TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gelir Seviyesine Göre Kol Saati Alımı?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gelir Seviyesine Göre Kol Saati Alımı?

Mesaj mvurucu » 05 Eki 2015, 17:49

Saatimi de takarım...metro dolmuş ve tramvaya da binerim..
beni hızlı ve kolayca bir yere götüren ulaşım aracı ne zamandan beri statü sembolü olmuş???

Baran haklı, kimseyi dinleme, kendi beğendiğin seni heyecanlandıran saati kolunda gör senden mutlusu yok...
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj Baran » 05 Eki 2015, 18:26

Resim
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj afl » 05 Eki 2015, 19:17

Baran yazdı:Resim

Baran süper :champ:

Trafiğe lanet ettiğimde kolumda patek, Jumbo, vs ile metro + metrobüs kullanmışlığım çoktur. Bugüne kadar bir kişi sordu (patek 5146J vardı) ona da baba yadigarıdır ben pek anlamam dedim geçtim. Eğer o şahıs bizim forumdan biriyse kolundakinden haberi yok hanzonun demiştir :lol:
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj SeRxx » 05 Eki 2015, 19:19

Ben böyle biniyorum :D
Resim
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Tgm » 05 Eki 2015, 20:21

Eğer biraz toplu taşıma kültüründen nasibimizi alsaydık, şu yaşadığımız trafiğin yarısı olmazdı zaten..

SeRxx süper :champ: :champ:

şimdi tekrar sakin sakin düşündüğümde -biz her ne kadar hobinin parayla işi yoktur, zevk meselesidir, mutlu olmak yeter diyorsakta- ya mutluluğumuzu gelir seviyemizin alabildiği saat belirliyorsa? Yani gelir seviyemiz arttıkça saat seviyemiz; saat seviyemiz arttıkça mutluluğumuzun tanımı değişiyorsa?? Trollük yapmak istemiyorum ama :) ben ezilmeden, tabir-i caizse dört başı mağrur bir şekilde patek alabilecek bir insanın -yani gelir seviyesi çok yüksek birisinin- seiko 5 ile mutlu olabileceğini düşünmüyorum. Ha illaki seiko 5 kullanabilir ama kendi zirvesini görmüştür. Yani kendine bir patek almıştır, gelir seviyesi elverdiği için. Aksi insan doğasına aykırıdır bence.

Hobiden zevk almak esas meseledir tamam ama hobinin niteliğini de, seviyesini de gelir seviyesi belirler. Jay Leno dan basit bir pul koleksiyonu yapmasını bekler misiniz? Değeri milyar dolara yakın otomobil koleksiyonu var.
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj Caner1983 » 05 Eki 2015, 20:32

Tgm yazdı:Eğer biraz toplu taşıma kültüründen nasibimizi alsaydık, şu yaşadığımız trafiğin yarısı olmazdı zaten..

SeRxx süper :champ: :champ:

şimdi tekrar sakin sakin düşündüğümde -biz her ne kadar hobinin parayla işi yoktur, zevk meselesidir, mutlu olmak yeter diyorsakta- ya mutluluğumuzu gelir seviyemizin alabildiği saat belirliyorsa? Yani gelir seviyemiz arttıkça saat seviyemiz; saat seviyemiz arttıkça mutluluğumuzun tanımı değişiyorsa?? Trollük yapmak istemiyorum ama :) ben ezilmeden, tabir-i caizse dört başı mağrur bir şekilde patek alabilecek bir insanın -yani gelir seviyesi çok yüksek birisinin- seiko 5 ile mutlu olabileceğini düşünmüyorum. Ha illaki seiko 5 kullanabilir ama kendi zirvesini görmüştür. Yani kendine bir patek almıştır, gelir seviyesi elverdiği için. Aksi insan doğasına aykırıdır bence.

Hobiden zevk almak esas meseledir tamam ama hobinin niteliğini de, seviyesini de gelir seviyesi belirler. Jay Leno dan basit bir pul koleksiyonu yapmasını bekler misiniz? Değeri milyar dolara yakın otomobil koleksiyonu var.

+1
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Re: Saat Kayışı Çalışmalarım / Hand Made Strap Works by Mlm

Mesaj Noodles » 05 Eki 2015, 20:38

Her türlü genellemenin yanlış olduğuna inananlardanım. Milyon dolarlık araba koleksiyonu yapan bir Holywood yıldızı aynı zamanda mütevazi bir pul ya da ne bileyim, eski para koleksiyonuna da sahip olabilir aynı zamanda. Küçük ve basit maddi değere sahip şeyler de insana parayla satın alınamayacak keyifler verebilir en nihayetinde.
Babam kendi çapında bir koleksiyonerdir yıllardır. Daha fazlasını yapacak maddi imkanlara da sahip olmasının yanında geçen yüzyılın başından ortasına kadar üretilmiş, maddi değeri de çok fazla olmayan saatlerin ve objelerin koleksiyonunu yapar. Onu mutlu eden o mesela.
Kişi gelir düzeyine uygun mütevazi bir saati kolunda taşıyarak da mutlu olabilir, önceki mesajlarda bir arkadaşın anlattığı üzere asgari ücretten biraz fazlasına çalışarak bir Aquaracer sahibi olmak dünyanın en büyük keyfi olabilir onun için.

Netice olarak, gelir düzeyi ne olursa olsun insanlarin kolunda istediği saati görmek için çabalaması, bunu başarması en büyük keyfi veren şey.
Kullanıcı avatarı
Noodles

Mesaj ysrFCB » 05 Eki 2015, 20:54

ResimResim
ysrFCB

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: blumenberg ve 25 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners