TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Para İadesi Yapılmayan Durum

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Para İadesi Yapılmayan Durum

Mesaj Attor » 02 Mar 2016, 15:16

Sitenin ismi saatyol.com şuan yapım aşamasında çıkıyor.
Yeni adıyla 444siparis.com olarak hizmet veriyor.

SeRxx; Mağaza değilde ofis var anladığım kadarıyla. Bir ihtar durumu yaratıp işe yaramazsa ziyeret edicem sanırım...

manil; Gelen ürünü iade etme durumu söz konusu değil. Hiç gönderilmeyen bir üründen ödeme alınması söz konusu. Benim dalgınlığıma ve aceleme geldi. Normalde hayatta bulaşmam bu tarz sitelere...

kilimanjaro; İnşallah siz de alablirsiniz paranızı. Para kolay kazanılmıyor... Kolay yoldan yani dolandırıcılıkla para kazanmaya çalışanlarında... Neyse....

Cct; :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Attor

Mesaj kilimanjaro » 02 Mar 2016, 15:24

Attor konu kaynamasın ama söylemeden edemeyeceğim.İşi yapıyorsun faturanı kesiyorsun.Borcunu ödemeyen ahlaksız aslında senden 3 kez menfaat sağlıyor.

KAZIK 1 : malın bedelini ödemiyor
KAZIK 2 : yüzde 18 KDV yi sana kakalıyor.
KAZIK 3 : fatura kestiğin için bedeli vergiden düşüyor.

Bir başkadır benim memleketim :lol:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj fore » 02 Mar 2016, 15:30

hocam öncelikle geçmiş olsun. Yaptığınız işlem internet aracılığı ile gerçekleştirilmiş olması sebebiyle Mesafeli satış yönetmeliğine tabi bu sebeple cezai şart ödemeksizin ve gerekçe göstermeksizin yaptığınız işlemden 14 gün içerisinde cayma hakkınız var, kaldı ki sizin işleminiz de ayıplı bir hizmet mevcut. Şikayetinizin somut belgelere dayanması adına ilgili firma ile yazışın size yönelik olumsuz yazışmaların (satışın yerine getirilmediği, mağduriyetinin giderileceği ama giderilmediği gibi size yapılan dönüş yazısı) çıktısını ve bankadan ilgili işlem için ödediğiniz tutarı gösterir belge alarak ikamet ettiğiniz tüketici hakem heyetine başvuru yapın.
Kullanıcı avatarı
fore

Mesaj erenedip » 02 Mar 2016, 16:38

kilimanjaro yazdı:
Cct yazdı:
kilimanjaro yazdı:Serkana katılıyorum.Peşini bırakmayın.3 yıldır 850 TL borcunu ödemeyen firmayı az önce avukata verdim.Aslında yeni haberim oldu unutulmuş para.Söke söke alacağım sizde öyle yapın 8-)

3 yıl sonra sonlanır dava :)

Sen 850 diyorsun abi benim hacizde ne meblalar var... Teorik olarak doğru olsada pratikte bu tür hukuki müdahaleler verimli olmaktan çok uzak.

Siz yine de bir ihtar göndertin, en azından size ulaşmak zorunda kalırlar.

Can , iş faturalı ... adamlarda hala yerinde.Görürsün bak 20 günde alırım parayı.Benim bi canavar avukat var.Sıkıntın varsa hallettireyim :D

Hatta bak Burak şahit konuşmalara sıkıntılı bir firmadan 15 günde tahsil ettirdim kıza :lol:

Bana lazim boyle bir avukat. 25 bin liralik cek. Adamlar sirketi kapatip baska sirket acmislar. E tuzel kisi ya yalan oldu tabi...
Kullanıcı avatarı
erenedip

Mesaj fore » 02 Mar 2016, 16:49

hocam yoğunluktan üzerinden 6 ay geçtiğini atlamışım. Mesafeli satış sözleşmesi yönetmeliğinin 16. maddesi şöyle diyor;
MADDE 16 – (1) Satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin siparişinin kendisine ulaştığı tarihten itibaren taahhüt ettiği süre içinde edimini yerine getirmek zorundadır. Mal satışlarında bu süre her halükarda otuz günü geçemez.

(2) Satıcı veya sağlayıcının birinci fıkrada yer alan yükümlülüğünü yerine getirmemesi durumunda, tüketici sözleşmeyi feshedebilir.

(3) Sözleşmenin feshi durumunda, satıcı veya sağlayıcı, varsa teslimat masrafları da dâhil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri fesih bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on dört gün içinde tüketiciye 4/12/1984 tarihli ve 3095 sayılı Kanuni Faiz ve Temerrüt Faizine İlişkin Kanunun 1 inci maddesine göre belirlenen kanuni faiziyle birlikte geri ödemek ve varsa tüketiciyi borç altına sokan tüm kıymetli evrak ve benzeri belgeleri iade etmek zorundadır.
Şimdi sizin verdiğiniz siparişin kaydında ürünün hangi posta şirketine verildiğini gösteriyor ise eğer o posta şirketi ile görüşüp adınıza posta yollanmadığına dair döküman alabilirseniz sizin için diğer evraklarla birlikte ürünün tarafınıza gönderilmediğini kanıtlayabilir gibi bir şey geldi aklıma nacizane.
Kullanıcı avatarı
fore

Mesaj Bg17 » 02 Mar 2016, 16:50

Referans olmasi amaciyla bir yargitay karari paylasiyim.

Yargıtay 13 HD. nin 07.05.2008 tarih ve 2008/56E. 2008/6260K. sayılı İçtihat kararında özetle; “Yeni kurulan şirket ile bir önceki borçlu şirket kayden iki ayrı tüzel kişilik olarak görünse de, bu durum fiili birleşmenin söz konusu olduğu hallerde anlam ifade etmez. Özellikle borçlu şirket ile aynı işyerinde sonradan kurularak faaliyetine farklı bir unvanla devam eden yeni şirketin söz konusu olduğu durumlarda ve borcun tahsilini engellemeye matuf fikri birliktelik arz edecek girişimlerinin gözlemlendiği hallerde, fiili birleşme temelinde TTK.146-152. maddeler ila BK.179. hükmü uygulanarak, farklı unvan taşıyan yeni kurulan şirket de borçtan mesul tutulmalıdır.”

Bu kapsamda ayni firmanin devami oldugu kanitlanirsa, borcu yeni firmadan tahsil etmek mumkun. Bunun icin ticari sicil gazetelerinin taranmasi, adres ve yonetim kurullarinin tesbiti, faaliyet konularinin ayni oldugunun belirlenmesi gerekir.

Tabi bunu evde yanliz basiniza denemeyin, hukuki bir baglayiciligi yoktur, lutfen uzman gorusu alin, avukat kullanin.

Uzun lafin kisasi, eger dogru is yaptiysaniz, dokumanlari sakladiysaniz, sonucta dogru sonuca ulasirsiniz.

Ancak, saati almadan 6 ay odeme yapmis, uzerinde de bir girisimde bulundugunuzu kanitlayamiyorsaniz, haksizsiniz demiyorum, ama demekki harcadiginiz emek ve zaman, karsiliginda alinacak fayda ikileminde tercihinizi zaten yapmissiniz gibi duruyor.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Attor » 02 Mar 2016, 17:28

Yazan bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Birkaç yol deneyeceğim...
Bg17; çok haklısın son cümlende...
Kullanıcı avatarı
Attor

Mesaj İustitiacx » 26 Mar 2016, 09:48

Suç duyurusunda bulunun ve daha sonra bankanıza gidip işlemin iptalini isteyin(gerçi süre biraz geçmiş) tabi bu durumda bankadan telefon ile bilgi alın bu süre zarfında ödeme iadesi yapabilirler mi diye veya 3d secure girmemisseniz direkt itiraz formu doldurun ve benden habersiz böyle bir ürün alınmış,bu ürün bana ulaşmadı ve sizde herhangi bir mesaj ile bildirimde bulunmadınız(tabi mesaj gelmediyse ve 3d secure girmemişseniz)o da olmadı ekstrelerinizi yeniden çıkarın ve suç duyurusuyla birlikte dava açın,sitenin kurucuları zaten belli olur.sürenin en kısa yolu bankanın ödeme itirazını kabul etmesi yaklasık 15-30 gün arası para iade olur diğer türlü süreç baya uzar hem ceza davası hem ödemeye ilişkin dava ile suç duyurusunda bulunmadan evvelde firmay bir ihtar yollayın noter aracılığı ile daha sonra 2-3 gün sonra notere gidip ihtarın ulaştığına dair bilgi isteyin kaşelesinler,ilk etapta 120 lira bir masrafınız olur ama ihtar ellerine ulaştıklarında size dönerler olmadı ceza alırlar zaten ceza almamak içinde masraflarınız ile birlikte size ödeme yaparlar ayrıca sitenin ismi neydi?
Kullanıcı avatarı
İustitiacx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 235 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners