Colortıme » 28 Ağu 2010, 11:11
Sevgili clk ve bond arkadaşlarım,
Konuyu açmamın sebebi sektör olarak nereye gittiğimizdir,sevgili clk izah etmeye çalışmış,ancak burada hiçmi ev sahibinin suçu yok,
bu arz ve talep meselesi arz edersin talep olur veya olmaz,ancak ülke çıkarına neyi arzetmeyi bilmeyen,sadece ceplerini doldurmayı
amaç edinmiş bir grup ithalatçı ve bunlara çanak tutan bir devlet zihniyeti.
Konu aslında çok spesifik,tabiki burada tüketicide suçlu,ucuz ve güzel bir obje,bu saat olur,tişört olur,araba olur,fatketmez.
Al kullan,al kullanda bi sor be arkadaş ben neyi kullanıyorum.?
Adama demezlermi hani kardeşim senin TSE'en,bu kadar larçlık olurmu.?En azından şöyle düşünseler,yaw arkadaş biz bunları sonra nasıl yok edeceğiz,nasıl dönüştüreceğiz,avrupada veya amerikada at bakalım arabanı çöplüğe başına neler geliyor gör.
Sonra kobiler öldü,küçük esnaf cennetten bize bakıyor,olacağı neki.?Aslında kişi olarakta devlet olarakta herşeyin farkındayız ama
bi türlü işimize gelmiyor,biliyorlar milyarlarca dolar dışarıya akıyor,düşünmüyorlar biz bu milyarlarca dolarla biraz zora katlansak,biraz
mücadeleci olsak,ithal eden değil ihrac eden ülke oluruz,elalemin çöplerini alacağımıza,üreten bir ülke oluruz.
Gördünüzmü konu nereye geldi.?Aslında dedimya o kadar spesifik aç açabildiğin kadar.
Geliyor ucu benim akıllı zeki saat tamircimin,küçük esnafımın canını yakıyor.Ben Saat tamircisi olarak veya küçük esnaf olarak kobi olarak,kaliteli ürünleri tamir edebilsem tabiiki BERGEON'dan malzeme alabileceğim,veya bir araba tamircisi olarak en güzel donanımlı
servisi kurabileceğim.Kobileri güçlü olmayan bir ekonomi sömürülmeye mahkumdur,buna canak tutan ithalat zihniyeti utansın.
Bond arkadaşım bana süpriz yapmış,teşekkür ederim,o bana bu çatıyı kurarak zaten en büyük süprizi yaptı,ben zaten kedinin ciğere baktığı gibi her daim o güzelim malzemelere bakıp ahh bunları benim ülkem üretse ne olurdu diyorum.Dileğim bu güzel yuvamızda
ülkemize ve dünyaya açılan bu güzel çatı altında,iyiyi doğruyu bulalım,öğrenelim ve öğretelim.Bond arkadaşımın ve ekibinin omuzundaki görevin ne kadar zor, ne kadar kutsal olduğunun farkındayım.
Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum.
Sevgi ve saygılarımla efendim.