TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Arabic Rakamlar-Arabic Numerals-Arabic İndex

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Arabic Rakamlar-Arabic Numerals-Arabic İndex

Mesaj altıkırkbeş » 14 Tem 2015, 01:14

Spesifix, binbaşının üstü tümenbaşı olarak geçiyor eski türk ordu sisteminde
spesifix yazdı:Unutmadan 10 lu sayı sistemini ilk kullanan milletlerden biri Türklerdir. Mete zamanın da dünyanın ilk düzenli kara ordusu kurulduğunda her on kişinin kumandanı onbaşı, on adet onbaşıya komuta edene yüzbaşı ve 10 yüzbaşıya komuta edene binbaşı denmiştir. Binbaşının üstü yok mu diyenlere cevap olarak ordu o kadar kalabalık değilmiş. :P

Hepinizin kadir gecenizi tebrik ederim.
Kullanıcı avatarı
altıkırkbeş

Mesaj spesifix » 14 Tem 2015, 01:24

Altıkırkbeş "Tümenbaşı" bilgisi için çok teşekür ederim. Binbaşıdan sonrasını bilmiyordum.
Kullanıcı avatarı
spesifix

Mesaj Architecte » 14 Tem 2015, 01:48

altıkırkbeş yazdı:Baştan beri dediğim şey bunlara neden arabic number dendiği değil zaten, kendi yazdığınızı ve benim yazdıklarımı ya okumamışsınız ya da sizin anlayacağınız "arapça" ifade ile mügalata yapıyorsunuz. İçinde bulunduğumuz kültürle bu rakamlarının oluşmasının bir bağı yok. Onu da geçtim arap milletinin insanlığa armağanıdır demişsiniz ben de diyorum ki bu rakamlar babillerin temellerini attığı hintlilerin sistematikleştirdiği bir şey, hintlilerin insanlığa armağanıdır deseniz anlayacağım. Ya da arapların katkı sağlayıp, batıya yayılmasını sağladığı deseniz gene anlayacağım. Ama bilim tarihini değiştirip "mügalata" yapıyorsunuz. Şimdi benim esas sorum şu : " Anladınız mı ?" .Tekrar diyorum benim bildiklerim yanlış olabilir, eğer yanlışsa lütfen düzeltin ben de yeni bir şeyler öğreneyim .

Bilgi insanlığın ortaklaşa kullandığı hazinesidir. Hiç bir ırka mal edilemez. Ne matematik ne fen ne de fizik bilimini hiç bir ırka mal edemeyiz. Lakin bazı milletler bilgi hazinesini taşıma görevi üstlenmiştir. Bu milletlerden biri de Arap milletidir. Araplar antik Yunan'dan aldıkları bilgileri, felsefeyi, filozofların kitaplarını tercüme edip sentezleyip Batı dünyasına aktarmışlardır. Ben bu kültüre Arap kültürü demiyorum, İslam kültürü diyorum. Çünki islam geldikten sonra ne olduysa oldu. Mesela islam geldikten sonra üç dünya imparatorluğu kuruldu. Bu imparatorluklardan biri de biz Türk milletine ait olan Osmanlı imparatorluğudur. Bu kültürel medeniyet benim mensubu olduğum gurur duyduğum yüce bir medeniyetin kültürüdür. Arapların insanlığa armağanıdır derken kast ettiğim budur. Yaşadığımız uzak yakın cografyada, göçebeler halinde yaşayan halkları islam dini medeniyeti birleştirmiş ve dünyanın en büyük medeniyetinin kurulmasına neden olmuştur. Bu medeniyetin inşaasında Arap milletinin rolü yadsınabilir mi? Daha sonra Türk milleti bu bayrağı devralmıştır. Arapların hendeseye katkılarını inkar edebilir miyiz. ''Arabic rakam'' Arabic rakamdır. Kedi kedidir :thumbup:

Anlaştık mı?
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj altıkırkbeş » 14 Tem 2015, 02:55

Sizinle bu konu hakkında çok şey konuşurdum ama yeri forumun bu bölümü değil, tarih ile ilgili ciddi yanlışlarınız var ama yeri gene burası değil . Bir gün umarım stockholm sendromundan çıkıp, öğrenme fırsatınız olur.

Architecte yazdı:
altıkırkbeş yazdı:Baştan beri dediğim şey bunlara neden arabic number dendiği değil zaten, kendi yazdığınızı ve benim yazdıklarımı ya okumamışsınız ya da sizin anlayacağınız "arapça" ifade ile mügalata yapıyorsunuz. İçinde bulunduğumuz kültürle bu rakamlarının oluşmasının bir bağı yok. Onu da geçtim arap milletinin insanlığa armağanıdır demişsiniz ben de diyorum ki bu rakamlar babillerin temellerini attığı hintlilerin sistematikleştirdiği bir şey, hintlilerin insanlığa armağanıdır deseniz anlayacağım. Ya da arapların katkı sağlayıp, batıya yayılmasını sağladığı deseniz gene anlayacağım. Ama bilim tarihini değiştirip "mügalata" yapıyorsunuz. Şimdi benim esas sorum şu : " Anladınız mı ?" .Tekrar diyorum benim bildiklerim yanlış olabilir, eğer yanlışsa lütfen düzeltin ben de yeni bir şeyler öğreneyim .

Bilgi insanlığın ortaklaşa kullandığı hazinesidir. Hiç bir ırka mal edilemez. Ne matematik ne fen ne de fizik bilimini hiç bir ırka mal edemeyiz. Lakin bazı milletler bilgi hazinesini taşıma görevi üstlenmiştir. Bu milletlerden biri de Arap milletidir. Araplar antik Yunan'dan aldıkları bilgileri, felsefeyi, filozofların kitaplarını tercüme edip sentezleyip Batı dünyasına aktarmışlardır. Ben bu kültüre Arap kültürü demiyorum, İslam kültürü diyorum. Çünki islam geldikten sonra ne olduysa oldu. Mesela islam geldikten sonra üç dünya imparatorluğu kuruldu. Bu imparatorluklardan biri de biz Türk milletine ait olan Osmanlı imparatorluğudur. Bu kültürel medeniyet benim mensubu olduğum gurur duyduğum yüce bir medeniyetin kültürüdür. Arapların insanlığa armağanıdır derken kast ettiğim budur. Yaşadığımız uzak yakın cografyada, göçebeler halinde yaşayan halkları islam dini medeniyeti birleştirmiş ve dünyanın en büyük medeniyetinin kurulmasına neden olmuştur. Bu medeniyetin inşaasında Arap milletinin rolü yadsınabilir mi? Daha sonra Türk milleti bu bayrağı devralmıştır. Arapların hendeseye katkılarını inkar edebilir miyiz. ''Arabic rakam'' Arabic rakamdır. Kedi kedidir :thumbup:

Anlaştık mı?
Kullanıcı avatarı
altıkırkbeş

Mesaj darksider » 14 Tem 2015, 03:50

Nothing lasts forever, and we both know hearts can change...
Kullanıcı avatarı
darksider

Mesaj Architecte » 14 Tem 2015, 22:51

darksider :thumbup: :champ:
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj ivanko » 17 Tem 2015, 21:38

altıkırkbeş yazdı:Sizinle bu konu hakkında çok şey konuşurdum ama yeri forumun bu bölümü değil, tarih ile ilgili ciddi yanlışlarınız var ama yeri gene burası değil . Bir gün umarım stockholm sendromundan çıkıp, öğrenme fırsatınız olur.

Architecte yazdı:

Anlaştık mı?

Altıkırkbeş Stockholm Sendromu referansınız için +1000 :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Sayın Architecte kedi kedidir demiş, bence de çomar çomardır, Anadolu da yaşayan çomar da Anadolu çomarıdır.
Kullanıcı avatarı
ivanko

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 216 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners