Konuyu açar açmaz Cengiz Ustanın(forumu okuya okuya alıştığım için böyle hitap ediyorum Cengiz Beye inşallah kusur etmemişizdir.) yorum yazmasıyla onunla irtibata geçtik ve saatler kısa süre içerisinde onun sayesinde hayata döndüler.Fakat ben bir türlü burada paylaşma fırsatı bulamadım.İlk olarak Cengiz Ustanın saatleri inceledikten sonra saatler hakkında söylediklerini paylaşayım;
-Junghans oldukça kaliteli bir saat içindeki makina Tissot ve bazı Longineslerde kullanılan bir mekanizmadır.
-Seiko malesef orijinal değil çin malı , ancak üretici orijinal makina kullanmış.
-Diğer kayışlı Citizen de orijinal değil ancak onunda yine üretici orijinal makina kullanmış ##bu saat ilk konuyu açtığımda yoktu daha sonrasında elime geçti ve Cengiz Ustaya saatlerle beraber yolladım aşağıda onun da fotoğrafları mevcut.##
-Kordonlu Citizen orijinal ve özel seri üretilmiş modeldir makinası oldukça iyi bir saat.
Gördüğünüz gibi benim anlayamadığım ancak orjinal olmayan saatler de vardı içerisinde.Seikonun bakımı yapılıp pili takılsa da kayış alıp kullanmak istemedim.Sonradan elime geçen o Citizen'in görünüşü hoşuma gidiyordu o yüzden onu tamir ettirip bir de kayış alarak kullanmak istedim en azından makina orjinal niyetiyle

.Kordonlu Citizen çalışır hale geldikten sonra ise onu eski sahibine yani babama gönderdim yıllardır kapalı kutuda duran saatini bu vesileyle inşallah bileğinde görürüz fakat elimde olmadığı için onun fotoğraflarını paylaşamayacağım.Junghans'ı fotoğraflarda her ne kadar belirtememiş olsam da kadran rengi ve o "12" nin yazılış şekli çok hoşuma gidiyor onu da güzel bir kayışla tamamladık.Artık her ne kadar otomatik saat tercih etsem de fırsat buldukça bu saatleri bileğimde değerlendirmeye çalışıyorum ya da onlar bileğimi değerlendiriyorlar hangisi bilemiyorum

.
Sizlerin huzurunda da Cengiz Ustaya teşekkür ediyorum bu saatleri hayata döndürdüğü için.
Fotoğrafları paylaşıyorum ve en sonda da Junghans çalışırken