TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Yacht-Master 116622 Mavi Kadran Hakkında Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Yacht-Master 116622 Mavi Kadran Hakkında Bilgi

Mesaj Expen » 18 Haz 2015, 16:43

Merhabalar Mert arkadaşım benden söz etmiş :lol:
Benim eskilerden beri gelen saat merakım var fakat uzunca bir süre bu merakımı çeşitli sebeplerden beri bastırmıştım.
Saolsun Mert arkadaşım içimdeki bastırılmış duyguları çıkardı :super:
Şimdi kendime bir saat almayı düşünüyorum rolex no date submariner benim için biçilmiş kaftan fakat bir yandan ym de aklımı çelmiyor değil.Buyüzden yorumlarınız benim için çok önemli :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Expen

Mesaj onatozer » 18 Haz 2015, 17:42

Expen hoşgeldin, Drk'un bu başlığa yorum yazması çok yerinde olmuş. Çünkü o da Submariner'den YM'a geçiş yapmış fakat sonra tekrar 116610LN ile serüveni tamamlamış. Bu git geldeki son adres bile fikir sahibi olmak için yeterli diye düşünüyorum. 8-) Bunun haricinde Submariner çok düz geliyorsa Mavi-Siyah GMT de daha parlak bilezik ve mavi tonu ile ilaç olabilir. :thumbup:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj MertYe » 18 Haz 2015, 18:35

Aman diyim mavi siyah gmt demeyin. Inceledigim günden beri aklımda. Canlısı fotoğraflarından çok daha güzel kesinlikle. O saat hakkında aklımdaki tek soru işareti yeni ve farklı olduğu için şu an çok talep var ama bundan 1 sene sonra satmaya kalksak populeritesini kaybederse biraz daha zarar ciddi olabilir diye düşünüyorum. 2. Bir sorun saati almak isteseniz bile bulamıyorsunuz sıfır olarak.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj onatozer » 18 Haz 2015, 18:56

Mertye, gmt nin zarar etmesinin tek yolu Doların Euro'nun 2 TL altına inmesidir. Sub ve gmt bu konuda rakipsiz saatler, nakit para bile durduğu yerde zarar eder, bu ikisi etmez :lol:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Clk » 18 Haz 2015, 20:17

Amac kar ise Blancpain alman gerekiyordu ama kacirdin firsati. Adam komple sirketi 30.000 CHF'ye aldi sonra'da tek bir saate ayni parayi verecek kisileri avlamaya basladi ve inanmazsin buldu :D

Saat üzerinden daha iyi kar olmaz ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj MertYe » 18 Haz 2015, 21:10

Tabi ki amaç kar değil ama bu saat hastalığının bir sıkıntısı da sürekli yeni modelleri denemek istemek. Onu ver bunu al illa ki olacaktır diye düşünüyorum. Kendi Omega Seamaster Planetocean ımı şu an Tag Heuer Calibre 17 rs2 ile değiştirmeyi düşünüyorum tabi ki üste de fark vererek. Omega çok severek aldığım bir saatti. Kaldı ki mantığım Omega verilip Tag Heuer alınmamalı diyor.

Calibre 17 rs2 biraz daha duygusal yaklaştığım bir model. Saatlere ilgim ilk başladığı zamandan beri bu saati almak istiyordum şu anda da takasla alabilme gibi bir şans geçti elime. Bunu söylememin sebebi ben planetocean'ı da alırken çok severek almıştım ve sanki hiç elimden çıkarmayacakmışım gibi geliyordu. Şu anda söyleyebilirim ki Calibre 17 yi de eğer ki almaya karar verirsem ilerde Mavi Siyah bezel GMT alma şansım olursa takasta değerlendirme veya Tag'ı satarak alma yoluna gideceğim. Belkide muhteşem 3'lü mü UN Savarona, Calibre 17 ve Mavi siyah GMT ile oluştururum kim bilir :lol:

Bu arada bilgisayar başına yeni geçebildim gün içinde konuyu telefondan takip ediyordum. Telefondan cevap yazmak biraz zorlu bir süreç gibi geliyor bana bu yüzden çok yorum yapamadım. Yorumda bulunan herkese çok teşekkürler. :champ:
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj MertYe » 18 Haz 2015, 21:14

Drk yazdı:Avatarın da gözümden kaçtı zannetme, telif alsaymışım keşke zamanında :twisted: :lol:

Bende avatarı yaptıktan sonra farkettim sizin Ferrariyi. Kendiminkinin daha iyi olduğunu düşündüğüm için değiştirmedim. 8-)
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj drk » 18 Haz 2015, 23:13

Submariner - YM ikilemine düşsem yine submarineri tercih ederim. YMnin dha özel olduğunu kabul ediyorum ancak asıl soru bu özelliği istiyor muyum? Seramik bezeli platine hem görsel hem işlevsel açıdan tercih ederim. Maxi casei normal kasaya yine tercih ederim. Toka zaten önceden yazdığım gibi. Ym parasında tt sub alınıyor, fiyat dezavantajını da göz önünde bulundurabiliriz almamak için bahane arıyorsak. Aslında mükemmel kombinayon ym kadran renginde bir submariner olurdu herhalde. Batman da aynı şekilde çok beğendiğim bir saat.

İş bütün kriterleri değerlendirip alma aşamasına gelince sıralamam: Submariner > Batman > Ym olurdu. Saatlerden kısa sürede sıkılıp değiştirmek isteyebiliyoruz ancak sub da gmt de kusursuza oldukça yakın saatler olduğundan dönüp dolaşıp yine onlara gelmemiz yüksek ihtimal.

Submaneri satarsam yine sub alacağım :lol:
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: barkodd, Majestic-12 [Bot] ve 155 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners