TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient Saat Pil Değişimi ve Kordon Ayarı Bilgi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Orient Saat Pil Değişimi ve Kordon Ayarı Bilgi

Mesaj erkerc » 20 Haz 2015, 14:14

Merhaba Arkadaşlar

Yeni aldığım bir ORIENT saatim var ve kordonunu kısaltmak için bir bujitericiye götürdüm saat pili ve kordon ayarı yapılır yazdığı için ama içime de bir kurt düştü acaba içinden orjinal parçaları alabilir veya ona benzer birşey yapabilir mi diye bilginizi almak istedim?
Kullanıcı avatarı
erkerc

Re: Orient Saat Pil Değişimi ve Kordon Ayarı Bilgi

Mesaj Architecte » 20 Haz 2015, 15:00

Biraz geç kaldın erkerc. Saatini bujitericiye vermeden önce neden foruma gelmedin. Sana söylerdik ne yapacağını. Şimdi adam saatini açacak orginal mekanizmanı çıkaracak, yerine zencilerin sattığı üç kuruşluk mekanizma takacak. Kordonu da değiştirip yerine alüminyumdan bir kordon takacak. İtiraz edersen kavga çıkacak polis gelecek hapse düşeceksiniz ikiniz de. ;)
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj kethuda57 » 20 Haz 2015, 15:17

Saatin kordonunu kısaltma işlemini sizin yanınızda yaparlar. Eğer karşınızda mandrake gibi biri yoksa dedikleriniz imkansız :lol:
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Mesaj bengisaat » 20 Haz 2015, 21:34

Bujitericiye saatini açtırmak ??
Neyse ki ilk mesajınız,bunu yazan forum müdavimlerinden biri olsaydı bu gece uyuyamazdım...

Saatinizin makinasını almış olamaz çünki nasıl söküleceğini bilemez ancak saati bilinçsizce kurcalayıp sökmekten beter olmuşmudur derseniz onu zaman gösterecek.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Yase » 21 Haz 2015, 03:30

15 yaşımdayken sahip olduğum fossil marka kol saatim geldi aklıma,2 saniyede bir kadran değiştirme özelliği vardı, pil değişimi için alelade bir yere bırakılmış, döndüğünde kadranı artık değişmiyordu. Umarim saatinizi bıraktığınız gibi alırsınız. Ben bu konuda biraz rahatsızım servise verecek olsam başında beklemek neler yapılıyor, nazik davranılıyor mu görmek isterim. Nazik davranılmıyorsa bırak kardeşim sana ben bu saati böyle davran diye mi getirdim der toplar giderim malzemeyi. Keşke aldığınız yere veya yetkili servise gitseydiniz. Neyse umarım sorun yaşanmaz.
Yase

Mesaj bengisaat » 21 Haz 2015, 15:13

Yase yazdı:15 yaşımdayken sahip olduğum fossil marka kol saatim geldi aklıma,2 saniyede bir kadran değiştirme özelliği vardı, pil değişimi için alelade bir yere bırakılmış, döndüğünde kadranı artık değişmiyordu. Umarim saatinizi bıraktığınız gibi alırsınız. Ben bu konuda biraz rahatsızım servise verecek olsam başında beklemek neler yapılıyor, nazik davranılıyor mu görmek isterim. Nazik davranılmıyorsa bırak kardeşim sana ben bu saati böyle davran diye mi getirdim der toplar giderim malzemeyi. Keşke aldığınız yere veya yetkili servise gitseydiniz. Neyse umarım sorun yaşanmaz.

Aldığınız yerler çok farklı değil emin olun.Çoğu saat mağazasında saatten anlamayan tipler tezgahtar ve çırak arasında görev yapıyorlar.Hele büyük alışveriş merkezlerindeki ünlü mağaza zincirlerinde satılan saatler daha da içler acısı.Buralardan bilinmeyen markaları almayın veya iyice araştırın.
Saatinizi bilinen yerlere veya servislerine göndermeniz en mantıklısı.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Yase » 21 Haz 2015, 15:32

bengisaat yazdı:
Yase yazdı:15 yaşımdayken sahip olduğum fossil marka kol saatim geldi aklıma,2 saniyede bir kadran değiştirme özelliği vardı, pil değişimi için alelade bir yere bırakılmış, döndüğünde kadranı artık değişmiyordu. Umarim saatinizi bıraktığınız gibi alırsınız. Ben bu konuda biraz rahatsızım servise verecek olsam başında beklemek neler yapılıyor, nazik davranılıyor mu görmek isterim. Nazik davranılmıyorsa bırak kardeşim sana ben bu saati böyle davran diye mi getirdim der toplar giderim malzemeyi. Keşke aldığınız yere veya yetkili servise gitseydiniz. Neyse umarım sorun yaşanmaz.

Aldığınız yerler çok farklı değil emin olun.Çoğu saat mağazasında saatten anlamayan tipler tezgahtar ve çırak arasında görev yapıyorlar.Hele büyük alışveriş merkezlerindeki ünlü mağaza zincirlerinde satılan saatler daha da içler acısı.Buralardan bilinmeyen markaları almayın veya iyice araştırın.
Saatinizi bilinen yerlere veya servislerine göndermeniz en mantıklısı.

Haklısınız nedense insanlar kendilerinin değil diye nazik olmayan bir şekilde dalıyorlar saate. En basitinden bakla çıkarımında bile baklasinı çizmişlerdi benim saatimi. Bu sebeple ben kesin mahkemelik olurum ileride :D Sizi şahsen tanımıyorum fakat forum yazarlarının hakkınızdaki yorumlarına istinaden sanatınıza büyük saygı duyuyorum, :super:
Yase

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 31 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners