TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Cellini Cellinium Platinum 5241/6 Inceleme

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Rolex Cellini Cellinium Platinum 5241/6 Inceleme

Mesaj MioPrivato » 22 Eki 2015, 22:46

Selamlar

24 saat incelemeyi doldurmus bulunmaktayim..

Oncelikle Rolex fanatigi olmadigimi soylemek isterim. Rolex Rolextir diye bircok yazi okumus olsamda benim cokta ilgimi ceken bir mark degil. Tabiki koleksiyonumda bi Paul Newman olmasini cok isterdim.. :shock:

Bu saati alirken onceden hic bir arastirma yapmadim, hatta var oldugunu dahi bilmiyordum.
Bir arkadasin koleksiyonuna bakmaya gittigimde gordum. Ilk dusundugum, gercekten Rolexmi?
Cok positif bir ilk izlenim birakti bende. Cok klasik ve ayni zamanda cok modern bi saat.
Ozellikle Cellini modellerin cokta tercih edilen modeller olmadigini bildigim icin bu saati karanlikla bir isik gibi gordum.
Elime aldigimda ise agirligi, durusu, platin olmasi gibi ozellikler beni kendisine bagladi.

Ve o ana kadar asla Cellini modellere bakacagimi dusunmez iken, bu saatin mutlaka kolumda olmasi gerektigini dusundum.
Son olarak koleksiyoncu arkadasin bu saati artik elinden cikarmak istemesiyle guzel bir anlasmaya vararak aldim.

Ayrica ilgimi ceken baska bir nokta ise platin acilik tokasi olmasi idi. Normalde standard platin tokasi olan bu modele arkadas sonradan takmis.

Gelelim saat incelemesine.

Cok sade ve cok klas bir saat gercekten. Cellini modellerin biraz daha bayanlara yakin tarz oldugunu goz onunde bulundurursak, bu modelerin biraz daha kaba olmasi farkli bir Rolex bakis acisi yaratmis bence. Siyah kadrani ve beyaz altin endekleri ve ayri saniye sayari saati bir ust seviyeye tasimis adeta. Mekanizmasi Rolex kurmali olmasi, ki genellikle Cellini modeller quartztir, saate ozen gosterildiginin bir gostergesi diye dusunuyorum.

Kordonu degisilmis. Uzerinde klasik Rolex kordu var idi fakat orijinallerinde beyaz dikisli sportif bi kordon var.
Ben uzerinde klasik kordonu cikartarak biraz daha sportif bir kordon taktim.

Capi 38mm olmasi cok isabetli olmus, hatta 40mm dahada cok yakisirmis diye dusunuyorum fakat kalin bezel kenarlari bi nebze 40mmlik his veriyor zaten. Sadece kadranindaki 5-60dk lik gumus detayin siyah olmasi belki daha erkeksi bir gorunum birakabilirmis. Bu detay ayrica saati biraz daha kaba gosterebilirmis. Fakat cokta goze batan ve eksik bir detay degil.

Platin olmasi tabi bir ust seviyeye tasimis saati. Cellini modellerinde cok sari altin kullaniliyo ve bu benim cokta taktigim bir renk degil. Kasa agirli brut 110 gram ve tam kivaminda bir agirlik olmus. Kolda inanilmaz rahat duruyor.

En cok begendigim nokta ise cokta gosterisli bir goruntuye sahip degil ama sahsen cok kaliteli oldugunu biliyo olmam guzel bir his. Sadeligi ve kullanilan malzeme kalitesi ve finishing Rolex ismine yakisir sekilde olmus. Yani genel Cellini modellerinden ayirdigim bir model.

Tek yadirgadigim nokta ise arka kapagi. Saatin klasik ve duz tarzina uygun olsada daha kaliteli bir finishing olabilirdi.
Yazilari daha derin ve robust yazabilirmisler..

Fotoglarin kalitesi cok iyi degil kusura bakmayin :thumbup:

Marka: Rolex
Model: Cellini Cellinium
Referans: 5241/6
Kasa capi: 38mm
Kasa: Platin
Tokasi: Acilir / Platin
Kadrani: Siyah beyaz altin detayli

Puanim 8,5/10

Herkeze iyi seyirler :champ:

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
En son MioPrivato tarafından 24 Eki 2015, 17:09 tarihinde düzenlendi, toplamda 10 kere düzenlendi.
Karim bana, ''Benmi, Saatlerinmi?'' diye sordugunda dusunmek icin zaman istedim ve kronometresini actirdim..
Kullanıcı avatarı
MioPrivato
Contributor

Re: Kutu Acilisi

Mesaj kethuda57 » 22 Eki 2015, 22:56

Rolex cellini mi :)
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Mesaj platinum » 22 Eki 2015, 23:10

kethuda57 yazdı:Rolex cellini mi :)

+1
Kullanıcı avatarı
platinum

Mesaj mermertaş » 22 Eki 2015, 23:18

Cellini +2
Kullanıcı avatarı
mermertaş

Mesaj MioPrivato » 22 Eki 2015, 23:34

Herkeze :thumbup:

Fakat Cellini oldugunu tahmin etmek cokta zor degildi..

Model, kasa, kadran gibi seyleride tahmin edelim bakalim :champ:
Karim bana, ''Benmi, Saatlerinmi?'' diye sordugunda dusunmek icin zaman istedim ve kronometresini actirdim..
Kullanıcı avatarı
MioPrivato
Contributor

Mesaj Cct » 22 Eki 2015, 23:58

Prince mi yoksa? :o

Resim
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Clk » 23 Eki 2015, 00:04

Prince benim de cok istedigim fakat bana A'dan Z'ye uymayan bir saat :( Umarim Prince'tir :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj kethuda57 » 23 Eki 2015, 00:29

Resim
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Sonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: sgartel ve 38 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners