Merhaba, diver saatler ne kadar kendine benzer görünseler de aslında her biri farklı özelliklere ve hatlara sahipler. Belirtmiş olduğunuz ve sözü geçen modeller arasından SNZH, SKX ve SBDC yani namı değer Sumo modellerini kullandım. Şu anda günlük olarak SBDC003 modelini kullanmaktayım.
Benim için bir dalgıç saatinin olmazsa olmazı kilitli tepesidir yani vidalı tepedir. SNZH serisinde kilitli tepe olmadığı için ben yazın denizde bu saatimi kullanmadım, sebebi tam olarak su almamasına güvenemediğimden dolayıdır.
SKX serisi ise tüm saatseverlerin yada benim beğendiğim bir diver modelidir. Farklı bir albenisi olup jubilee bileziği ile gönülleri fethetmiştir. Bu saatin kilitli tepesi de bulunmakta olup, farklı deri kordon çalışmalarına da üzerinde imkan vermektedir.
Seiko Sumo ise bu modellerin üzerinden bir diver ve kaliteye sahip diyebilirim. En başta saatin kasa tasarımı ve işçiliği daha üst seviyede, bu da saati daha göze hoş gösteriyor. 44 mm'lik kasa ölçüsü bahsetmiş olduğum kasa tasarımı ve kesimleri ile gözde bu büyüklüğü yok ettiriyor. Ayrıca bileğe tam oturması da cabası

Yanlız saatin biraz ağır olduğunu da belirtmek isterim.
İşin özü, lafı geçen her model birbirinden güzel ve kaliteli modeller, bazıları ise üstte belirttiğim gibi bir tık önde diyebilirim. Eğer diver alıp denizde aktif olarak kullanmayacaksanız beğendiğiniz modeli alabilirsiniz, fakat denizde de kullanırım yada haftada bir saate duş aldırırım derseniz kilitli tepeye sahip bir modeli almanızı öneririm.
Şimdiden güzel seçimler yaomanız dileğiyle.