TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

1000 Lira Civarı Klasik Saat Önerisi Tissot / Orient Vb

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

1000 Lira Civarı Klasik Saat Önerisi Tissot / Orient Vb

Mesaj oscar1453 » 25 Haz 2015, 02:34

Arkadaşlar saat hakkında pek bilgim yok yaşım 27 kasik kaliteli saat almak istiyorum uzun dönem kafamı ağrıtmadan kullanamk istiyorum öğrenciyim zar zor para biriktirdik güzel bir saatim olsun istiyorum.
Tisot,seiko,orent marka olabilir.

Tisot un şu modeli visodate hoşuma gitti Tissot T019.430.16.031.01

http://www.kosovalisaat.com/urun/tissot-t019-430-16-031-01/

bu saat nasıl bana gider mi yaşıma göre hangi renk hangi mekanizma güzel önerilerini bekliyorum.

Şimdiden sağolun
Kullanıcı avatarı
oscar1453

Re: 1000 Lira Civarı Klasik Saat Önerisi Tissot / Orient Vb

Mesaj platinum » 25 Haz 2015, 08:22

Genç birine prs 516 daha çok yakışır gibi.

http://www.kosovalisaat.com/urun/tissot ... 21-041-00/

http://www.kosovalisaat.com/urun/tissot ... 21-031-00/
Kullanıcı avatarı
platinum

Mesaj Architecte » 25 Haz 2015, 08:55

Tissot PRS 516 saati ben de öneriyorum. Çelik bilezik. Yok olmaz dersen Orient Mako olsun derim

Visodate genç adama gitmez kanımca
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj AKadir » 25 Haz 2015, 13:18

Önümüzdeki yıl 28 yakında 30 olacağından emin ol. :)
Visodate her yaşa gider.
Değişik bir kayışla da değişik bir saat olur.
Forumda nato kayışla kullanan üyeler var. Gaaayet iyi ve spor duruyor. :champ:
Architecte yazdı:Visodate genç adama gitmez kanımca
Kullanıcı avatarı
AKadir

Mesaj eraslani » 25 Haz 2015, 14:17

bende prs516 öneririm..
visodate klasik hoş bir saat ,bu sebeplerle bende satın aldım ancak günlük kullanımda çok yer bulamadı..
prs516 bence hem daha uyumlu olur,hem daha sağlam bir yapıya sahip.
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Architecte » 25 Haz 2015, 20:39

Toruntaybora yazdı:Önümüzdeki yıl 28 yakında 30 olacağından emin ol. :)
Visodate her yaşa gider.
Değişik bir kayışla da değişik bir saat olur.
Forumda nato kayışla kullanan üyeler var. Gaaayet iyi ve spor duruyor. :champ:
Architecte yazdı:Visodate genç adama gitmez kanımca

Değiştiriyorum -Visodate her yaşa gider :thumbup: :D

Hani Visodate biraz daha ağırbaşlı durur, genç adam daha böyle cicili bicili, cancanlı, kımıl kımıl saat takmak ister anlamında bir önermeydi. ;) İlerde zaten on onbeş saat daha alacak diyerekten şey yaptım.
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj ziglog » 27 Haz 2015, 16:49

Herkese selamlar,
Visodate güzel bir seçim. Hem günlük hemde elbise altında kullanabileceğin bir stili var. Otomatik olması da 516 ya nazaran artı bir değer. Alırsan bir 20 sene herhalde saat alma ihtiyacı duymazsın. 516 biraz sportif(hatta bayağı). Sanırım, gördüğüm kadarıyla, burda, forumda ki jargonla muvmıntı 2836. Şu anda, nedense, internet üzerinde dünyada en ucuz İsviçre saatlerinin satıldığı yer Türkiye, onun için fiyatını yurt dışına göre kıyaslama, yurt içindekilere bak. Benim gördüğüm kadarıyla en ucuz yerde linkini verdiğin yerde satılıyor.
Bende kısa zaman öncesine kadar günlük kullanım için hafif bir kuartz saat bakıyordum; sonunda Bruno Söhnle'de karar kıldım, ama burda ki fiyatlar çok pahalı olduğu için Almanya'dan 3'te bir fiyatına aldım. Benim kriterlerim: sade, günlük kullanım, sağlamlık, estetik, kronograf ve en önemlisi hafiflikti. Zaten otomatik bir saatim var ve hele birde kronograf alırsam gene aynı dertten muzdarip olacaktım, onun için hep kuartz baktım. Tissot saatlerin kuartz olan modelleri eta kullanıyor ve bozulunca at tiplerinden, gerçi bozulsa ne olacak mekanizması en fazla 30 dolar oda ayrı bir konu. Birde kasa çapları ile kalınlıkları diğerlerine göre, oran olarak çok büyük, yani kalın ve çapları küçük(kuartzlardan bahsediyorum, ms:PRC200). Bir tasarımcı olarak bu bana çok battı. Swiss military'nin Arrow serisi ile de ilgilendim, onlar Tissot'a göre daha estetikti, ama hem makine olarak hemde kalite olarak biraz geride gibiydiler, hatta hem Tissot'ları hemde Swiss Military'leri Konyalı saatin ayrı ayrı şubelerinde ve Özgür Saat'çilikte takıp denedim. Sonra köşede duran Brunolar gözüme ilişti, koluma taktığım anda saate aşık oldum. Bir saat bu kadar altın oranlarıyla mı tasarlanır, bu kadar mı estetik, göze hoş görünür!? Herhalde 40-50 tane saat denedim son bir hafta boyunca ama koluma yapışıp kalan bir tek Bruno'lar oldu,"lar" diyorum; çünkü hepsi birbirinden estetik. Öbür saatlerde mutlaka bana göre hep bir tasarım arızası oluyordu, mesela Tissot 516'da adamlar o genişliği vermek için saate bezel takmışlar(Tasarımcı olarak düşünürsem, ilk önce kabuk tasarımı yapıyor ya tasarlayan, içi belli çünkü!); ben uçuyorum veya her gün yarışıyorum ya, saatin üzerinde bi de tachymetre var, ne alaka yaw, gibi! :) Ben bezel olarak bir tek senelerce diver saatimdeki bezeli kullandım, onuda kaba olduğu halde ihtiyaç üzerine, 47 yaşına kadar da saatle hız ölçme ihtiyacı duymadım. Diğer Tissotlar'da ise o kalın dümdüz kenarı ince göstermek için pijama çizgisi gibi bir oluk koymuşlar(artık yiv mi desek ona), tüy dikmiş benim meslektaş! :) Valla Bruno'larda fiyatını soruncaya kadar bana ters gelen hiçbir şey olmadı. Adam, 2700TL dedi, kuartz saate!, bir şeyler söyleyecektim ama kendimi tuttum.:) Daha önce yazdığım gibi gidip 3'te bir fiyatına aldım. Sende ilk önce kriterlerini belirle! Belirlemezsen otomatik Visodate'den kel alaka 516'ya gidersin! Bence, alternatif olarak Bruno'lara da bak. Kolay gelsin, seçim yapmak zor iş!
Kullanıcı avatarı
ziglog

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 173 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners