TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tag Heuer Kusurlu Ürün Problemi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tag Heuer Kusurlu Ürün Problemi

Mesaj Noodles » 11 Tem 2015, 13:30

Arkadaşlar merhaba.
Peşinen bu yazının ticari bir yergi amaçlı olmadığını, danışma amaçlı olduğunu belirtmek istedim.

Bir özel durum sebebiyle erkek kardeşime kendisinin beğendiği Tag Heuer Formula modelinden bir saati internette yaptığım araştırmalar neticesinde hizlisaat isimli bir firmadan satın aldım.

Kardeşime otomatik bir makine alma yönündeki önerilerim pek işe yaramadı, zira modeli beğenmiş, tabiri caizse bunu isterim diye tutturunca pek çarem kalmadı.

İlgili firma ikamet ettiğim bölgede olduğundan, saati elden satın aldım. Aynı günün akşamında gelen kardeşime hediye
olarak takdim ettim. Gece yarısı takvim ayın otuzundan temmuzun birine geçtiğinde saatin takvimi haliyle ayın otuzbirini gösteriyordu, bunu ayın birine ayarlamak üzere elime aldım, vidalı olan tepeyi gevşettim, takvimi ayın birine getirdiğimde enteresan biçimde tepe yerinden çıkarak elimde kaldı.

Ertesi gün saati firmaya götürerek durumu anlattım. Belli kalitede ve hiç kullanılmamış bir İsviçre saatinde bu durumun olağan karşılanamayacağını belirttim. İlgili arkadaşlar, tepenin nazik olduğunu, fazla çekmemden kaynaklanan bir durumdan olacağını söyledilerse de, saatlerden anladığımı, bir tepenin hangi kuvvette ve ne kadar çekileceğini bildiğimi düzgün ve basit cümlelerle ifade ettim.

Bunun üzerine saati servise göndereceklerini, bir hafta içinde de tarafıma neticeyle ilgili haber vereceklerini söyleyerek saati aldılar. Geçen bir haftada haber verilmeyince sekizinci gün olan dün, kendilerini aradım. Servisten haber gelmediğini söylediklerinde ilgisizliklerine sinirlenip saati iade etmek istediğimi söyledim. Zira belli bir bedeli ödeyerek hediye maksadıyla aldığım ürün tam manasıyla elimde patladı.

Yetkili arkadaş ısrarla durumun benden kaynaklandığını, ürünün arızalı olmadığını yineleyerek iade alamayacaklarını belirtti.
Ben de hukuki olarak hakkımı arayacağımı anlatarak görüşmeyi sonlandırdım.

Bu durumda hukuki anlamda yapılmssı gerekenler, resmi kanalla yapılacak yazılı bir ihtarname, ve peşinden Tüketici Hakem Heyeti veya Tüketici Mahkemesine yapılacak başvuru olarak gözüküyor.

Takdir edilir ki sıfır alınan bir üründe böyle bir durumun yaşanması insanın keyfini ve isteğini kaçırıyor.
Bu durumla ilgili tavsiyelerinizi paylaşmanızı rica edeceğim.
Şimdiden teşekkürler.

Bu arada ilgili ürün bu.

Resim
Kullanıcı avatarı
Noodles

Re: Tag Heuer Kusurlu Ürün Problemi

Mesaj kilimanjaro » 11 Tem 2015, 17:15

Benzer bir durum başıma geldiği için yazıyorum.Öncelikle geçmiş olsun.Servise verdiğinize dair elinizde belge olmalı.Tüketici kanunlarına göre 30 gün içinde arızalanan ürün ayıplı mal sayılıyor ve siz iade etme hakkına sahipsiniz.Bir avukat aracılığı ile dava açmanız halinde kesinlikle paranızı alırsınız.Bir de şikayet var com a yazın.Nasıl panik yapacak bu hızlı saat görelim.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Yase » 11 Tem 2015, 18:46

Off okurken moralim bozuldu :( Herkese geçmiş olsun.
Yase

Mesaj Tgm » 12 Tem 2015, 00:57

Geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda lehinize sonuçlanır
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj kemikbey » 12 Tem 2015, 01:07

Geçmiş olsun. Hizlisaat.com sitesinin fiyatları diğer alışveriş sitelerine göre çok daha düşük. Ekşisözlük'te bu sitenin refurbished saatler sattığına dair birşeyler yazıyordu. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum.

Doğrudan Tag Heuer'e de mail atabilirsiniz konuyla ilgili bence. Marka imajına verilen zarar nedeniyle eminim ilgileneceklerdir. Kullanılmış saatleri sıfır gibi satıyorlarsa gerçekten, onun da icabına bakarlar diye tahmin ediyorum
kemikbey

Mesaj manil » 12 Tem 2015, 12:29

4077 sayili kanuna göre ayıplı ürün sinifina gireceğini düşünüyorum. Tag lerin kurma kolları zayıf o da bir başka gerçek.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Architecte » 12 Tem 2015, 23:40

Çok geçmiş olsun. Umarım sorununuzu güzel bir şekilde çözerler :thumbup:
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj Noodles » 12 Tem 2015, 23:51

Arkadaşlar önerileriniz için teşekkürler.
Yarın son kez sözlü bir görüşme yapıp olumsuz olması halinde hukuki süreci başlatmaya karar verdim. Gelişmeleri bilahare paylaşacağım.
Kullanıcı avatarı
Noodles

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425, jazzy, sphinx ve 233 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners