TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

4000 TL Bütçeli Otomatik Saat Önerisi / TAG Heuer Aquaracer

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

4000 TL Bütçeli Otomatik Saat Önerisi / TAG Heuer Aquaracer

Mesaj ozgurkolay » 02 Nis 2015, 12:41

Merhaba saat dostları..

Öncelikle hepinizi selamlıyorum.
Eskiden beri kol saatlerini çok severim ve çocukluğumda komşumuz saatçi Mehmet amcayı sık sık ziyaret etmem (dükkandan çıkmamam) sayesinde az da olsa saat mekanizmalarına aşinalığım olmuştur. Ancak aslen elektronik mühendisi olmam ve de düşük bütçem dolayısıyla şimdiye kadar sahip olduuklarım hep quartz saatler olagelmiştir. Fakat en kötü günlerimde bile İsviçre saatlerinden şaşmamışımdır.
Neyse.. Sizi detaylarla sıkmamayım.
Yaklaşık son 1 yıldır forumlarınızı ve uluslararası inceleme videolarını ve forumları dikkatle incelemem sayesinde otomatik saatlere merak saldım. Tek tek mekanizmaların özelliklerini net olarak anlamasam da en azından ETA makinaların bu alemde oldukça yaygın ve sağlam olduğunu anlamış oldum, tourbillonun iyi (ve pahalı!) bişey olduğunu öğrendim diyebilirim.
Bu meyanda, doğal olarak bir otomatik saat alma gereksinimi duydum. Diver tipi döner çerçeveli modellere karşı anlamsız bir ilgim olduğunu da es geçemeyeceğim, zira hayatımda 1 mt suya bile dalmışlığım yoktur.
Ve incelediğim kadarıyla
- Oris TT3 day date (üstelik arka kapağı şeffaf) gayet makul bir fiyata; 918 CHF ye Tevfik Aydın'da mevcut. (tipi pek hoş değil bence)
- Moda Saat sitesinde 3990TL ye bir türlü satamadıkları son 1 adet mavi kadranlı Tag Heuer Aqua Racer 300 mevcut.
- Diğer yandan Longines'in de o skalada "GMT"li versiyonu var. Ancak Diver modelini bulamadım..
Ve tabii ki chrono24 sitesinde yaklaşık 5000TL skalasında Breitling 42'den Omega diverlere kadar pek çok model var..
...
Sizden ricam bana 4-5 bin (mümkünse daha ucuz) civarında ve mümkünse diver tipi bir otomatik saat önermeniz.
Her türlü önerinin dikkate alınacağını belirtir.
Peşinen teşekkürlerimi bildiririm.

Özgür Kolay
Kullanıcı avatarı
ozgurkolay

Re: 4000TL ye kadar otomatik saat önerisi.

Mesaj ermansire » 02 Nis 2015, 13:54

İnternetten saat alımını ben tavsiye etmiyorum saatçiyle at pazarlığı yapılması daha iyi sonuçlar verir.

İnternetten alınacak saat için steinhart modellerine bakabilirsiniz.
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj ozgurkolay » 02 Nis 2015, 14:31

Hocam ufkumu açtınız teşekkür ederim..
Kullanıcı avatarı
ozgurkolay

Mesaj kilimanjaro » 02 Nis 2015, 14:37

Zaten yazmışsınız ... isteğinize en uygun saat Tag Heuer Aqua Racer 300 ... tereddüt etmeden alın ve keyfini çıkarın :thumbup:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj ozgurkolay » 02 Nis 2015, 15:14

Esasen niyetim o da :D
Bilenlerden onay almak her zaman iyidir.
Diğer yandan "marka bilinirliği" konusunda pek havalı olmasa da Steinhart ilgimi çekmedi değil... Doğrusu aradaki fiyat farkı cezbedici gibi duruyor..
Kullanıcı avatarı
ozgurkolay

Mesaj kilimanjaro » 02 Nis 2015, 15:56

ozgurkolay yazdı:Esasen niyetim o da :D
Bilenlerden onay almak her zaman iyidir.
Diğer yandan "marka bilinirliği" konusunda pek havalı olmasa da Steinhart ilgimi çekmedi değil... Doğrusu aradaki fiyat farkı cezbedici gibi duruyor..

Ben Tag Heuer in grant carrera sını kullandım ... inanılmaz keyifli ve şık bir saatti ve bir abim el koyunca gitti garibim ... düşündüğünüz modeli ise forumda kullanan bir çok arkadaşımız var ve olumsuz bir eleştiriye hiç rastlamadım ... siz yine de aramalar kısmına yazıp ilgili başlıklardan okuyabilirsiniz.Diver tercihinize gelince ... tek cümle ile ... Asla pişman olmazsınız. :thumbup:

Steinhart kullananda çok kişi var burada ... genel kanı ünlü markaları taklit ettikleri ve daha üst segmentteki markalara göre çabuk deformasyona uğradıkları yönünde ...
En son kilimanjaro tarafından 02 Nis 2015, 16:03 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Re: 4000 TL Bütçeli Otomatik Saat Önerisi / TAG Heuer Aquara

Mesaj LDaVoS » 02 Nis 2015, 15:58

Öncelikle foruma hoşgeldiniz :thumbup:
Bende bu aralar kendime bir diver bakıyorum tek fark seninkinden az biraz daha fazla bir bütçeye bakıyorum. Öncelikle ETA mekanizma ile ilgili nacizane düşüncelerimi söylemem gerekirse , aradığınız fiyat bandında bulunan hemen hemen her diver saat ETA 2824 bazlı mekanizmaların modifiye versiyonlarını kullanmakta. Bu 1000tl'lik içinde geçerli 7000tl'lik bazı saatler içinde geçerli. ETA mekanizma'nın kötü bir mekanizma olduğunu asla söyleyemem aksine bende de bir tane ETA 2824 var ve son derece iyi bir mekanizma. Ama bana nedense fiyat farkı 6-7 kat olan iki farklı markanın diver modelinin içinde aynı mekanizma olması rahatsızlık veriyor.
Ben aynı bütçeye senin yerinde olsaydım Seiko diver alır arta kalan parayla da swiss made dress watch alır keyfime bakardım :thumbup: :champ:
Two brothers : illidan Stormrage and malfurion stormrage
Kullanıcı avatarı
LDaVoS

Re: 4000 TL Bütçeli Otomatik Saat Önerisi / TAG Heuer Aquara

Mesaj zafeer » 02 Nis 2015, 16:09

Tam olarak istediginiz kriterlerde degil sanirim ama longines legend divera bakmanizi oneririm
Kullanıcı avatarı
zafeer

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 65 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners