TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Cigars / Puro Meraklıları

Puro Üzerine Paylaşımlar Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Cigars / Puro Meraklıları

Mesaj Hsnmrycl » 25 Tem 2015, 13:32

vmetin :champ: :champ:
cct :champ: :champ:

dünden...

Resim
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj Baran » 26 Tem 2015, 08:19

Dupontla 1 puro yakılmaz 2 dupont açık havada kullanilmaz ikisinide denedim ama başarılı olamadim en sonunda sattim Dupontumu.Cok guzel puro cakmaklari var kardesim onlardan edin birtane.Gazlı cakmaklar bozar puronun tadını ;)
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj aladagli » 26 Tem 2015, 12:54

Resim
Resim
Resim
Resim

Bolivarlarin biri cok genc, digeri de fazla yasli.

Mutevazi JL no 2 ise tam kivaminda.

Bugun de Upmann 2012 LE tuturuyoruz. Biraz gevsek yapili ama tadi tam oturmaya baslamis..,

Resim
Asmanda bürküt, jerde kökbörü bol
Kullanıcı avatarı
aladagli

Mesaj Hsnmrycl » 26 Tem 2015, 14:50

Baran yazdı:Dupontla 1 puro yakılmaz 2 dupont açık havada kullanilmaz ikisinide denedim ama başarılı olamadim en sonunda sattim Dupontumu.Cok guzel puro cakmaklari var kardesim onlardan edin birtane.Gazlı cakmaklar bozar puronun tadını ;)

bu yanlış bilgileri bir de madde madde sıralayınca dayanamadım.
ben yazmaya üşeniyorum ama işi bilen biri dupont ve puro ilişkisi hakkında yazar mutlaka.

Resim
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj whiskey » 26 Tem 2015, 15:07

Baran yazdı:Dupontla 1 puro yakılmaz 2 dupont açık havada kullanilmaz ikisinide denedim ama başarılı olamadim en sonunda sattim Dupontumu.Cok guzel puro cakmaklari var kardesim onlardan edin birtane.Gazlı cakmaklar bozar puronun tadını ;)

1) Bütan doldurulan her çakmakla puro yakılır. Bakkalda satılan 1 liralık çakmağa bütan doldurulsa bile iş görür. Bir tanıdığım hiç gaz doldurulmamış ucuz çakmaklardan koliyle alıp, her birine bütan doldurarak kullan at haline getirmişti. Dupont'ta amaç zaten purodur ama pipo bile yakılır, ki yapan tanıdığım var. Dolayısıyla gazlı çakmaklar puronun tadını bozar gibi bir durum yok. Ancak, benzinli veya doğru gaz kullanılmamış çakmaklar puronun tadını bozar.

2) Evet, ön plana çıkan gösterişli Dupont'lar Jet flame değiller, doğal alevliler. Bu durum sebebiyle açık havada kullanımı zordur ama küçük bir uğraşla sorunsuzca puro yakılır. Tek sorun "toasting" aşaması doğal alevle sıkıntılıdır, fakat bu durum tamamen kişisel tercih, zevktir. Şahsen ben bazen purosuna göre bu toasting aşamasını es geçiyorum.

Evet çok güzel puro çakmakları var fakat prestij isteniyorsa Dupont marka bilinirliğiyle çakmakların Rolex'idir. Bu durum kişiden kişiye değişse de bence hemen hemen tüm puro aksesuarların kralı "Dunhill" dir fakat bunu bilen alır, sıfır ürünleri eskileri kadar başarılı değildir ve yeni modellerinde efsaneleşmiş eski ürünlerde kullanılan materyaller ve tasarımlar farklılık gösterir. Örneğin şuana kadar kullandığım en iyi punch kesici 90'ların sonundan kalma bir Dunhill'dir. Günde en az 2-3 puro içen bir büyüğüm hala üzerinde en küçük bir deformasyon olmadan kullanmakta. Güncel modellerinde ne yazık ki ana malzeme olarak akrilik kullanıyor ve eskileri dahi(bulunabilirse tabi) ortalama sıfır bir dupont maxi punch'a göre 3-4 katı(en az) fiyatında olur.

Bu tür doğal alevli Dupont çakmakların üretim amacı üst düzey kesime hitap etmektir. Ben doğal alev Dupont'umu yalnızca iki farklı durumda kullanıyorum; üstü kapalı veya az rüzgar alan üst düzey bir mekana giderken ve onun dışında sürekli masamın üstünde tutuyorum. Çünkü hemen her zaman doğal alevi, jet flame'e tercihe derim. Günlük hayatta da Dupont'un Maxi jet serisinden limitli üretim bir jet flame torch kullanıyorum. Dolayısıyla Dupont her duruma ve zevke hitap edecek çakmaklar üretir. Kısacası Dupont'lar harika puro çakmaklarıdır..
En son whiskey tarafından 26 Tem 2015, 15:10 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
whiskey

Mesaj whiskey » 26 Tem 2015, 15:08

Hsnmrycl, mesajımı attıktan sonra senin mesajını gördüm. :lol:
Kullanıcı avatarı
whiskey

Mesaj MertYe » 26 Tem 2015, 19:59

Bu puro merakı beni yavaştan sarmaya başladı forum yüzünden. Yanlış bilmiyorsam Istanbulda birkac tane cigar lounge var. Konsept olarak oturup puro iciliyor diye biliyorum icerde aktivite olarak baska birşey var mıdır? Genel olarak başlangıç seviyesi olan puroların fiyatları ne seviyelerdedir ve puroya başlangıç için yumuşak içimli hangi puroları önerebilirsiniz diye danışmak istiyorum. Bu tavsiyeler loungelarda olmasa bile dışardan alıp icebilmek ve deneyebilmek adına en azından. Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj MertYe » 27 Tem 2015, 15:50

Bana bu konuda yardımcı olabilecek kimse yok mu acaba :?:
Kullanıcı avatarı
MertYe

ÖncekiSonraki

Dön TSF Puro - Cigars

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners