fargo yazdı:Öncelikle sorununuz çözüldüğü için tebrikler, geçmiş olsun.
İki konuda yorum yapacağım:
1) Saatte tepenin çıkması konusunu daha yeni Glashütte Original PML'imde yaşadım. Tabii ki başımdan kaynar sular döküldü. İlk iş watchuseek forumda başlık açtım. Bunun neticesinde GO Almanya fabrikadan servis müdürü aradı. Bunun normal olduğunu, özellikle bazı tecrübeli saat imalatçılarının geleneksel yöntemi tercih ederek, tepeyi orada yapışık tutacak bir nevi yapıştırıcı kullanmadıklarını belirtti. Halen garanti kapsamında olduğundan ve saatin işleyişi ve tepe fonksiyonları açısından şu anda sorun olmadığından sakinleştim. Zaten Alman bir üreticinin/servis müdürünün bu konuda sorun olacağını bile bile "yok kardeşim birşey olmaz" diyeceğini hiç zannetmiyorum.
Bahsettiğim başlıkta bazı arkadaşlar Patek'in de bazı klasik calibre'lerinde tepenin çıkabildiğini ve gereken tek şeyin geri yerine takmak olduğunu belirtmiş. O nedenle sanırım bu konuda panik yapmak gereksiz. Ama sizi anlıyorum ilk kez başa gelince insan haliyle şaşıp kalıyor. Tabi bu arada saatler ve tepeleri de farklılık gösteriyor (vidalı vs. bastırmalı), o nedenle Tag Heuer'inizdeki problem hakkında ben tam emin konuşamam.
İlgilenenler için forumdaki başlık:
http://forums.watchuseek.com/f381/panomaticlunar-delicateness-issues-2191969.html
2) Hızlı saat sitesi için fiyatları uygun denmiş. Orada 35 bine Zenith Elite, 45 bine Zenith El Primero gördüm, bu saatlerin liste fiyatları bile buralarda değil, biraz rasgele fiyatlandırma yapmışlar sanırım. Herhangi bir uygun fiyat görmedim. Ayrıca yurtdışı grey market'larla kıyaslanamayacak kadar kötü bir site (resimler karman çorman, fiyatlar saçma, açıklama yok vb.). Neyse sonuçta siz kendinizi kurtarmışsınız
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 218 misafir
|