TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tek Saat Yeterli Midir?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tek Saat Yeterli Midir?

Mesaj Tgm » 08 Mar 2015, 01:43

Ben de beklemekten yanayım. Çünkü ben de bekliyorum.

Benim de şu an tek saatim var. O da bir Submariner.. 14060M. Alalı 2 ay oldu. 2 aydır geceleri hariç her gün taktım ve takıyorum.

Olması gerektiği kadar özen gösteriyorum ve hiç de bir şey olmadı..

Sen de rahat ol :thumbup:
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj Architecte » 08 Mar 2015, 02:26

Yeni ve pahalı bir saatin çizilmemesi,darbelere maruz kalmaması için gösterilen extra çaba çok normaldir. Özellikle pahalı bir Rolex bu özeni hakk ediyor diye düşünüyorum ki üzerinden zaman geçince özen gösterme skalası da düşer. Şu bir gerçek ki aldığımız araba olsun, saat olsun, pahalı bir gözlük vs olsun başlarda inanılmaz derecede özen gösteriyoruz. En azından ben böyleyim. Fransa seyahatimde euro'ya kıyıp bir gözlük almıştım iki sene önce. Bir iki ay kadar sarıp sarmalıyordum başına bir iş gelmesin diye. Şimde nerede olduğunu ne halde olduğunu bile bilmiyorum. Kaldıki 8-10 bin euro verip aldığımız bir rolex'e neler neler yapmayız. İşin ilginci arabaya hiç ama hiç özen göstermiyorum, ama saatim çizilmesin diye kapıdan girerken pervaza çarpmasın diye dikkat ediyorum. Sadece o da değil beni kolumdaki saatle beraber kaçırırlar diye korkmuyor değilim. Bir de şu kısacık ömrümde şunu anladım. Kolumda 15 bin euroluk altın saat bile olsa, elmas pırlanta taşlı da olsa. bazı yerlerde kesin bu imitasyondur gözüyle bakıyorlar saate. -Kendine niye bir jet almıyorsun' sorusu karşısında, -sefam olsun, ben jet uçağımı parmağımda taşıyorum diyen Bülen Ersoy misali. Parnağında 3-4 milyon dolarlık bir yüzük taşıyormuş.

Kısacası herşeyin yenisi, tazesi, körpecik olanı makbüldür. Konuyu çarşamba pazarına çevirdim biliyorum. :D

Son olarak şunu söylüyorum. Rolex'in yanına 4 değil de en azından yardımcı aktör olarak bir seiko ya da bir omega almanı tavsiye ediyor yükselttiğim çıtayı düşürüyorum :champ:
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj Bg17 » 08 Mar 2015, 04:56

Aslinda normal insanin bir tane saati olur...sub bunun icin bicilmis kaftan. Ben de dahil bir cogumuzun davranisi rasyonel degil. Ama zaten hobi ve luks de boyle bisey, ihtiyacin olmayan bir nesneye sahip olma hissi icn verilen ederi (degeri degil) ustu para.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Orhanbalu » 08 Mar 2015, 07:15

Her ihtimalde tek saat günümüzde yeterli değil. En az 2 adet saatiniz olmalı.
balu
Kullanıcı avatarı
Orhanbalu

Mesaj ermansire » 08 Mar 2015, 18:38

Saat sub olmasa mutlaka bir dress watch edinin derdim ama sub o işi de görür.
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj Jazz » 08 Mar 2015, 22:00

Bence bir saat yeter. Hele sub ise..her yere gider..illa ikinci saat için bütçeyi zorlamak gereksiz.
Kullanıcı avatarı
Jazz

Mesaj Caner1983 » 08 Mar 2015, 22:04

ermansire yazdı:Saat sub olmasa mutlaka bir dress watch edinin derdim ama sub o işi de görür.

Sürekli spor giyiniyorum klasik yılda birkez
Jazz dediğin gibi şuan tek takılacaz kendisiyle ve bundan memnunum ama yanına alacak olursam sub a verdiğim değerden dolayı alırım
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj theoeu » 25 Nis 2015, 16:30

tek saat olarak en uygun adaylar kesinlikle submariner ve f91w ;)
Kullanıcı avatarı
theoeu

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kesikparmak, korayyalnizlar, ofis, ringrang ve 34 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners