24 saat incelemeyi doldurmus bulunmaktayim..
Oncelikle Rolex fanatigi olmadigimi soylemek isterim. Rolex Rolextir diye bircok yazi okumus olsamda benim cokta ilgimi ceken bir mark degil. Tabiki koleksiyonumda bi Paul Newman olmasini cok isterdim..

Bu saati alirken onceden hic bir arastirma yapmadim, hatta var oldugunu dahi bilmiyordum.
Bir arkadasin koleksiyonuna bakmaya gittigimde gordum. Ilk dusundugum, gercekten Rolexmi?
Cok positif bir ilk izlenim birakti bende. Cok klasik ve ayni zamanda cok modern bi saat.
Ozellikle Cellini modellerin cokta tercih edilen modeller olmadigini bildigim icin bu saati karanlikla bir isik gibi gordum.
Elime aldigimda ise agirligi, durusu, platin olmasi gibi ozellikler beni kendisine bagladi.
Ve o ana kadar asla Cellini modellere bakacagimi dusunmez iken, bu saatin mutlaka kolumda olmasi gerektigini dusundum.
Son olarak koleksiyoncu arkadasin bu saati artik elinden cikarmak istemesiyle guzel bir anlasmaya vararak aldim.
Ayrica ilgimi ceken baska bir nokta ise platin acilik tokasi olmasi idi. Normalde standard platin tokasi olan bu modele arkadas sonradan takmis.
Gelelim saat incelemesine.
Cok sade ve cok klas bir saat gercekten. Cellini modellerin biraz daha bayanlara yakin tarz oldugunu goz onunde bulundurursak, bu modelerin biraz daha kaba olmasi farkli bir Rolex bakis acisi yaratmis bence. Siyah kadrani ve beyaz altin endekleri ve ayri saniye sayari saati bir ust seviyeye tasimis adeta. Mekanizmasi Rolex kurmali olmasi, ki genellikle Cellini modeller quartztir, saate ozen gosterildiginin bir gostergesi diye dusunuyorum.
Kordonu degisilmis. Uzerinde klasik Rolex kordu var idi fakat orijinallerinde beyaz dikisli sportif bi kordon var.
Ben uzerinde klasik kordonu cikartarak biraz daha sportif bir kordon taktim.
Capi 38mm olmasi cok isabetli olmus, hatta 40mm dahada cok yakisirmis diye dusunuyorum fakat kalin bezel kenarlari bi nebze 40mmlik his veriyor zaten. Sadece kadranindaki 5-60dk lik gumus detayin siyah olmasi belki daha erkeksi bir gorunum birakabilirmis. Bu detay ayrica saati biraz daha kaba gosterebilirmis. Fakat cokta goze batan ve eksik bir detay degil.
Platin olmasi tabi bir ust seviyeye tasimis saati. Cellini modellerinde cok sari altin kullaniliyo ve bu benim cokta taktigim bir renk degil. Kasa agirli brut 110 gram ve tam kivaminda bir agirlik olmus. Kolda inanilmaz rahat duruyor.
En cok begendigim nokta ise cokta gosterisli bir goruntuye sahip degil ama sahsen cok kaliteli oldugunu biliyo olmam guzel bir his. Sadeligi ve kullanilan malzeme kalitesi ve finishing Rolex ismine yakisir sekilde olmus. Yani genel Cellini modellerinden ayirdigim bir model.
Tek yadirgadigim nokta ise arka kapagi. Saatin klasik ve duz tarzina uygun olsada daha kaliteli bir finishing olabilirdi.
Yazilari daha derin ve robust yazabilirmisler..
Fotoglarin kalitesi cok iyi degil kusura bakmayin

Marka: Rolex
Model: Cellini Cellinium
Referans: 5241/6
Kasa capi: 38mm
Kasa: Platin
Tokasi: Acilir / Platin
Kadrani: Siyah beyaz altin detayli
Puanim 8,5/10
Herkeze iyi seyirler