Şimdiki Butiğimiz
PaneraiÖncelikle gayet güzel ağırladılar. Espressoları gayet güzeldi
Onun dışında katalogda verdiler, iwc kadar olmasada bununda çok kaliteli bir katalog olduğunu belirtmeliyim, saatlere 1000 euro ekleyin kafadan
Bunun dışında markanın tarihi benim çok ilgimi çekiyor. İtalyan deniz filosu askerleri ve aynı zamanda italyanların müttefiki olan Alman askerleri tarafından kullanılmış saatler. Marka ilk başta sadece askerlere saat üretmiş ve daha sonra halka açılmış.
Askerlerin zor şartlardaki koşullarını düşünürsek, uzun süre suda kalma vb... 8 günlük mekanizma bu mantıkla üretilmiş zamanında.
Rolexinde mekanizmalarını kullanmışlığı vardır firmanın ama Rolexten daha eski bir marka olduğunu düşünürsek, o zamanlar kendi mekanizmaları varmış, nasıl bu dönüşümler olmuş bilmiyorum.
Aynı zamanda katalogda da genelde yelkenlilere yer ayırmışlar.Tabi, saatler zamanında askerler tarafından yelkenlilerde de kullanılmıştır, buna itafen böyle bir katalog hazırlamışlar. Bende yelken hastası olduğumdan, bu yönden de beni vurmayı başardı Panerai.
Bunun dışında firma çok popüler oldu, bu yüzden yine biraz önyargılıydım ama çok kendine has ve değişik tasarımları olan bir firma, o yüzden ve böyle bir tarihinden dolayı markaya ısındım diyebilirim.
3 model denedim.
Kafamda Base Logo vardı. Bu modelden başlayalım, yine IWC Mark XVIII' daki gibi bir standart kayışla sunulmuş model. Yine belirteceğim benim hiç hoşuma gitmedi bu kayış, kalite hissiyatını veremiyor bence.
Onun dışında saat hoş güzel bir saat. Bileğimde de iyi durduğunu söyleyebilirim. Pek kaba durmadı.Bileklerim 21-22 cm civarı.
Bikelte fotoğrafa izin vermedikleri için, çekemedim ondan pekte aklımda kalmadı açıkcası.
Base modelde liste fiyatından hiç indirim yapmıyorlar, inhouse modeller için yardımcı olabiliriz şeklinde dönüş oldu.
O yüzden bende unitas almak varken, panerai'ın ne kadar güvenebileceğimizi merak ettiğim

mekanizmasına yönelmenin daha mantıklı seçenek olduğunu düşündüm.
Yine yabancı forumlardan sıkıntılı geri dönüşlerin olduğunu okudum, inhouselar hakkında. Onun dışında özel limitli bir pam modelinde direkt base makine takılmasıda yine Panerai da yaşanan bir faciaydı. O yüzden arkası kapalı pamlardan uzak durmaya çalışıyorum

ikinci denediğim
Pam 560 geçelim.
Kayışın yapısı aynımı şimdi tam hatırlayamadım ama resimlerden öyle gözüküyor ama yinede beyaz dikişlere başta çok uzaktım, yakından daha kaliteli gözüktüğünü anladım.
Base Logo'ya daha yakınken, logosuz bu model daha çok hoşuma gitti. İki modelin kadran renginde çok hafif farklılık vardı diye hatırlıyorum ama Paneraiları biraz aklım havada incelemişim herhalde
8 günlük bir mekanizma olan p5000 de güç rezerviyle bana göre önemli bir artı sağlıyor. Onun dışında firmanın kurucusunun ürettiği mekanizmalarda 8 günlük bir reserve sahipti.
Yani özetle güzel bir saat bence eğer mekanizma bir sıkıntı çıkarmazsa.
Son olarakta pek aklımda olmayan
Pam 005Deneme tahtasında durduğu için denedim, küçük saniye bence Panerai'ın olayı değil. Sade pamlar daha güzel ama alınacağı zaman yine düşünülebilir, hacking olmadığını belirteyim.
Sonuç olarakBen bu markadan alırsam p5000 mekanizmalı bir saat alırım oda belirttiğim gibi ikinci model olur. Yakın zamanda tercihlerim arasında olabilir.
Şimdi gelsin resimler... Işıklar dolayısla pek iyi çıkmadı malesef.