TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Mesaj mertk » 05 Mar 2016, 17:26

>>Anesthesia, o2o

Daytona bana göre değil pek denemedim ama koleksiyonumda rolex olmayacak diye bir kaidem yok zaten. Ama olucaksa büyük ihtimal milgauss olur, elektirk elektrnok. müh. de olduğumdan bu model bana çok yakın, hemde farklı bir seçenek.

>>Bütün arkadaşlara yorumları ve teşekkürleri için, ben teşekkür ediyorum.

Ben sadece kendi fikirlerimce konuşuyorum, bunlar değişebilir her zaman dediğim gibi. Bu yüzden kimseyi gocundurmak istemem yani. Rolexe önyargım olabilir ama milgauss bence başka bir alem :champ:
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj SeRxx » 05 Mar 2016, 17:35

JLC ve Zenith var iken IWC'ye gerek yok bence. Hatta Rolex'e falan da hiç bakmayın direkt JLC'a odaklanın ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj mertk » 05 Mar 2016, 18:13

Şimdiki Butiğimiz

Panerai

Öncelikle gayet güzel ağırladılar. Espressoları gayet güzeldi :champ:

Onun dışında katalogda verdiler, iwc kadar olmasada bununda çok kaliteli bir katalog olduğunu belirtmeliyim, saatlere 1000 euro ekleyin kafadan :lol: :lol:

Bunun dışında markanın tarihi benim çok ilgimi çekiyor. İtalyan deniz filosu askerleri ve aynı zamanda italyanların müttefiki olan Alman askerleri tarafından kullanılmış saatler. Marka ilk başta sadece askerlere saat üretmiş ve daha sonra halka açılmış.

Askerlerin zor şartlardaki koşullarını düşünürsek, uzun süre suda kalma vb... 8 günlük mekanizma bu mantıkla üretilmiş zamanında.

Rolexinde mekanizmalarını kullanmışlığı vardır firmanın ama Rolexten daha eski bir marka olduğunu düşünürsek, o zamanlar kendi mekanizmaları varmış, nasıl bu dönüşümler olmuş bilmiyorum.

Aynı zamanda katalogda da genelde yelkenlilere yer ayırmışlar.Tabi, saatler zamanında askerler tarafından yelkenlilerde de kullanılmıştır, buna itafen böyle bir katalog hazırlamışlar. Bende yelken hastası olduğumdan, bu yönden de beni vurmayı başardı Panerai.

Bunun dışında firma çok popüler oldu, bu yüzden yine biraz önyargılıydım ama çok kendine has ve değişik tasarımları olan bir firma, o yüzden ve böyle bir tarihinden dolayı markaya ısındım diyebilirim.

3 model denedim. Kafamda Base Logo vardı.

Bu modelden başlayalım, yine IWC Mark XVIII' daki gibi bir standart kayışla sunulmuş model. Yine belirteceğim benim hiç hoşuma gitmedi bu kayış, kalite hissiyatını veremiyor bence.

Onun dışında saat hoş güzel bir saat. Bileğimde de iyi durduğunu söyleyebilirim. Pek kaba durmadı.Bileklerim 21-22 cm civarı.

Bikelte fotoğrafa izin vermedikleri için, çekemedim ondan pekte aklımda kalmadı açıkcası.

Base modelde liste fiyatından hiç indirim yapmıyorlar, inhouse modeller için yardımcı olabiliriz şeklinde dönüş oldu.

O yüzden bende unitas almak varken, panerai'ın ne kadar güvenebileceğimizi merak ettiğim :idea: :idea: mekanizmasına yönelmenin daha mantıklı seçenek olduğunu düşündüm.

Yine yabancı forumlardan sıkıntılı geri dönüşlerin olduğunu okudum, inhouselar hakkında. Onun dışında özel limitli bir pam modelinde direkt base makine takılmasıda yine Panerai da yaşanan bir faciaydı. O yüzden arkası kapalı pamlardan uzak durmaya çalışıyorum :lol: :lol:

ikinci denediğim Pam 560 geçelim.

Kayışın yapısı aynımı şimdi tam hatırlayamadım ama resimlerden öyle gözüküyor ama yinede beyaz dikişlere başta çok uzaktım, yakından daha kaliteli gözüktüğünü anladım.

Base Logo'ya daha yakınken, logosuz bu model daha çok hoşuma gitti. İki modelin kadran renginde çok hafif farklılık vardı diye hatırlıyorum ama Paneraiları biraz aklım havada incelemişim herhalde :lol:

8 günlük bir mekanizma olan p5000 de güç rezerviyle bana göre önemli bir artı sağlıyor. Onun dışında firmanın kurucusunun ürettiği mekanizmalarda 8 günlük bir reserve sahipti.

Yani özetle güzel bir saat bence eğer mekanizma bir sıkıntı çıkarmazsa.

Son olarakta pek aklımda olmayan Pam 005

Deneme tahtasında durduğu için denedim, küçük saniye bence Panerai'ın olayı değil. Sade pamlar daha güzel ama alınacağı zaman yine düşünülebilir, hacking olmadığını belirteyim.

Sonuç olarak

Ben bu markadan alırsam p5000 mekanizmalı bir saat alırım oda belirttiğim gibi ikinci model olur. Yakın zamanda tercihlerim arasında olabilir.

Şimdi gelsin resimler... Işıklar dolayısla pek iyi çıkmadı malesef.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj o2o » 05 Mar 2016, 19:09

mertk yazdı:....Neyse, bunların kullandığı saat tek bir markanın özel o grup için üretilmiş modeli varmış. Birbirlerini bu şekilde tanırlarmış, giriş pass gibi birşeymiş herhalde. Ama rehberin dediğine göre kimse hangi marka olduğunu pek bilmiyormuş....

Hep Nautilus'u sevmişimdir ama şu anda biraz soğudum bu kasaya overseas'den sonra .

Mertk Abi hikayede geçen saat TSF EDITION ORIS olabilir mi? [emoji2][emoji2]

Birde yeni VC overseas görmedim henüz, size göre hangi görsel yönleri 5711'i geriye itti? Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj mertk » 06 Mar 2016, 14:21

:D :D

Ben yakindan inceleyemediğim için tam olarak birşey demem doğru olmaz o2o ama görsel olarak yani kasa yapısı olarak, Patek'e göre daha çok hoşuma gitmeye başladı.

Bu arada burdaki resimlerde pam 560 sandwich dial olarak gözükmüyor, bende orda denediğimde öyle olmadığını hatırlıyorum.

>>Anesthesia

Sizin alıdpınız pam 560'a bakıyordum da sandwich dial galiba, daha sonradan değiştirmiş olabilirler mi yeni serilerde yoksa ben mi yanlış görmüşüm :?: :?:
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj Anesthesia » 06 Mar 2016, 15:43

Değişiklik olduğunu zannetmiyorum, belki butiğin ışık düzeninden kaynaklanmıştır
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj kiwi21 » 06 Mar 2016, 15:45

Yeri gelmişken bir şey sormak istiyorum. Panerai kayış olarak neden bu kadar özensiz/kalitesiz kayışlar yapıyor? Örneğin bi Emre abinin yaptığı kayışlara bakıyorum bi üzerinde gelen kayışlara bakıyorum resmen bunlar ben kalitesizim diye bağırıyor. Üreticide "Nasılsa Panerai alan tek bir kayışa bağlı kalmıyor. Değiştirip değiştirip öyle kullanıyor" düşüncesi mi mevcut acaba? Mesela Can da (cct) saat farkı söyleşisinde yanında 3-4 tane hand-made Panerai kayışıyla gelmişti. Nedir Panerai'n olayı?
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj evsen81 » 06 Mar 2016, 16:07

kiwi21 yazdı:Yeri gelmişken bir şey sormak istiyorum. Panerai kayış olarak neden bu kadar özensiz/kalitesiz kayışlar yapıyor? Örneğin bi Emre abinin yaptığı kayışlara bakıyorum bi üzerinde gelen kayışlara bakıyorum resmen bunlar ben kalitesizim diye bağırıyor. Üreticide "Nasılsa Panerai alan tek bir kayışa bağlı kalmıyor. Değiştirip değiştirip öyle kullanıyor" düşüncesi mi mevcut acaba? Mesela Can da (cct) saat farkı söyleşisinde yanında 3-4 tane hand-made Panerai kayışıyla gelmişti. Nedir Panerai'n olayı?

En ucuz saati 5500-6000 dolar bandında olan bir markanın kayışının kalitesinin düşük olmasının hiç bir sebeple izahı olamaz bence :?
Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.
Kullanıcı avatarı
evsen81

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 300 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners