TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İsviçre Saatçilik Tarihi ve Gerçekleri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Swatch Group Tarihi ve Gerçekleri

Mesaj Clk » 19 Haz 2015, 17:27

sinanarmy yazdı:Cok vakif olmamakla beraber bir firmanin (kalitesi belli) rolex gibi cinde uretim yapmasi cok anormal gelmiyor he swiss made yazisi ozaman celisiyor diyorsaniz o ayri ama ben ayni yuksek kaliteyi ayligi 200 dolar verdigim 200 elemanla saglayabiliyorsam bunda sorun ne ki

Sorun gerceklerin bazi arkadaslarimiza agir gelmesi :D

Cin eskiden kalitesiz ürünler üretiyordu. Gectigimiz yillarda cok sey ögrendiler. Su an her ürünü cok farkli fiyat ve kalite seviyelerinde bulmak mümkün. Senin de belirtmis oldugun gibi burada ki tek celiski "Swiss made" olayi. :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj onatozer » 19 Haz 2015, 17:31

Clk yazdı:Ben yine de Rolex'in de ayni Swatch ve LVMH gibi kar bazli is yaptigindan yola cikarak "kalitesi uygun oldugu sürece" (bunu yukarida da yazdim) belli parcalari disaridan (Cin, Hindistan yada Uganda farketmez) tedarik ettigini düsünüyorum. Ama bunun ile ilgili daha tek kelimeye rastlamadim.

Unutmamak lazim ki Swatch yada LVHM cok sirketli gruplar ve bu tip sirketlerden bilgi sizmasi daha kolay. Saat sektörü kapali kutu ise Rolex zirhli kasa... :?

Tudor Rolex SA çatısı altında olduğuna göre ve ETA kullandığına göre Rolex SA da LVHM, Swatch ve Richemont SA ile aynı durumda olmuyor mu bu uzakdoğu mevzusunda? Keşke bu konuyu tek markaya, tek şirkete değil tüm Swiss Made saat sektörünün gerçekleri diye paylaşılsaydı. :roll:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Clk » 19 Haz 2015, 17:43

Iyi de senin dedigin gibi ETA zaten neredeyse halen bütün saat sirketlerinin tedarikcisi. Bu sirket saat sektörünün bir numarasi bana göre Swatch Group, Rolex ve LVMH Isvicre saat sektörünü olusturuyor. Gerisinin cok fazla bir önemi yok.

Benim yazdiklarimi sanki sadece Omega hedef aliniyormus gibi degil Isvicre Saat sektörünü sorguluyormus gibi okursaniz o zaman zaten bir problem kalmayacak ortada.

Omega'ya laf sokacagim zaman direkt yapiyorum zaten bahaneye ihtiyacim yok :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj onatozer » 19 Haz 2015, 17:53

Ey hazreti Clk, ozaman bu başlığı neden Swatch Group diye açıyorsun :idea: :lol:

Ben hala ETA mekanizmalar köpeketi kokusunda Çin'deki depolarda üretilip montajlanıyormuş izlenimi yaratan satırlara pek katılamıyorum. Ancak kaynak sağlama açısından içersindeki parçalar heryerde üretilmiş olabilir. :thumbup:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Architecte » 19 Haz 2015, 18:07

Yani burada söylenmek istenen; China'da üretilen bir ürünün kendi menşei olan ülkedeki üretimden daha kalitesiz, özensiz bir üretim olduğudur. Halbuki hiç alakası olmayan bir düşüncedir. China'da üretilen Omega'nın İsviçrede üretilen Omega'dan farkı yoktur. Üzerinde Omega markası olan bütün saatler için geçerlidir. İsterse o saatin polisajını 50 USD maaş alan bir China'alı işçi yapsın. Mesela örnek veriyorum bizim şirket genellikle yurtdışı işlerinde Nepalli, Bangladeşli, Filipinli, Pakistanlı, Hintli işçiler çalıştırır şantiyelerinde. Bu ülkelerin insanlarıyla yaptığımız işlerin kalitesi Türk işçilerle yaptığımız işlerle aynıdır. Sadece iş teslim zamanı konusunda farklılıklar oluşur.

Şu anda ofiste kullandığım laptop Lenovo markasını taşıyor. Evdeki bilgisayar da Lenovo. Üzerlerinde Made in China yazıyor. Lenovo IBM i satın almış bilgisayar teknolojisinin mucitlerinden dünyanın kral markasıdır, ve üzerinde Made İn China yazıyor. Kalite Lenovo güvencesi altındadır. İsterse bu marka Afganistan'da üretilsin Lenovo Kalitesinde asla bir değişiklik olamaz.

Dolayısı ile ETA fabrikası dünyanın belli başlı saat markalarına mekanizma üreten bir fabrikadır. Dünyanın neresinde üretim yaparsa yapsın ETA ETA dır. Ayrıca üretim teknolojisi o kadar gelişmiştir ki insan faktörü neredeyse ortadan kalkmıştır. Polisajı bile makineler yapıyor artık. Bilezik kordon malzemesi de yüksek teknoloji otomatlarda üretiliyor. HSS çelik transmisyon milleri malzeme olarak makineye veriliyor öbür taraftan baklalar menteşe gibi kutulara düşüyor. Makinanın yanına bile gitmenize gerek kalmıyor.

Bugün bizim komşu elektrik malzemesi üreten bir fabrikaya gittim. Üretim bölümünü dolaşırken gözüm makinelere takıldı. Her türlü elektrik malzemesi üreten makinelerin başında bir tane işçi var. Fırından çıkan prinç bakır ya da alüminyum kalıpları presin ağzına yerleştiriyorlar. Öbür taraftan pim, vida, mil, somun, tel susta, uç malzemesi çıkıyor. Bu malzemeleri de başka bir makineye verip elektirk malzemesi üretiyorlar. Bu malzemeleri el yordamıyla üretmeye kalksanız günde üç beş malzeme ancak üretirsiniz. Ve bu makineler marka makinelerdir. Üzerlerinde, Made İn China, yada PRC yazıyordu. China bir üretim devi haline gelmiştir. Arçelik de China'da üretim yapıyor. Elbette dünyada kötü bir China algısı oluşmuş olduğu konusu farklı bir konudur elbette. O'nlar da bunun farkında.
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj Architecte » 19 Haz 2015, 18:27

Clk yazdı:
sinanarmy yazdı:Cok vakif olmamakla beraber bir firmanin (kalitesi belli) rolex gibi cinde uretim yapmasi cok anormal gelmiyor he swiss made yazisi ozaman celisiyor diyorsaniz o ayri ama ben ayni yuksek kaliteyi ayligi 200 dolar verdigim 200 elemanla saglayabiliyorsam bunda sorun ne ki

Sorun gerceklerin bazi arkadaslarimiza agir gelmesi :D

Cin eskiden kalitesiz ürünler üretiyordu. Gectigimiz yillarda cok sey ögrendiler. Su her ürünü cok farkli fiyat ve kalite seviyelerinde bulmak mümkün. Senin de belirtmis oldugun gibi burada ki tek celiski "Swiss made" olayi. :thumbup:

Omega'nın ya da başka bir İswiçre saat markası üzerinde Made İn China yazılamaz. Aslında çıkış noktan yanlış Clk. Bu yüzden sonuca gitmen olanaksız. Üzerine Made İn China ya da China Made yazan bir Omega espiri gibi olur :D
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj nicholaihel » 19 Haz 2015, 21:56

Öncelikle genel itibariyle @Clk nın esprili marka & grup eleştirilerini zaman zaman saldırgan, zaman zaman fanatik buluyorum. Hele ki seven, tercih eden onca kullanıcısına zaman zaman ayıp olduğu kanaatindeyim.

Yalnız bu daha genel çerçeveli ve isviçre saat endüstrisindeki tüm marka ve grupları ilgilendiren eleştiriyi dikkate değer buluyorum. Hatta Sıkça referans verilen "neye swiss made denir" konusunda İsviçre'nin belirlediği kriterlerin de tartışılması çok önemli.

Hatta clk'nın iddiası "ciddi şekilde" ispatlanırsa büyük skandal olacaktır.

Evet, Çin'de isviçre kriterlerinde üretim yapılabilir. Hatta abartalım insan kıymeti daha az olduğu için daha çok el emeğiyle ve daha yüksek kalite üretilmiş olsun (bu mekanizmayı üreten çocuk kör oldu klişesi :D ). Birşey ifade etmez. Lüks tüketim farklı bir konu. İhtiyaç ötesi hazlar aranıyor. Yıllarca elden ele gezmiş, bir süre Boşta kalmış sonra sermayedarlarca yeniden diriltilmiş isviçre markalarıyla, 200 senedir aralıksız üretim yapan aile şirketleri, pp, vc gibiler arasında ne fark var. Yani sorsanız alpina da tarihi referans veriyor mesela ama rolex ile bir tutabilir miyiz? Hayır. Tarih, prestij satın alıyoruz. O Yüzden ucuz işçilerin değil, müreffeh isviçre vatandaşlarınca, nemden ari pırıl pırıl havasıyla jura Dağları'nda, yaylalarında üretildiğini bilmek istiyoruz saate baktığımızda. Öyle ya Köklü markalar aynı kasabada aynı arazide üretim yapmaktan duydukları gururu bizlere ve fiyatlara yansıtıyorlar :D

Yani belki nice fiyat muadilinden kaliteli grand seiko gerçeği ve insanların bakış açısı bile ortada. Benim için Japan made kavramının yeri başkadır, eklemeliyim. Garibim uzakdoğulular dürüstçe yazıyor japan mov diye arkayı çeviriyorsun, Tayland veya Çin mamülü çıkabiliyor. Japan made yapıştırmıyorlar. Bundan çok daha fazla ve Detaylı dürüstlüğü isviçre malı Tüketicileri hak ediyor.

Dünya'da temiz suya erişimi olmayan yüz milyonlarca insan varken, günlük 1 USD altı ücretlerle çalışan milyarlar varken bu fiyatlandırma politikası "maliyet için Çin'de bazı tedarikler olabilir" bahanesini kaldırmıyor.

ETA'nın tedariği kesmesi Sürecinde bu gruba bir saldırı, itibarsızlaştırma çabası da akla yatkın geliyor.

Ama @Clk önderliğinde tüm endüstrinin temeline dinamit döşeniyorsa keyifle takipteyiz :D

Not: designed in california assmbled in erbaa :lol: :D :lol:
Kullanıcı avatarı
nicholaihel

Mesaj zyk1on » 20 Haz 2015, 00:22

Kaderin cilvesi bu olsa gerek, tezi hazirlayan da 1950'lerin-60'larin meshur saat kasasi ureticisi 'Donze' soyismini tasiyor. Eski ve bilinen kasacilardan bir de 'Pretat' var o da danismanlik ayagi altinda Cin'de is yapiyor artik.
Cin'de Isvicre uyruklu biri tarafindan uretilen hersey 'Swiss Made' hanesine 10% ekliyor :lol:
glycintennial.com
Kullanıcı avatarı
zyk1on

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 176 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners