TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Dede Yadigarı Hislon Saat Hakkında Bilgi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Dede Yadigarı Hislon Saat Hakkında Bilgi

Mesaj creeindian » 19 Nis 2015, 19:47

manie87 yazdı:Arkadaşlar yazdıklarınız için çok teşekkür ederim, saati takmam konusunda bana cesaret verdiniz :-) Eğer kaplama ve temizlik yapılıyorsa yaptırıp kullanırım ozaman. Peki sizce ortalama kaça mal olur bana bunları yaptıram ? Birde dün akşam saati kurunca başka bir saat ile kronometreyi başlattım ne kadar geri veya ileri gidecek diye, 18 saatte 22 saniye geri kalmış. resimlerde belli oluyor - + yazan bi ayar kolu var onu + ya getirsem faydası olurmu ? normalde 18 saatte kaç sn geri veya ileri gelmesi lazımdı

Saatinizi güle güle kullanın, iyi bir bakım yaptırırsanız sanırım siz de uzun süre kullanıp belki de çocuklarınıza bırakırsınız.
Ama oradaki + - kısımlarına mekanizma uzmanı değilseniz dokunmayın ,zira onlar hassas ölçüm cihazlarıyla usta kişiler tarafından ince ayar yapmak için kullanılır, siz sadece saatinize iyi bir bakım yaptırıp değer verdiğiniz gibi özenli kullanın, ayar ve Bakım işlerini ustalara bırakın .
Kullanıcı avatarı
creeindian

Mesaj manie87 » 19 Nis 2015, 19:56

Baran yazdı:Bugunleride gorecekmiydim,ilk defa buyugunden kalan bir saate gercekten deger verip takmak isteyen biri denk geldi .Kimsenin dedigine bakmayin saatinizin bakimi yaptirip kozmetik acidanda yenileyip gule gule kullanin.O gülenleride bana gonderin :D

Öyle yapacağım Baran :)

creeindian yazdı:
manie87 yazdı:Arkadaşlar yazdıklarınız için çok teşekkür ederim, saati takmam konusunda bana cesaret verdiniz :-) Eğer kaplama ve temizlik yapılıyorsa yaptırıp kullanırım ozaman. Peki sizce ortalama kaça mal olur bana bunları yaptıram ? Birde dün akşam saati kurunca başka bir saat ile kronometreyi başlattım ne kadar geri veya ileri gidecek diye, 18 saatte 22 saniye geri kalmış. resimlerde belli oluyor - + yazan bi ayar kolu var onu + ya getirsem faydası olurmu ? normalde 18 saatte kaç sn geri veya ileri gelmesi lazımdı

Saatinizi güle güle kullanın, iyi bir bakım yaptırırsanız sanırım siz de uzun süre kullanıp belki de çocuklarınıza bırakırsınız.
Ama oradaki + - kısımlarına mekanizma uzmanı değilseniz dokunmayın ,zira onlar hassas ölçüm cihazlarıyla usta kişiler tarafından ince ayar yapmak için kullanılır, siz sadece saatinize iyi bir bakım yaptırıp değer verdiğiniz gibi özenli kullanın, ayar ve Bakım işlerini ustalara bırakın .

Anladım creeindian, o zaman ellemeyim ben bakım yaptırırken ayarlarınıda yapsınlar
Kullanıcı avatarı
manie87

Mesaj maiii » 19 Nis 2015, 22:12

Çok güzel durmuş. Hele dedenizden kalmış olması bu saati daha güzel yapmis
Kullanıcı avatarı
maiii

Mesaj alen38 » 20 Nis 2015, 14:45

güzel paylaşım ve anlatım eski bi anısı olması onu çok daha keyfili ve özel kılıyor.umarım kıymetini bilerek güzel günlerde kullanırsınız
Kullanıcı avatarı
alen38

Mesaj argentum » 20 Nis 2015, 22:22

Benim de rahmetli dedemin buna benzer hislon ya da nacar bir saati vardı. Sonra o saat noldu bilmem ama hacıya gittiğinde getirdiği seiko 5 'i 20 yıldan fazla taktı.Vefat ettiginde bile kolunda o saat vardı. Bende o seiko 5'i saklıyorum. Bu arada foruma hoşgeldiniz.
Kullanıcı avatarı
argentum

Mesaj manie87 » 21 Nis 2015, 01:08

maiii, alen38, argentum, sizlerede yorumlarınız için teşekkür ederim :-) hoşbulduk bu arada.
Kullanıcı avatarı
manie87

Önceki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners