TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Saatler Neden Pek İtibar Görmüyor?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Longines saatler neden pek itibar görmüyor?

Mesaj Tgm » 18 Mar 2016, 11:37

Bir de katıksız bir ETA kullanıcısı ve olmaya da devam edecek.. Tabi bunda Swatch Group çatısı altında olmasının da etkisi var.
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj hakanefe » 18 Mar 2016, 12:49

Bence tamamen Swatch Group içinde bulunması ve bu grubun Longines'i bile bile belli bir noktadan öteye götürmemesiyle alakalı satış stratejileri. Oysa Longines bağımsız bir marka olsaydı çok daha iyi yerlerde olurdu. Onca tarihe yazık etti adamlar.
Kullanıcı avatarı
hakanefe

Mesaj Archimed » 18 Mar 2016, 13:29

Longines deyince aklıma naif saatler geliyor. Onun dışında günlük kullanıma uygun örneğin Rolex Oyster Perpetual tipinde (bu tip tasarımlı saatlerin özel adı var mı bilmiyorum) mat kasa ve bilezikli metal bir saatleri yok. Hydroconquest'lerin bir albenisi yok. Heritage diver yaptılar, resmi hoşuma gitti ama denemek için koluma takınca bir şey hissettirmedi.

Clk'nın düşüncelerine katılmakla birlikte eklemek istediklerim; bana göre son birkaç yıla kadar Longines ve Tag Heuer fiyat açısından birbirine yakın modeller üretmesine rağmen Tag ciddi bir şekilde fark attı. Eski tasarımlı saatlerini yeniledi, kalitesi arttı. Düzgün reklam kampanyaları sayesinde insanların akıllarında yer bıraktı. Tag bu girişimleri sayesinde yeni saatlerini satabilmesinin yanı sıra eski saatlerinin koleksiyon değerini de arttırdığını düşünüyorum. Bu arada maalesef Longinescilerden bir numara göremiyorum.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj TSayiR » 18 Mar 2016, 13:45

Tgm yazdı:Fiyat skalasında ciddi rakipleri olması diyorum.. Mesela f/p olarak çok iyi olan hydro ilgi görüyor ama Master collection, Heritage, flagship gibi modeller o fiyat kategorisinde ciddi rakipler olduğundan yeterli ilgiyi görmüyor, her ne kadar iyi olsalar da..

+++++1.

Bu arada ben longinesciyim. Eger butcem olursa hydro ve heritage edinmek isterim. Bu iki model de bence cok iyi ve hoş modeller :thumbup:
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Mesaj mertk » 18 Mar 2016, 14:40

Longines gibi bir marka swatch grubun kahrını çekiyor bence. Omega'yı yukarı koyduklarından, Longines'e haksızlık ediyorlar. İsteseler onlarıda direkt inhouse geçirebilirler ki, belki yakında olur.

Onun dışında Longines kendi klasmanında dünyada lider nerdeyse, çok fazla saat sattığını biliyorum.Ama bunlar genelde koleksiyonun daha ucuz modelleri veya özellikle bayan saatleri ki bence çok şıklar.

Yinede Longines almak yüksek bütçede tercih işi.Ben retrograde eski vers. alırken, omega po 8500 de aynı fiyata geliyordu.Ama retrograde bana göre çok daha özel bir saat olduğundan onu tercih ettim. Ama şimdi kafamda küçük bir ihtimal satma düşüncesi olduğundan baya zarar edicem gibi.

Ondan genelde müşteriler, omega'nın kompilikasyonsuz modellerine yöneliyorlardır. Yinede saat almak,tercih, kişisel beğeni işidir.

Ondan Longines' ininde, Omega'nın da herzaman müşterisi vardır ki, Longines satışlarının gerçekten tüm Dünya üzerinde çok fazla olduğunu duymuştum.

O yüzden swatch grup da bu geleneği bozarak para kaybetmek istemez. Longines bu yolda devam eder gibi.

Yinede retrograde tamam en üst seviye Longines oluyor herhalde, ama daha uygun fiyatlara column wheel'lı chrono'lar klasik deri kayışlı saat alternatifleri çok. Bu yüzden deri kayışlı ortalama bir bütçe ile alınacak en iyi markalar Oris ve Longines'dir.

Tag Heuer daha sportif bir marka, o yüzden aslında farklı kategorilerde savaşıyolar.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj SeRxx » 18 Mar 2016, 15:37

Arkadaşlar, olay ne Swatch Group'un politikası, ne mekanizma, ne de tasarım. Orta sınıftaki markaların hepsinin kaderi böyle. Bana orta sınıfta olup da sağlam başarı sağlayan bir marka söyleyebilir misiniz? TAG, Maurice vs. hepsinin durumu belli. Tag Heuer, Tourbilion üretti; Frederique, Perpetual Calendar çıkardı yine boş. Neden peki? Frederique Perpetual almam, JLC Moonphase alırım; TAG Tourbillon almam Daytona alırım vs mantığı yüzünden tabii ki :D

In-House önemli dedim, sıfırını 800 küsür dolara bulmama rağmen elim Frederique Constant almaya gitmedi. Şimdi Longines içindeki yüksek kaliteli mekanizmaları çıkarıp yerine in-house koysa daha mı çok satacak, tabii ki de hayır! :)

Orta sınıf markalara bütçe kaybı gözüyle bakıldıkça Longines değil Hazreti Longines bile gelse değişen hiçbir şey olmayacak ;) :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj mertk » 18 Mar 2016, 16:46

SeRxx yazdı:Arkadaşlar, olay ne Swatch Group'un politikası, ne mekanizma, ne de tasarım. Orta sınıftaki markaların hepsinin kaderi böyle. Bana orta sınıfta olup da sağlam başarı sağlayan bir marka söyleyebilir misiniz? TAG, Maurice vs. hepsinin durumu belli. Tag Heuer, Tourbilion üretti; Frederique, Perpetual Calendar çıkardı yine boş. Neden peki? Frederique Perpetual almam, JLC Moonphase alırım; TAG Tourbillon almam Daytona alırım vs mantığı yüzünden tabii ki :D

In-House önemli dedim, sıfırını 800 küsür dolara bulmama rağmen elim Frederique Constant almaya gitmedi. Şimdi Longines içindeki yüksek kaliteli mekanizmaları çıkarıp yerine in-house koysa daha mı çok satacak, tabii ki de hayır! :)

Orta sınıf markalara bütçe kaybı gözüyle bakıldıkça Longines değil Hazreti Longines bile gelse değişen hiçbir şey olmayacak ;) :thumbup:

Serxx, Omega bunu yaptı ve başarı sağladı, inhouse'larla eski kategorisine göre bence daha yükseldi. Neden Longines'de olmasın. Mesela Eta özel üretim mekanizma tasarladı işte column wheel, retrograde için falan benim saatte öyle. Bunu niye inhouse yapmadılar mesela merak ediyorum.

Birde işin sürekli kullanımlık bakmından bakarsan, iş öyle oluyor ama koleksiyonerlik bakımından bakarsan bakarsan Rolex alan Omega da alır, Longines'de ki yabancı forumlarada çok mevcut bunlar.

Bütçe kaybı ile saat almak mantıklı bir şey değil bence. Sonuçta bu müchever değil ki, müchever çok daha fazla değer kaybeden bir şey sonuçta.

FC daha çok yeni bir marka olduğundan bence daha oturması için çok yol var diye düşünüyorum.ML içinde aynı şeyleri düşünüyorum. Ama Longines sonuçta köklü bir marka.

Bilgime göre Rolex Selitta'yı aldı Tudor'a inhouse mekanizma üretiyor.Bence çok doğru bir adım, aynı şekli Breitling chronomat'larında kullandı bir mekanizma şirketini alarak.Sonuçta inhouse geçtiler, iyi yaptılar. Ama Tag bunu batırdı, seikodan alarak.

O yüzden saatler hakkında bilgili kesim için şu an Omega,Tudor,Breitling bana göre iyi işler yaptı, atılımlar yaptı ve öne geçtiler.Aynı şekilde Oris'de kendi kalibresini çıkardı,iyi yaptı.Tamam inhouse olunca daha iyi oluyor diye bir şey yok, ama itibar kazandıkları kesin.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj SeRxx » 18 Mar 2016, 18:00

MertK, algı değişikliği şart, mekanizma değişikliği değil. Oris, in-house mekanizma yaptı 6,000 Euro'ya satıyor, kaç kişi alır?

Bahsettiğin Omega, Breitling gibi markalar zaten önceden de başarılıydı. Kaldı ki B01 mekanizmalı Breitling'i kaç kişi tercih ediyor orası da meçhul. En çok tercih edilen Breitling'lerde ise chronometer grade ETA kullanıldığını unutmayalım ;)

Tudor'u başarılı diye tanımlamak yanlış olur. Tudor markası Rolex SA'dan çıkmasa şu an tüm saatlerine Rolex homage'ı yorumları yapılırdı; ama yapıl(a)mıyor çünkü Rolex var arkasında. Tudor'un vintage modellerine dönüp baktığımızda hepsi birer Rolex kopyası.

Yani özet olarak mekanizma bir yere kadar başarıyı destekler. Geri kalan her şey pazarlama gücü.

Ayrıca çok güzel bir saat dünyası düşündüğünü de söylemeliyim. Maalesef ki saat firmaları kazançlarını ön planda tuttukları için böyle bir dünya yakın zamanda mümkün değil.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: EczAtes, Google [Bot], Merdo ve 196 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners