TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Ne Okuyor?

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Ne Okuyor?

Mesaj nicholaihel » 03 Tem 2015, 01:11

afl yazdı:Asyptote :champ: güzel kitap :thumbup: Görüyor ve üç artırıyorum, ama önce biraz laflayalım.

Bilim felsefesi bence hem bilimi hem doğayı hem insanı hem de genel toplamda evreni anlayabilmenin en önemli basamağı.
Bilim / teknoloji / mühendislik eğitimi almış çok insanın şikayeti bütün öğrenilenlerin biraz havada kaldığıdır, örneğin her mühendis termodinamik kanunlarını öğrenir, hesaplamalarını da yapmayı öğrenir ama bunun gerçekte ne demek olduğunu hayatın , evrenin neresinde nasıl kendini gösterdiğini çok sonra keşfeder, hatta çoğunlukla keşfedemez bile; havada kalır. Bilimin felsefesi işte bu kapıyı açar. Teknoloji bilimi somut hale getirir, hayata sokar, felsefesi ise onu kavramaya yarar.

Lafı uzatmayalım, ilk kitap "Başlangıçta hidrojen vardı" ilk yaradılışı bilimsel olarak anlatıyor ve sadece bilimin değil, doğanın ve evrenin her yanından örneklerle gidiyor. Big bang - hidrojen- binlerce ara adım- bugünkü yaşam şeklinde özetleyebilirim. İlginç bilgi ve örneklerle bezenmiş harika bir kitap.

Resim

İkinci kitap, " Bilinç gökten düşmedi" ilkinin devamı niteliğinde, madde oluştuktan sonra canlılar için bilincin (teolojide "ruhun")nasıl oluştuğunu yine harika bir dille anlatıyor.

Resim

Assolisti sona sakladım, üçüncü kitap "Insanın yücelişi". Bilime felsefeye sosyolojiye ilgi duyan herkes için bir başucu kitabı olduğunu rahatlıkla iddia edebilirim. 70 li yılların ortasında yazılmış olmasına rağmen günceldir. İnsanın sadece bilimsel değil kültürel yücelişini de anlatan mükemmel bir kitap. Bulması biraz zor olabilir ama merak edenler için İstanbul sahaflarını zevkle didik didik arayacağımı bildiririm.
9. yaş günü hediyemdi çocuk merakımla okumuş, anlamaya çalışmış doğal olarak çok azına hakim olabilmiştim ama hayatımın her döneminde tekrar tekrar okuyup karıştırdığım bir kitaptır.

Resim

:thumbup: özellikle son cilt ilgimi çekti. Bir de bulmak zor dediniz ya tam oldu yani :D zaten saatlerde eserlerin ağırlığına göre Taksim edilmiş gibi ;)
Kullanıcı avatarı
nicholaihel

Mesaj asymptote » 03 Tem 2015, 02:09

nicholaihel yazdı: Bir de bulmak zor dediniz ya tam oldu yani :D

Her üç kitap da var internette.. ;) İnsanın Yücelişi'ni aşağıdaki bağlantıdan sipariş verebilirsiniz: :thumbup:
http://www.idefix.com/kitap/insanin-yukselisi-jakob-bronowski/tanim.asp?sid=SZZZTPZURY0YZDLYRLH5
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj nicholaihel » 03 Tem 2015, 03:09

asymptote yazdı:
nicholaihel yazdı: Bir de bulmak zor dediniz ya tam oldu yani :D

Her üç kitap da var internette.. ;) İnsanın Yücelişi'ni aşağıdaki bağlantıdan sipariş verebilirsiniz: :thumbup:
http://www.idefix.com/kitap/insanin-yukselisi-jakob-bronowski/tanim.asp?sid=SZZZTPZURY0YZDLYRLH5

Teşekkürler. Aslında az bulunan Kitapları fazla ilgili sahaflar için istiyorum. Ne istediğimi sık soran, sürekli yönlendirme yapan falan olabiliyor ben ise (ben sormadıkça) kimse bana ilişmesin karıştırayım istiyorum. O zaman soruyorum aradığım bir iki nadir kitap, sonra rahat bırakıyorlar :D bir ara Barthes'ın kitapları ortalıkta yoktu, onlardan soruyordum.
Kullanıcı avatarı
nicholaihel

Mesaj asymptote » 03 Tem 2015, 08:26

Güzel taktik.. :) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj hozburun » 15 Tem 2015, 11:51

asymptote dostuma teşekkürlerimle :champ:

Resim
Kullanıcı avatarı
hozburun

Mesaj Architecte » 15 Tem 2015, 13:16

Esrarengiz kitaplar

Kitap adı: Bay Perşembe
Yazar G.K Chesterton.
Çeviren vedat Günyol

Bu kitabı şirketimizde stajyer olarak eğitim gören bir kız öğrencimiz verdi. Devletin istihbarat teşkilatlarının nasıl bir paranoya ile hareket ettiklerini roman tadında anlatan bir kitaptır. Bütün otoriter ve despotik yönetimlerin toplumları baskı altına almak için ''anarşist'' kavramını nasıl manipulasyon aracı olarak kullandıklarını biliyorsunuz, ama aslında kimlerin anarşist olduğuna tanık olacaksınız bu kitapta. Bay perşembe sizi şaşırtacak. :thumbup:

Resim
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj asymptote » 15 Tem 2015, 22:08

Umarım beğenirsin Hasan abi, iyi okumalar.. :champ:

Zafer hocam, sen neler okuyorsun bu aralar?.. :D
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj zfr » 15 Tem 2015, 22:11

Sapiens diye bi kitap okuyorum Cengiz, tavsiye ederim. :D
Resim
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 84 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners