Markaları ayırarak yazıcam mesajları, çünkü baya bir mevcut.
Omega'yıda gezdiğim için arada kendi fikrimce karşılaştırmalarım var.
İlk olarak Forumun Favori Markası : Rolex
Denediğim modeller: Sea Dweller 40 mm , Sub Date 40 mm, Sub 40mm, Milgauss 40 mm
İzlenimlerim: Şimdi, burda herkes bana yüklenebilir ancak ben kendi fikirlerimi yazacağım, baştan söyleleyim

Sub 40mm
Bana göre olmadığı kesin. Açıkcası ilk taktığım zaman hayal kırklığına uğradım.
Bileğime baya küçük geldi zaten ama yinede kasa yapısı dolayısıyla işini görüyor.
Asıl mesele, longines hydro'yu baya bir süre kullandıktan sonra aşağı yukarı sub'ında aynı kasa yapısına sahip olduğunu anlayınca sıkıcı geldi.
Tarih komp. bile olmaması bana saatin kadranını çok boş gösterdi.
Hayak kırıklığı nedenim, omega po dan sonra açıkcası saat bana biraz kalitesiz geldi

Zaten bu saati po ile karşılaştırmak bana göre po'ya haksızlık olur, 300m ile karşılaştırılabilir diye düşünüyorum.
Po'da ilk denememde hayal kırklığı yaratmıştı, kadranı pek etkilememişti ama sonradan beğendim.
İkinci Rolex denemelerimde bu başıma gelebilir ama po da tokluk hissiyatı hep vardı, Rolex'in çeliğinden veya hafifliğinden dolayı beni pek etkilemedi.
Neden diye sorarsanız; saat baya hafif ve tok görüntüsüne rağmen elime alınca pek o kalite hissayatını hissedemedim malesef.
Sub Date
Tarihsiz vers. göre daha bir rahat ettim. Tarih komp. benim için gerekli olduğunu anladım.
Aynı şekilde sub no date için söylediklerim bu model içinde geçerli, çok hafif geldi, istediğim o tokluğu alamadım saatten.
Cyclops bana göre değil. Saatin bütünlüünü bozuyor.
Açıkcası ilk defa Rolex denediğim için bu muymuş rolex şeklinde bir düşüncem oldu.
Resimlere bakınca beğeniyordum, ancak deneyince hayal kırıklığına uğradım submarinerda.
Sea Dweller
Bileğimde foto almamıştım. Açıkcası orada dilek elemiştim bu modeli, kadran rengi siyah değil diye.
Ama sonradan farkına vardım ki beni en çok etkileyen, o tokluğu veren, kalite hissiyatini veren bir saatti kendileri.
Saat Suba göre daha kalın ve bu beni daha çok tatmin etti

Kadran rengi düşünülecek bir şey açıkcası sublar daha siyah, bu biraz açık siyah diyebiliriz. Şimdi hangisi iyi bilemedim.
Tarih olması ve düzgün bir şekilde olması saatin bütünlüğünü tamamlamış.
En mantıklı seçenek gibi. Po ile karşılaştırılabilecek bir seçenek, hangisi kazanır net bilemiyorum ama bana göre ikiside güzel diyebilirim.
Fiyat bana göre çok aşırı. JLC varken bu kadar parayı Rolexe verirmiyim pek emin değilim.
Sub fiyatına bu model olsa mantıklı seçenek olurdu.
Milgauss
Çok severdim bu modeli ama yinede yeşil safir cam düşündürebilir insani.
Yinede her zaman kafamda olan bir model

Son olarak
İlk Rolex denemelerim beni pek tatmin etmedi. Genelde hafif geldi ve o gözüktüğü kadar kalite ve tokluk hissiyatını bana sağlayamadı.
Ama fikirler görüşler tabiki değişir yinede Milgauss ve Sea Dweller tercih edilesi seçenekler diyebilirim. Sub ince ve hafif
Şimdide fotolar gelsin...