TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

5.000 TL Limitli Otomatik Swiss Made Saat Önerisi?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 5.000 TL Limitli Otomatik Swiss Made Saat Önerisi?

Mesaj MelihGS » 03 Nis 2015, 10:58

Nomos modelleri bence sana cok uygun olacaktir. Merkezi saniye konusunda sikinti olabilir.
Kullanıcı avatarı
MelihGS

Mesaj zgnclskn » 03 Nis 2015, 11:33

zafeer yazdı:Bence doğru öneriler gelmesi içiin perpetual calenderi direk iptal etmeniz gerekecek
Yanlışsam düzeltir üstadlar ama bildiğim kadarıyla pilli saatlerde oldukça kullanilabilir ve ucuz bîr teknoloji olan perpetual calender özelliği otomatik saatlerde oldukça pahalı ben suana kadar 5000 tlye otomatik prrpetual calender bir saate rastlamadım

Katılıyorum, otomatiğe en yakın ihtimal yukarılarda pasladığım Seiko kinetic perpetual ve türevleri gibi duruyor. Benzer şekilde Citizen'in eco-drive perpetual modelleri de var ama iş otomatiğe gelince benim bildiklerim dahilinde imkansız. Zaten bu serilerde yine pilin varlığı perpetual komplikasyonunda çözüm etkeni. Otomatik mekanizmada, oldukça zahmetli ve kıymetli bir özellik perpetual. Orient ve Raketa'nın birer saati var forumda da kullananlar mevcut ama çok bilgim olmamakla beraber multi year calendar olarak sınıflanıyorlar sanırım.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj ermansire » 03 Nis 2015, 12:36

Hocam bütçe dahilinde date, moonphase, saniye ve açık mekanizma'yı Frederique Constant'tan karşılarsın onun modellerine bir bak.
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj Toroman » 03 Nis 2015, 16:09

zafeer yazdı:Bence doğru öneriler gelmesi içiin perpetual calenderi direk iptal etmeniz gerekecek
Yanlışsam düzeltir üstadlar ama bildiğim kadarıyla pilli saatlerde oldukça kullanilabilir ve ucuz bîr teknoloji olan perpetual calender özelliği otomatik saatlerde oldukça pahalı ben suana kadar 5000 tlye otomatik prrpetual calender bir saate rastlamadım

haklısın galiba, umutlarım git gide azalıyor :roll:

MelihGS yazdı:Nomos modelleri bence sana cok uygun olacaktir. Merkezi saniye konusunda sikinti olabilir.

Dediğin gibi merkezi saniye değil malesef :super:

ermansire yazdı:Hocam bütçe dahilinde date, moonphase, saniye ve açık mekanizma'yı Frederique Constant'tan karşılarsın onun modellerine bir bak.

Frederique Constant'lara bakmaya başladım bulursam kafama yatan paylaşıcam burda :thumbup:
Victorinox Officer'S
Kullanıcı avatarı
Toroman

Mesaj Ahmetrefik » 03 Nis 2015, 16:39

ML Pontos Chronograph Retro bütçe biraz daha zorlanabilirse alınabilir.
zaman o kadar tuhaftır ki; gençken, çocukken hiç önemi yoktur, sonra gün gelir kaç yaz'ının kaldığını saymaya başlarsın.
Kullanıcı avatarı
Ahmetrefik

Mesaj mosef » 03 Nis 2015, 20:36

Frederique Constant Slimline Moonphase bence çok güzel bir saat. İşin içine FC'nin inhouse mekanizması da girince daha da çekici geliyor açıkcası.
Kullanıcı avatarı
mosef

Mesaj Bg17 » 04 Nis 2015, 02:37

Bence bu fiyat araliginda alinmasi gereken saat frederic constant hele hele dresswatch seviliyorsa. Bence maurice lacroix dan daha onde.... Ben tag yerine fc tercih ederim
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj kilimanjaro » 04 Nis 2015, 12:40

Bg17 yazdı:Bence bu fiyat araliginda alinmasi gereken saat frederic constant hele hele dresswatch seviliyorsa. Bence maurice lacroix dan daha onde.... Ben tag yerine fc tercih ederim

Katılıyorum üstad ... sanırım kadran tasarımında ML farklılık yaratmaya çalışıyor ve bundada bir ölçüde başarılı oluyor ama modellerinde süreklilik sağlayamıyor.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 57 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners