TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Koleksiyonculuğunun Tekdüze Hale Gelmesi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Koleksiyonculuğunun Tekdüze Hale Gelmesi

Mesaj Clk » 01 Nis 2015, 08:07

BarisFB yazdı: BMW 7 / Mercedes S yerine birçok açıdan daha üstün olan VW Phaeton

Bak buna cok güldüm :lol: :lol: Surada kendi aramizda yazisiyoruz sorun teskil etmiyor ama baska bir yerde kurma böyle bir cümle! Smiley ile degil sesli gülerler :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj BarisFB » 01 Nis 2015, 08:52

Clk yazdı:
BarisFB yazdı: BMW 7 / Mercedes S yerine birçok açıdan daha üstün olan VW Phaeton

Bak buna cok güldüm :lol: :lol: Surada kendi aramizda yazisiyoruz sorun teskil etmiyor ama baska bir yerde kurma böyle bir cümle! Smiley ile degil sesli gülerler :D

Tabii gönül isterdi ki bu alıntıyı yaparken cümlenin başındaki "vakti zamanında" ve sonundaki "alırdı" ibareleriyle Phaeton'un lansmanının yapıldığı 2002 yılından bahsettiğimi açıkça belli eden kısımları da alıntının içine koysaydın da yanlış anlaşılmalara mahal vermeseydin.

Scotoma olmuş biraz..."the mind sees what it wants to see" :thumbup:

BarisFB yazdı:Ya da kaçımız vakti zamanında BMW 7 / Mercedes S yerine birçok açıdan daha üstün olan VW Phaeton alırdı.
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj onatozer » 01 Nis 2015, 13:47

BarisFB yazdı:Ya da kaçımız vakti zamanında BMW 7 / Mercedes S yerine birçok açıdan daha üstün olan VW Phaeton alırdı.

Galiba ben alırdım :lol: :lol:

Başlığı otomobil tartışmasına çekmemek adına BarisFB'nin saat ile ilgili fikirlerine kesinlikle katıldığımı belirtmek isterim.
Örneğin Carl F. Bucherer kötü bir marka değil ama araştırıp ince eleyip sık dokuyan bir müşterinin alması için hiçbir manası yok. Maceralı seçimleri her konuda çok seven biri olmama rağmen, alakasız marka-model seçimlerini macera olsun diye ormanda karşılaşılan mantarın yenmesi ile eşdeğer görüyorum. :geek:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Clk » 02 Nis 2015, 06:36

BarisFB yazdı:
Tabii gönül isterdi ki bu alıntıyı yaparken cümlenin başındaki "vakti zamanında" ve sonundaki "alırdı" ibareleriyle Phaeton'un lansmanının yapıldığı 2002 yılından bahsettiğimi açıkça belli eden kısımları da alıntının içine koysaydın da yanlış anlaşılmalara mahal vermeseydin.

Scotoma olmuş biraz..."the mind sees what it wants to see" :thumbup:

BarisFB, son cümleye :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Architecte » 03 Nis 2015, 00:47

Saat kolleksiyonculuğu cebimizde para olduğu zaman olur olmaz gidip mağazadan değişik marka saat almak değildir zannedersem. Saat kolleksiyonculuğu bana sorarsanız biraz pahalı bir uğraştır. Bana göre nadir bulunan önemli ve değerli markaların vintage sınıfına giren saatleri toplayıp, arızalı olanlarına bakım vb yaptırıp kolleksiyona katmaktır kolleksiyonculuk. Mesela bir Patek, Panerai ya da Rolex sahibi insanın gidip başka bir saat alıp koluna takacağını zannetmiyorum. Kolunda day-date 18k gold president dial diamonds saat olan bir kimse artık başka saat takmaz diye düşünüyorum. Q7 den inip kartala binmek gibi bir şey olur yaparsa. Ama yaparsa da biraz nostalji yapmış olur sadece. Başka bir saat alacaksa kolundaki saatten daha değerli bir saat alır. Rolex'in, Patek'in, ve de işte Panerai'nin bir üst modelini alır. Tecrübeyle sabittir. İnsan hep daha iyisini daha pahalısını daha değerlisini ister. Bir saatten sonra, (burada saat 'vakit' anlamındadır) paranın satın alma gücü de sona erer, güç kudret elde etmenin peşine düşer. İşte bunun hiç sonu gelmez. Şu anda benim gibi ''ezik'' fakir fukara takımı pahalı saatlerin peşinde koşmakla meşgul. Henüz güç kudret elde etme aşamasına geçmiş değildir. Konumuza dönecek olursak bence insan en değerli saate ulaştıktan sonra saat merakı da sona erer sonrasında bir saatsever ise kolleksiyonculuğa başlar. Başta da belirttiğim gibi saat kolleksiyonculuğu diğer kolleksiyonculuklar gibi pahalı bir uğraştır. Bugüne kadar sahip olup kullandığım bir çok saatim oldu Lakin bu sahip olduğum saatlere kolleksiyon gözüyle bakmadım. Neticede herkesin gidip bir mağazadan rahatlıkla alabileceği saatlerdir.

Kullanacağınız bir Rolex day-date, ve/veya just- date 18k gold president dial diamonds, bir de, bir Patek dress watch olsun yeter. Geri kalan saatlerinizi satın ya da hısım akrabaya dağıtın gitsin :=)
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj zafeer » 03 Nis 2015, 11:53

Bencede yapmamız gereken sey evet bu saat her anlamda benim saatim tim beklentilerimi karşılıyor ve gerekirse 3-4 sene bekleyip bunu almalıyım veya bayıldım bu saate fiyatıda çok uygunmuş hemen alayım iken;
Yaptıgımız sey bukadar param var ozaman bunu almalıyım
Ve bence bu asagı yukarı hepimizin düştüğü bir yanlış mutlaka fikirler alınmalı paylaşılmalı ama sırf ... Kadar param var diye okadarlık bir saat almalıyım psikolojisine girilmemeli.
Çünkü bu durum hepimizin yanlış kararlar vermesine neden oluyor.
Kullanıcı avatarı
zafeer

Mesaj tarkani » 03 Nis 2015, 12:29

Architecte yazdı: Mesela bir Patek, Panerai ya da Rolex sahibi insanın gidip başka bir saat alıp koluna takacağını zannetmiyorum. Kolunda day-date 18k gold president dial diamonds saat olan bir kimse artık başka saat takmaz diye düşünüyorum.

Hiç öyle düşünmüyorum. Bazen üzerine Burberry veya Louis Vuitton kusmuş gibi dolaşanları görüyorum. Aynı anda gömleği, kemeri, atkısı, çantası, paltosuyla bu markaları giyinmiş insanlar tarifinize uyabilir. Ancak benim gözümde gerçek bir saat sever, logoların esiri olmadan, kendi tarzına uygun her saatleri beğenir diye düşünüyorum.

Nitekim ben her zaman en pahalı saatimi takmıyorum.
Kullanıcı avatarı
tarkani

Mesaj AksoyFB » 03 Nis 2015, 12:48

Bundan 3-4 sene önce saatlere verdigim 500-1000 tl gibi rakamlar gözümde çok yüksek görünürdü ve saatler çok değerli olurdu benim için. Ama şu anda herhangi bir marka modele 5000-6000 tl verebilirim hissi var. Aslında bu para benim için saate harcayacağım bir meblağ değil. Birazda forumda ki yorumlardan konuşmalardan etkileniyorum ki daha almadığım ve almak için baya bir uğrasacağım modellerden sıkılıyorum :lol: . Ama bence dünyanın en değerli saati sahip olduğumuz saattir...
Republic of Fenerbahçe!..
Kullanıcı avatarı
AksoyFB

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: HknDrsn, kogan, Majestic-12 [Bot] ve 221 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners