TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Nomos Club Datum /Servis / Mekanizma Sorunsalı

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Nomos Club Datum /Servis / Mekanizma Sorunsalı

Mesaj Ahbob » 11 Haz 2015, 22:21

Arkadaşlar, ağabeyler merhabalar. Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.

Benim forumda da açılışını yapmış olduğum Nomos Club Datum saatim aldığımdan 12.05'teki uçak yolculuğuma kadar kusursuz çalıştı. Sonrasında ise düzenli olarak ileri gitmeye başladı. Suçu uçak yolculuğundaki manyetik alana attım ve saati aldığım Tevfik Aydın'a gittim. Üzerinde ısrarla durmama rağmen saate ayar(!) yaptılar, manyetik alanla ilgili bir işlemde bulunmadılar. Sapması istediğim seviyelere inmeyince 02.06 günü aynı şikayetle aynı yere gittim. Saati 09.06 günü teslim aldım. Bana, yapılan işlemleri özellikle sormama rağmen hiç bir bilgi verilmedi. O an neden bilmiyorum saati incelemedim. Eve gelip incelediğimde saatin mekanizması üzerinde türlü kirler, çarkın üzerinde ve arka kapak üzerinde kılcal çiziklerle karşılaştım. Bugün götürdüğümde bunların halledilebilecek sorunlar olduğundan, yeni bir çark sipariş edebileceklerinden, kapağa da polisaj yapabileceklerinden bahsettiler. Ben içime sinmediğini söylememe rağmen bakalım görelim tarzı şeylerle karşılaştım. Ben, bana haber verilmeden, bana sorulmadan ve daha ne teşhisi konulduğunu bilmeden saatin açılmasından ve kurcalanmasından rahatsız olduğumu defalarca söyledim, ama olumlu bir geri dönüş alamadım.

Bu durumdaki birine ne akıl verirsiniz, ne yapmayı önerirsiniz ?
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Re: Nomos Club Datum/Servis/Mekanizma sorunsalı

Mesaj SeRxx » 11 Haz 2015, 23:27

Ahbob, cok geçmiş olsun. Saati yenisiyle değiştirmeleri için -dava açma dahil- her yolu denerdim. Bu gibi durumlarda asla kibar olmayacaksın; maalesef bizim insanlarımız karşıda kibar birini görünce "onlar sorun değil", "hallederiz" ayağına yatıyorlar. Kendi şahsım adına konuşuyorum; o mağazanın içinde fiziksel kavgaya kadar yolu var bu işin. Ne demek özellikle belirtmeme rağmen içini açıp mındar ediyorlar .
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj khef » 12 Haz 2015, 00:01

Bilginiz disinda yapilan tum islemlere iliskin detayli bir yazili aciklama talep edin. Muhtemelen veremeyecekler. Daha sonra degisim talebinde bulunun. Eger kabul etmezlerse tuketici mahkemesine gideceginizi belirtin. Tum bunlari mail yoluyla yaparsaniz elinizde mahkemeye sunmak icin evrakiniz olur.
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj Yase » 12 Haz 2015, 00:33

Şu an okurken hakikaten çok sinirlendim. İşte bu yüzden güvenmiyorum servislere. Ben sizin yerinizde olsam acil degisim talep ederdim. Bu nasil bir saygisizlik sizin izniniz olmadan saati acmak ve hic bir bilgi vermemek üstüne üstlük mekanizmada kirler kasada cizikler !!!!!! Yangina korukle gitmek istemiyorum ama aynisi benim basima gelse gercekten buyuk olay cikarirdim. Polisaj niye yaptirasiniz yeni saatinize?!! Saat kendilerinin degil ya cizerler de polisaj da yaparlar.. Hakkinizi arayin yeni saat talep edin. Vermiyorlarsa tuketici haklarina gidin. Beyefendilik beyefendi olan insanlar karsisinda işe yarar, yaramıyorsa onlara geçmiş olsun.
Yase

Mesaj kilimanjaro » 12 Haz 2015, 01:14

Tüketici kanunlarına göre ayıplı mal grubuna giriyor ve değiştirmekle hatta iade almakla yükümlüler.Yerinde olsam , bunları keyifle süründürürdüm.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Re: Nomos Club Datum /Servis / Mekanizma Sorunsalı

Mesaj Caner1983 » 12 Haz 2015, 07:06

Sonra türkiyedeki servislere güvenin deniyor ya ??????? Hepsi aynı değil klişesine girmeyin lütfen
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj SeRxx » 12 Haz 2015, 08:16

Önemli olan o servise gereken cevabı verebilmek. Ayar çekmek bizim elimizde; 2-3 kişi ciddi ayar çeksin bakayım bir daha dikkat ediyor mu etmiyor mu?
Caner1983 yazdı:Sonra türkiyedeki servislere güvenin deniyor ya ??????? Hepsi aynı değil klişesine girmeyin lütfen
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj manil » 12 Haz 2015, 09:06

SeRxx yazdı:Önemli olan o servise gereken cevabı verebilmek. Ayar çekmek bizim elimizde; 2-3 kişi ciddi ayar çeksin bakayım bir daha dikkat ediyor mu etmiyor mu?
Caner1983 yazdı:Sonra türkiyedeki servislere güvenin deniyor ya ??????? Hepsi aynı değil klişesine girmeyin lütfen

Caner'e hak veriyorum, öncesinde de yazmıştım; saatin kordonunu taktırmak için götürdüğümde hayvan adam tornavidayla kanırta kanırta bileziği takmıştı. Adama niye öyle yaptın diyorum ses vermiyor. Benim başıma gelen hadi mahalle saatçisi ve uzmanlık gerektirmeyen basit bir işlem, e peki buna ne demeli? Bir de büyük, köklü firma.

Anlamıyorum, insanın elinde bir flowchart, diagnose ne bileyim bir şey olur; saat geri kalıyorsa bir kaç şey ölçer sonrasında belirli prosedür uygulanır. Biz de direkt kasayı aç, ayar çek sonra sil, müşteriye ver. adam saftirik zaten, parasını da almışsın. Abartmıyım, şu hareket soğuttu beni resmen bu firmadan. 40ların başında bir Jaeger alana kadar bir Nomos alayım diyordum ama bu saatten sonra en azından Türkiye mümessili olan bu kurumdan alacağımı hiç zannetmiyorum.

Saatlerimin her ikisini de kısmetse Türkiye'de bakıma vermeyi düşünmüyorum. Burada Bengi Saat gibi çok kaliteli dünya standartlarının üzerinde saat sevdalıları var ama kaç tane?

Bu kadar şikayetten sonra konuya gelelim,
Ahbob,
1-Elinizde bu servis işi ile ilgili servis giriş kaydı, teslim fişi, v.s. (özellikle sizin imzanızı taşıyan) var mı?
2-Servis giriş - çıkış tarihleri belli mi? Servise verdiğiniz zaman (firma tarafından) işin kolayına kaçılarak "kozmetik çizikler var" şeklinde bir ekleme yapıldı mı?
3-Saatinizin deforme edilmiş halini bir şekilde tutanak altına aldırdınız mı?

bundan sonraki süreçte elinizde evrak namına ne varsa belirtin bir strateji belirleyelim.

Nomos'un kendisine mail atarak yardım isteyebilirsiniz, Türkiye mümessillerini uyarabilirler.

geçmiş olsun.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425, jazzy, sphinx ve 230 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners