TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Mesaj mertk » 05 Mar 2016, 00:56

Evet, nişantaşı saat butiklerinden gelsin kareler.

Markaları ayırarak yazıcam mesajları, çünkü baya bir mevcut.

Omega'yıda gezdiğim için arada kendi fikrimce karşılaştırmalarım var.

İlk olarak Forumun Favori Markası : Rolex

Denediğim modeller: Sea Dweller 40 mm , Sub Date 40 mm, Sub 40mm, Milgauss 40 mm

İzlenimlerim: Şimdi, burda herkes bana yüklenebilir ancak ben kendi fikirlerimi yazacağım, baştan söyleleyim :D

Sub 40mm

Bana göre olmadığı kesin. Açıkcası ilk taktığım zaman hayal kırklığına uğradım.

Bileğime baya küçük geldi zaten ama yinede kasa yapısı dolayısıyla işini görüyor.

Asıl mesele, longines hydro'yu baya bir süre kullandıktan sonra aşağı yukarı sub'ında aynı kasa yapısına sahip olduğunu anlayınca sıkıcı geldi.

Tarih komp. bile olmaması bana saatin kadranını çok boş gösterdi.

Hayak kırıklığı nedenim, omega po dan sonra açıkcası saat bana biraz kalitesiz geldi :twisted: Kendi fikrim bu şekilde çok acıtmadan vurun lütfen :D

Zaten bu saati po ile karşılaştırmak bana göre po'ya haksızlık olur, 300m ile karşılaştırılabilir diye düşünüyorum.

Po'da ilk denememde hayal kırklığı yaratmıştı, kadranı pek etkilememişti ama sonradan beğendim.

İkinci Rolex denemelerimde bu başıma gelebilir ama po da tokluk hissiyatı hep vardı, Rolex'in çeliğinden veya hafifliğinden dolayı beni pek etkilemedi.

Neden diye sorarsanız; saat baya hafif ve tok görüntüsüne rağmen elime alınca pek o kalite hissayatını hissedemedim malesef.

Sub Date

Tarihsiz vers. göre daha bir rahat ettim. Tarih komp. benim için gerekli olduğunu anladım.

Aynı şekilde sub no date için söylediklerim bu model içinde geçerli, çok hafif geldi, istediğim o tokluğu alamadım saatten.

Cyclops bana göre değil. Saatin bütünlüünü bozuyor.

Açıkcası ilk defa Rolex denediğim için bu muymuş rolex şeklinde bir düşüncem oldu.

Resimlere bakınca beğeniyordum, ancak deneyince hayal kırıklığına uğradım submarinerda.

Sea Dweller

Bileğimde foto almamıştım. Açıkcası orada dilek elemiştim bu modeli, kadran rengi siyah değil diye.

Ama sonradan farkına vardım ki beni en çok etkileyen, o tokluğu veren, kalite hissiyatini veren bir saatti kendileri.

Saat Suba göre daha kalın ve bu beni daha çok tatmin etti :thumbup:

Kadran rengi düşünülecek bir şey açıkcası sublar daha siyah, bu biraz açık siyah diyebiliriz. Şimdi hangisi iyi bilemedim.

Tarih olması ve düzgün bir şekilde olması saatin bütünlüğünü tamamlamış.

En mantıklı seçenek gibi. Po ile karşılaştırılabilecek bir seçenek, hangisi kazanır net bilemiyorum ama bana göre ikiside güzel diyebilirim.

Fiyat bana göre çok aşırı. JLC varken bu kadar parayı Rolexe verirmiyim pek emin değilim.

Sub fiyatına bu model olsa mantıklı seçenek olurdu.

Milgauss

Çok severdim bu modeli ama yinede yeşil safir cam düşündürebilir insani.

Yinede her zaman kafamda olan bir model :champ:

Son olarak

İlk Rolex denemelerim beni pek tatmin etmedi. Genelde hafif geldi ve o gözüktüğü kadar kalite ve tokluk hissiyatını bana sağlayamadı.

