizma şirketini alarak.Sonuçta inhouse geçtiler, iyi yaptılar. Ama Tag bunu batırdı, seikodan alarak.
O yüzden saatler hakkında bilgili kesim için şu an Omega,Tudor,Breitling bana göre iyi işler yaptı, atılımlar yaptı ve öne geçtiler.Aynı şekilde Oris'de kendi kalibresini çıkardı,iyi yaptı.Tamam inhouse olunca daha iyi oluyor diye bir şey yok, ama itibar kazandıkları kesin.