Merhaba saat dostları..
Öncelikle hepinizi selamlıyorum.
Eskiden beri kol saatlerini çok severim ve çocukluğumda komşumuz saatçi Mehmet amcayı sık sık ziyaret etmem (dükkandan çıkmamam) sayesinde az da olsa saat mekanizmalarına aşinalığım olmuştur. Ancak aslen elektronik mühendisi olmam ve de düşük bütçem dolayısıyla şimdiye kadar sahip olduuklarım hep quartz saatler olagelmiştir. Fakat en kötü günlerimde bile İsviçre saatlerinden şaşmamışımdır.
Neyse.. Sizi detaylarla sıkmamayım.
Yaklaşık son 1 yıldır forumlarınızı ve uluslararası inceleme videolarını ve forumları dikkatle incelemem sayesinde otomatik saatlere merak saldım. Tek tek mekanizmaların özelliklerini net olarak anlamasam da en azından ETA makinaların bu alemde oldukça yaygın ve sağlam olduğunu anlamış oldum, tourbillonun iyi (ve pahalı!) bişey olduğunu öğrendim diyebilirim.
Bu meyanda, doğal olarak bir otomatik saat alma gereksinimi duydum. Diver tipi döner çerçeveli modellere karşı anlamsız bir ilgim olduğunu da es geçemeyeceğim, zira hayatımda 1 mt suya bile dalmışlığım yoktur.
Ve incelediğim kadarıyla
- Oris TT3 day date (üstelik arka kapağı şeffaf) gayet makul bir fiyata; 918 CHF ye Tevfik Aydın'da mevcut. (tipi pek hoş değil bence)
- Moda Saat sitesinde 3990TL ye bir türlü satamadıkları son 1 adet mavi kadranlı Tag Heuer Aqua Racer 300 mevcut.
- Diğer yandan Longines'in de o skalada "GMT"li versiyonu var. Ancak Diver modelini bulamadım..
Ve tabii ki chrono24 sitesinde yaklaşık 5000TL skalasında Breitling 42'den Omega diverlere kadar pek çok model var..
...
Sizden ricam bana 4-5 bin (mümkünse daha ucuz) civarında ve mümkünse diver tipi bir otomatik saat önermeniz.
Her türlü önerinin dikkate alınacağını belirtir.
Peşinen teşekkürlerimi bildiririm.
Özgür Kolay