Ama fikirler görüşler tabiki değişir yinede Milgauss ve Sea Dweller tercih edilesi seçenekler diyebilirim. Sub ince ve hafif

Şimdide fotolar gelsin...

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj Clk » 05 Mar 2016, 01:46

mertk yazdı:Evet, nişantaşı saat butiklerinden gelsin kareler.

Markaları ayırarak yazıcam mesajları, çünkü baya bir mevcut.

Omega'yıda gezdiğim için arada kendi fikrimce karşılaştırmalarım var.

İlk olarak Forumun Favori Markası : Rolex

Denediğim modeller: Sea Dweller 40 mm , Sub Date 40 mm, Sub 40mm, Milgauss 40 mm

İzlenimlerim: Şimdi, burda herkes bana yüklenebilir ancak ben kendi fikirlerimi yazacağım, baştan söyleleyim :D

Sub 40mm

Bana göre olmadığı kesin. Açıkcası ilk taktığım zaman hayal kırklığına uğradım.

Bileğime baya küçük geldi zaten ama yinede kasa yapısı dolayısıyla işini görüyor.

Asıl mesele, longines hydro'yu baya bir süre kullandıktan sonra aşağı yukarı sub'ında aynı kasa yapısına sahip olduğunu anlayınca sıkıcı geldi.

Tarih komp. bile olmaması bana saatin kadranını çok boş gösterdi.

Hayak kırıklığı nedenim, omega po dan sonra açıkcası saat bana biraz kalitesiz geldi :twisted: Kendi fikrim bu şekilde çok acıtmadan vurun lütfen :D

Zaten bu saati po ile karşılaştırmak bana göre po'ya haksızlık olur, 300m ile karşılaştırılabilir diye düşünüyorum.

Po'da ilk denememde hayal kırklığı yaratmıştı, kadranı pek etkilememişti ama sonradan beğendim.

İkinci Rolex denemelerimde bu başıma gelebilir ama po da tokluk hissiyatı hep vardı, Rolex'in çeliğinden veya hafifliğinden dolayı beni pek etkilemedi.

Neden diye sorarsanız; saat baya hafif ve tok görüntüsüne rağmen elime alınca pek o kalite hissayatını hissedemedim malesef.

Sub Date

Tarihsiz vers. göre daha bir rahat ettim. Tarih komp. benim için gerekli olduğunu anladım.

Aynı şekilde sub no date için söylediklerim bu model içinde geçerli, çok hafif geldi, istediğim o tokluğu alamadım saatten.

Cyclops bana göre değil. Saatin bütünlüünü bozuyor.

Açıkcası ilk defa Rolex denediğim için bu muymuş rolex şeklinde bir düşüncem oldu.

Resimlere bakınca beğeniyordum, ancak deneyince hayal kırıklığına uğradım submarinerda.

Sea Dweller

Bileğimde foto almamıştım. Açıkcası orada dilek elemiştim bu modeli, kadran rengi siyah değil diye.

Ama sonradan farkına vardım ki beni en çok etkileyen, o tokluğu veren, kalite hissiyatini veren bir saatti kendileri.

Saat Suba göre daha kalın ve bu beni daha çok tatmin etti :thumbup:

Kadran rengi düşünülecek bir şey açıkcası sublar daha siyah, bu biraz açık siyah diyebiliriz. Şimdi hangisi iyi bilemedim.

Tarih olması ve düzgün bir şekilde olması saatin bütünlüğünü tamamlamış.

En mantıklı seçenek gibi. Po ile karşılaştırılabilecek bir seçenek, hangisi kazanır net bilemiyorum ama bana göre ikiside güzel diyebilirim.

Fiyat bana göre çok aşırı. JLC varken bu kadar parayı Rolexe verirmiyim pek emin değilim.

Sub fiyatına bu model olsa mantıklı seçenek olurdu.

Milgauss

Çok severdim bu modeli ama yinede yeşil safir cam düşündürebilir insani.

Yinede her zaman kafamda olan bir model :champ:

Son olarak

İlk Rolex denemelerim beni pek tatmin etmedi. Genelde hafif geldi ve o gözüktüğü kadar kalite ve tokluk hissiyatını bana sağlayamadı.

Ama fikirler görüşler tabiki değişir yinede Milgauss ve Sea Dweller tercih edilesi seçenekler diyebilirim. Sub ince ve hafif

Şimdide fotolar gelsin...

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

mertk, görüslerini paylastigin icin tesekkürler! Essekten ata gecmenin zorluklari bu yasadiklarin. Takma kafana ;) Senin essekte güzel :lol:

Unutmamak lazim ki dünyanin en güzel gözleri esseklerdedir senin yaptigin bunca iltifat bu nedenledir :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mertk » 05 Mar 2016, 02:18

>>Clk

Valla nerde vurdun, nerde topladın belli değil :lol: :lol:

Şaka bir yana görüşler çok değişiyor tabi.

Forumun bu konusuna baya katkım olucak, güzel resimler yakında :champ:
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj Bora71 » 05 Mar 2016, 02:36

Mertk, 1.5 sene kadar PO 42mm turuncu indeksli kullandım, sonra gmt master blnr alınca bir daha omegayı takamadım. Gmt master sublardan da incedir, size hiç uymayacak ama po ile hiç rahat edemedim, güzel saat ancak çok kalın, ağır ve bileziği çok konforsuz. Rolexe geçince saat buymuş dedim, katılır veya katılmazsınız ancak oyster bileziği omegaya göre nasıl kalitesiz buldunuz inanamadım, tekrar bir deneyin derim, po dan sonra oyster bileziğe alışınca insan boyut değiştirmiş gibi oluyor, kişisel deneyimimdir kesinlikle bir markayı kötüleme niyetim yoktur [WHITE SMILING FACE]
Kullanıcı avatarı
Bora71

Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Mesaj Baran » 05 Mar 2016, 03:22

Doğrusu bileğime takınca kalitesiz hissettirdi cümlesinden sonrasını okumadım :) Herkese her saatin hissettirdiği duygular algılar farklıdır bence bunda vurulacak birşey yok gayet doğal.Benim denemediğim saat kalmadı nerdeyse,heralde yazsam şurda Seiko,AP,Omega ile ilgili hislerimi ayaklanmalar cıkar.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj mertk » 05 Mar 2016, 03:28

Teşekkür ediyorum öneriler için, ikinci denemelerde değişiyor aslında fikir.

Bilezik olarak kalitesiz bulmadım aslında saat baya hafif geldi, kendi saatimde ağır olunca o ağırlığa alışmışım, ondan garip geldi.

>> Baran

Kalitesizden ziyade ağırlık olarak hafif olduğundan bu hisse kapıldığımı düşünüyorum.

Sea Dweller'ı daha ölçülü buldum o yuzden.

Zaten Omega sahibide değilim yani :lol: Ancak biraz ağır ve kalın bir saat olduğu kesin.

Ben genelde küçük mm saatleri daha çok severim ama biraz kalıplı biriyim, uzaktan bakınca çoçuk saati takmış gibi gözükebiliyorum :lol:

O yüzden hiç değilse diver tercihim biraz kalıplı birşey olabilir diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj Baran » 05 Mar 2016, 03:37

DSSD denemelisiniz kesinlikle.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj mertk » 05 Mar 2016, 11:42

Evet Baran onu merak ediyorum açıkcası ama sea dwellerde bence gayet yakışıklı :champ:

Sanki yükseklikten dolayı mı artık nedir bilemedim daha sublara göre daha iyi durdu diye hatırlıyorum.
Kullanıcı avatarı
mertk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 217 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners