Peşinen bu yazının ticari bir yergi amaçlı olmadığını, danışma amaçlı olduğunu belirtmek istedim.
Bir özel durum sebebiyle erkek kardeşime kendisinin beğendiği Tag Heuer Formula modelinden bir saati internette yaptığım araştırmalar neticesinde hizlisaat isimli bir firmadan satın aldım.
Kardeşime otomatik bir makine alma yönündeki önerilerim pek işe yaramadı, zira modeli beğenmiş, tabiri caizse bunu isterim diye tutturunca pek çarem kalmadı.
İlgili firma ikamet ettiğim bölgede olduğundan, saati elden satın aldım. Aynı günün akşamında gelen kardeşime hediye
olarak takdim ettim. Gece yarısı takvim ayın otuzundan temmuzun birine geçtiğinde saatin takvimi haliyle ayın otuzbirini gösteriyordu, bunu ayın birine ayarlamak üzere elime aldım, vidalı olan tepeyi gevşettim, takvimi ayın birine getirdiğimde enteresan biçimde tepe yerinden çıkarak elimde kaldı.
Ertesi gün saati firmaya götürerek durumu anlattım. Belli kalitede ve hiç kullanılmamış bir İsviçre saatinde bu durumun olağan karşılanamayacağını belirttim. İlgili arkadaşlar, tepenin nazik olduğunu, fazla çekmemden kaynaklanan bir durumdan olacağını söyledilerse de, saatlerden anladığımı, bir tepenin hangi kuvvette ve ne kadar çekileceğini bildiğimi düzgün ve basit cümlelerle ifade ettim.
Bunun üzerine saati servise göndereceklerini, bir hafta içinde de tarafıma neticeyle ilgili haber vereceklerini söyleyerek saati aldılar. Geçen bir haftada haber verilmeyince sekizinci gün olan dün, kendilerini aradım. Servisten haber gelmediğini söylediklerinde ilgisizliklerine sinirlenip saati iade etmek istediğimi söyledim. Zira belli bir bedeli ödeyerek hediye maksadıyla aldığım ürün tam manasıyla elimde patladı.
Yetkili arkadaş ısrarla durumun benden kaynaklandığını, ürünün arızalı olmadığını yineleyerek iade alamayacaklarını belirtti.
Ben de hukuki olarak hakkımı arayacağımı anlatarak görüşmeyi sonlandırdım.
Bu durumda hukuki anlamda yapılmssı gerekenler, resmi kanalla yapılacak yazılı bir ihtarname, ve peşinden Tüketici Hakem Heyeti veya Tüketici Mahkemesine yapılacak başvuru olarak gözüküyor.
Takdir edilir ki sıfır alınan bir üründe böyle bir durumun yaşanması insanın keyfini ve isteğini kaçırıyor.
Bu durumla ilgili tavsiyelerinizi paylaşmanızı rica edeceğim.
Şimdiden teşekkürler.
Bu arada ilgili ürün bu.