altıkırkbeş yazdı:Baştan beri dediğim şey bunlara neden arabic number dendiği değil zaten, kendi yazdığınızı ve benim yazdıklarımı ya okumamışsınız ya da sizin anlayacağınız "arapça" ifade ile mügalata yapıyorsunuz. İçinde bulunduğumuz kültürle bu rakamlarının oluşmasının bir bağı yok. Onu da geçtim arap milletinin insanlığa armağanıdır demişsiniz ben de diyorum ki bu rakamlar babillerin temellerini attığı hintlilerin sistematikleştirdiği bir şey, hintlilerin insanlığa armağanıdır deseniz anlayacağım. Ya da arapların katkı sağlayıp, batıya yayılmasını sağladığı deseniz gene anlayacağım. Ama bilim tarihini değiştirip "mügalata" yapıyorsunuz. Şimdi benim esas sorum şu : " Anladınız mı ?" .Tekrar diyorum benim bildiklerim yanlış olabilir, eğer yanlışsa lütfen düzeltin ben de yeni bir şeyler öğreneyim .
Bilgi insanlığın ortaklaşa kullandığı hazinesidir. Hiç bir ırka mal edilemez. Ne matematik ne fen ne de fizik bilimini hiç bir ırka mal edemeyiz. Lakin bazı milletler bilgi hazinesini taşıma görevi üstlenmiştir. Bu milletlerden biri de Arap milletidir. Araplar antik Yunan'dan aldıkları bilgileri, felsefeyi, filozofların kitaplarını tercüme edip sentezleyip Batı dünyasına aktarmışlardır. Ben bu kültüre Arap kültürü demiyorum, İslam kültürü diyorum. Çünki islam geldikten sonra ne olduysa oldu. Mesela islam geldikten sonra üç dünya imparatorluğu kuruldu. Bu imparatorluklardan biri de biz Türk milletine ait olan Osmanlı imparatorluğudur. Bu kültürel medeniyet benim mensubu olduğum gurur duyduğum yüce bir medeniyetin kültürüdür. Arapların insanlığa armağanıdır derken kast ettiğim budur. Yaşadığımız uzak yakın cografyada, göçebeler halinde yaşayan halkları islam dini medeniyeti birleştirmiş ve dünyanın en büyük medeniyetinin kurulmasına neden olmuştur. Bu medeniyetin inşaasında Arap milletinin rolü yadsınabilir mi? Daha sonra Türk milleti bu bayrağı devralmıştır. Arapların hendeseye katkılarını inkar edebilir miyiz. ''Arabic rakam'' Arabic rakamdır. Kedi kedidir
Anlaştık mı?