TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İsviçre Saatçilik Tarihi ve Gerçekleri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Swatch Group Tarihi ve Gerçekleri

Mesaj creeindian » 19 Haz 2015, 13:40

Kanserli boya kullanıyorlar mıymış? Yakıyor muyuz şimdi Omega' larımızı ? Gözünüzü seveyim tamamını okumuş birisi cevap versin.
Kullanıcı avatarı
creeindian

Mesaj Clk » 19 Haz 2015, 13:43

creeindian, yakmayin kullandiklari boyalarin dumani zehirlenmenize neden oluyormus :lol:

mturann, olay aslinda "kalitesi dogru oldugu sürece" neyin nerede üretildigi degil sadece bizlere yalan satilmasi. Benim bütün derdim bu.

Mercedes ML, GL ve R Amerika'da üretiliyor, BMW ilk x3'ü kendisi bile üretmeden Avusturya'dan aldi mesela... Tabii ki araclarin bir bölümüde Asya'da üretiliyor ama bunu bize "Made in Germany" diye satmiyor! Bilmem anlatabildim mi?

Yukarida ki tezi yazan kisi Isvicreli gazeteye verdigi baska bir demecte sirket isimlerini vererek kasalarin eskiden Italya'dan geldigini belirtiyor. Italya yada Cin hani nerede "Swiss Made"?

Önceki paylasimlarimi ciddiye almayanlar saatin sadece mekanizmasi icin Swiss Made kurallari oldugunu unutyor. Saatin geneli icin ise genel ifadeler var.

Bu bilgileri direkt kendilerinin aciklamama nedeni ise "Swiss Made" kavraminin markalasmasi. Kimse bile bile böyle yüksek cirolu bir markaya zarar vermez.

Hayek yine ölmeden önce verdigi bir röportajda kar arttirimi icin gereken her türlü yatirimin yapilacagindan bahsediyor. Bu cümleyi günümüz sartlarinda yorumlarsak olayi daha iyi anlayabiliriz.

Ama isin daha da kötü tarafi kraldan fazla kralci olup gercek bilgileri yalanliyor olmamiz! :!:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj SeRxx » 19 Haz 2015, 14:12

Creeindian , Omega'nın Çin ile bağlantısı tamamen yalandır, tamamen hayal ürünüdür. Bu konuda çok rahat olabilirsiniz [emoji106]

ETA, alttan üste doğru bir sürü markaya mekanizma sağlayan bir firma(ydı). Tudor/Oris gibi kalite düzeyi "ETA menüsünde" en diplerde olan(tabi bu mekanizmalar yine de çok kaliteliler) mekanizmaları kullanan firmaların düşük maliyet yüksek kar gibi bir amaçları var -ki bu çok doğal bir amaç.- Bu amaca hizmet etmek adına kalite ve Swiss Made standartlarından ödün vermeden bazı tesislerin Çin'de bulunmasında herhangi bir anormallik göremiyorum.

Üretilen parçalar bazında ve bu parçaların kullanıldığı model bazında veriler olursa -tabi bu veriler uydurma veriler olmayacak- daha sağlıklı yorumlanabilir. Aksi taktirde varılacak kanılar hayalperestlikten öteye geçemez.
creeindian yazdı:Kanserli boya kullanıyorlar mıymış? Yakıyor muyuz şimdi Omega' larımızı ? Gözünüzü seveyim tamamını okumuş birisi cevap versin.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj onatozer » 19 Haz 2015, 14:39

Clk yazdı:Önceki paylasimlarimi ciddiye almayanlar saatin sadece mekanizmasi icin Swiss Made kurallari oldugunu unutyor. Saatin geneli icin ise genel ifadeler var.

Ozaman hemen kendi silahınla vuralım; önceden paylaşılan "Swiss Made" kuralları ile ilgili yazıdan:
Article 4 : Marking indications of origin
a) on watch cases
A watch case is considered to be Swiss if it has undergone in Switzerland at least one essential
manufacturing operation (to wit stamping, turning or polishing), if it has been assembled and
tested in Switzerland and if at least 50 per cent of the cost of manufacture (excluding the value
of the material) is accounted for by operations carried out in Switzerland.

Okuduğunuz gibi kasa gibi komponentlerin hepsi İsviçre'de işlenmeli ve montajı yapılmalı şeklinde bir madde var. Hatta manufacture para döngüsünün bile enaz yarısının İsviçre kaynaklı olması şart koşuluyor. :idea:

Sevgili Clk, yeni tezini duyar gibiyim: "Kullanılan metal işlenmeden önce uzakdoğudaki bir madenden çıkmış!!!!" ya da "montaj işçilerinin kütüğü Moğolistan'da!!!!" :lol: :lol: :lol: :lol:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Clk » 19 Haz 2015, 15:17

Hemen kendi silahimla vuruldum :lol:

Yalniz silahi ters tutmussun Onat :D Lisede okuyan cocuk bile yukarida ki cümlenin bir anlam ifade etmedigini anlar.

Saatin kasasinin en az 1 islemi Isvicre'de yapilmis olmali (Presleme, tornalama yada POLISAJ!!!), Isvicre'de montajlanmis ve test edilmis olmali, son cümleye girmiyorum bile ki orada zaten malzeme maliyetini hesaplamanin disinda tutuyor.

Bir Cinli yada Thai'nin aylik maasinin 135 USD ile 250 USD arasi oldugu gercegini kabul eder, malzemenin maliyetini bu hesabin disinda tutar (ben degil kural böyle diyor) ve Isvicre'de normal bir calisani aylik gelirini Brut 5000 CHF olarak ele alirsak, bir kasanin sadece Isvicre'de montaj edilmis ve test edilmis olmasi bile ki polisaj isleminin de Isvicre'de yapilmis olmasi gerekiyor 50% barajinin asilmasinda yeterli ;)

Benim anlamadigim Omega'nin neden tekil olarak yine bu isin icerisine sokuldugu. Markaniz ile ilgili olan belgeleri zaman icerisinde paylasacagim. Ama burada olay Isvicre saat devi Swatch Group ve ETA!
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj onatozer » 19 Haz 2015, 16:56

Clk, yani sen bu durumda Rolex SA piyasada Çin malı saat satıyor diyorsun öyle mi :o :shock: :o :shock: :o :shock:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj sinanarmy » 19 Haz 2015, 17:13

Cok vakif olmamakla beraber bir firmanin (kalitesi belli) rolex gibi cinde uretim yapmasi cok anormal gelmiyor he swiss made yazisi ozaman celisiyor diyorsaniz o ayri ama ben ayni yuksek kaliteyi ayligi 200 dolar verdigim 200 elemanla saglayabiliyorsam bunda sorun ne ki
Kullanıcı avatarı
sinanarmy

Mesaj Clk » 19 Haz 2015, 17:22

:D

Birincisi ben zaten bunun mümkün oldugunu daha önce ki mesajlarimda yazdim.

Ikincisi, tüm yazili basinda swiss made kavraminin önüne gecmis 3 marka var. Rolex, Brequet ve Patek. Patek Philippe kendi mührünü vuran bir sirket yada Geneva Seal kullaniyor (artik hangisini önde tutarsaniz), Brequet tarihi ve gelenekleri ile genel konsepte uyan bir marka degil zaten. Dolayisi ile Brequet'nin co-brand swiss made destegine ihtiyaci yok.

Bu noktada benim tek anlamadigim neden Rolex'i bu 2 marka ile birlikte ayri yere koyduklari. Cünkü Rolex teknik anlamda bu markalarin kapisinda bekci olur, ögrenci olur ama daha fazlasi olmaz. Ancak kullandiklari celikten tut ki (Cin de en basitinden Avrupa HSS standardlarini karsilayan malzeme yok) tüm üretim prosesinin kendi bünyesi icerisinde gerceklestiriliyor olmasi bu tip bir ayrima neden olmus olabilir.

Ben yine de Rolex'in de ayni Swatch ve LVMH gibi kar bazli is yaptigindan yola cikarak "kalitesi uygun oldugu sürece" (bunu yukarida da yazdim) belli parcalari disaridan (Cin, Hindistan yada Uganda farketmez) tedarik ettigini düsünüyorum. Ama bunun ile ilgili daha tek kelimeye rastlamadim.

Unutmamak lazim ki Swatch yada LVHM cok sirketli gruplar ve bu tip sirketlerden bilgi sizmasi daha kolay. Saat sektörü kapali kutu ise Rolex zirhli kasa... :?
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: jazzy ve 246 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners