TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Rolex Almal覺 M覺y覺m?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Almal覺 M覺y覺m?

Mesaj Ahmetrefik » 01 Oca 2016, 23:42

Cct yazd覺:Chronomat ve Chronomaster giderse forumu birbirine katar覺m!

Bence 癟ok renkli bir koleksiyonunuz var. Rolex g羹zel ama zorunluluk deil (覺srarc覺y覺m) bu d羹zen bozulmamal覺, eksilmeden artmal覺! :D

Can :thumbup: ,forumun gelecei i癟in Chronomat ve Chronomaster覺 tutaca覺m :D
Valla bu saatlerden hem forumda tek olmalar覺 hemde 癟ok 繹zel ve farkl覺 olmalar覺 a癟覺s覺ndan bende kopam覺yorum.

u an a覺rl覺kl覺 d羹羹ncem koleksiyona ilave bir Rolex.
zaman o kadar tuhaft覺r ki; gen癟ken, 癟ocukken hi癟 繹nemi yoktur, sonra g羹n gelir ka癟 yaz'覺n覺n kald覺覺n覺 saymaya balars覺n.
Kullan覺c覺 avatar覺
Ahmetrefik

Ya: 54
Kay覺t: 19 Nis 2010, 12:04

Mesaj Ahmetrefik » 01 Oca 2016, 23:45

Hsnmrycl yazd覺:ahmet abi ben sana ne kombinasyonlar 繹neririm ama senin o bileklerin b羹t羹n planlar覺 alt 羹st eder :)

Mesela g羹zel bir alman dress watch 繹nermek isterim.
ya da jlc ultra thin falan ama ne biliyim o bilekte pek olmazlar gibi :D

Bana kal覺rsa zenith ve panerai kesinlikle kalmal覺.
Breitling konusunda net fikrim yok dorusu.
Ama net fikrimin olduu bir konu var ki koleksiyonun zay覺f halkas覺 "bence" omega.

Bu tamamen benim 45.5 omegalara olan 繹nyarg覺m覺n eseri de olabilir ama "bence" son derece orant覺s覺z bir saat.
Breitling de b羹y羹k saat ama ayn覺 zamanda 覺k da bir saat.
Son bulumada tekrar bakt覺m da a覺r, b羹y羹k ve orant覺s覺z.
Mesela Omega SMP 癟ok kral ama PO 45.5mm i癟in ayn覺 eyi s繹yleyemem.

neyse bence rolex almana gerek yok ama illa alacaksan ve bu saatlerden biri gidecekse omegaya yol ver.

Hasan Rolex Sub gelirse Omega PO gider :thumbup:
Bazen d羹羹n羹yorum neden ince ve 38-40 mm saat olmas覺n, Almanlar覺n hastay覺m :thumbup:
d繹nerse senindir falan ite :)
zaman o kadar tuhaft覺r ki; gen癟ken, 癟ocukken hi癟 繹nemi yoktur, sonra g羹n gelir ka癟 yaz'覺n覺n kald覺覺n覺 saymaya balars覺n.
Kullan覺c覺 avatar覺
Ahmetrefik

Mesaj Tgm » 02 Oca 2016, 00:54

PO gider, Batman gelir. Ya da PO gider Sub gelir :thumbup:
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullan覺c覺 avatar覺
Tgm

Ya: 37
Kay覺t: 24 ub 2014, 15:17

Mesaj Bg17 » 02 Oca 2016, 01:30

Cct yazd覺:Chronomat ve Chronomaster giderse forumu birbirine katar覺m!

Bence 癟ok renkli bir koleksiyonunuz var. Rolex g羹zel ama zorunluluk deil (覺srarc覺y覺m) bu d羹zen bozulmamal覺, eksilmeden artmal覺! :D

Challange accepted. (Korkarak ve istemeden yaziyorum, saatlerin sahibi oldugunuz icin elestirmek cok dogru degil)

Gorsel olarak koleksiyondaki hicbir saate de bir elestirim yok. Ancakk...

Buyuk ve iri olmalari disinda teknik ve gorsel olarak cok da buyuk bir artilarini goremiyorum.

Chronomaster zenith in tam karakterini yansitmiyor, open heart da chrono ile birlesince ortaya karisik gibi cikiyor. Ha bunlar saati kotu yapmiyor, ama daytona nin karsisina koydugumuzda baya geride kaliyor. Arti finishing da olmasi gerektigi yerde degil bence. Daytona nin tek kusuru denebilecek, renksiz, sakin kadran la kiyaslaninca pek sansi yok sanirim.

Diger dalgiclari sub ile karsilastirirsak, buyuk kasa disinda pek arti yok gibi. Bu nedenle rolex konusu cikinca, bi dalgic bi chrono rolex guzel olur dedim.

Yoksa bu koleksiyona rolex ihtiyaci yok bencede...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Mesaj MertYe » 02 Oca 2016, 01:50

A癟覺k癟as覺 benim g繹r羹羹m de eer Rolex gelecekse GMT veya Sub olarak PO n覺n gitmesi y繹n羹nde. PO 癟ok baar覺l覺 bulduum ve takasta verdiime 癟ok piman olduum bir saat ama Rolex gelecekse pek bilek s羹resi bulur mu bilemiyorum.

Asl覺nda sizin koleksiyonunuzdaki saatler gibi saatlere imrenerek bak覺yorum. Hepsine ben sahip olsam yine tek bir tanesine yap覺覺p kal覺rd覺m. Dierleri kenarda k繹ede kal覺rd覺 muhtemelen. Hepsinide aktif olarak kullan覺yorsunuz veya kullanabiliyorsunuz. Bence 繹nemli bir 繹zellik.

Sahip olduunuz PO i癟in boyut olarak memnun olduunuzu ve Rolex'in boyutlar覺ndan dolay覺 kullan覺m konusunda soru iaretleriniz olduunuzu s繹ylemitiniz.

Kendi ad覺ma 繹rnek verecek olursam 45mm Ulysse Nardinim vard覺. Aktif olarak kulland覺覺m UN 43mm. Babam覺n kulland覺覺 kulland覺覺 41mm olan UN'i 3-4 gun kulland覺m sonras覺nda 2 g羹n kendi 43mm saatimi bileimde yad覺rgamaya balad覺m.

Hele ki ilk kulland覺覺m 45mm olan覺 tekrar bir maazada yakalad覺m saat bildiiniz hormonlu gibi. Nas覺l 9 ay ben bu saati kulland覺m acaba diye baya bir d羹羹nd羹m hatta. Bence k羹癟羹k olana al覺t覺ktan sonra b羹y羹kleri kullanmak size biraz a覺r gelecektir diye d羹羹n羹yorum.

Sonu癟 olarak iin i癟inden bende 癟覺kamad覺m :D. Ama ben olsam g繹z羹m羹 karart覺p Batman GMT alabilirdim. Batman ger癟ekten optik olarak 癟ok beendiim bir model. Se癟iminiz ne olursa olsun sizin i癟in en hay覺rl覺s覺 olmas覺 dileiyle.
Kullan覺c覺 avatar覺
MertYe

Ya: 31
Kay覺t: 14 Au 2014, 19:13

Mesaj aokyy » 02 Oca 2016, 11:30

Sub gelirse PO gider. Omega DeVille serisinden bir saat gelebilir.

Ama dalg覺癟 olarak Blancpain Fifty Fathoms'u da d羹羹nebilirsiniz.
Kullan覺c覺 avatar覺
aokyy

Kay覺t: 11 Ara 2011, 14:40

Mesaj Ahmetrefik » 02 Oca 2016, 11:32

Resim

Bunu 癟ok seviyorum , PAM de farkl覺
Dierleri 羹zerinden bir deiim olabilir
Giderse PO gider g繹r羹n羹yor
Kullan覺c覺 avatar覺
Ahmetrefik

Mesaj aokyy » 02 Oca 2016, 11:46

K覺yma bu g羹zele. :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
aokyy

Kay覺t: 11 Ara 2011, 14:40

ncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    G繹r羹nt羹leme
    Yazar

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: ogeday ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners