TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko ve Orient Modelleri Diver Tercihi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko ve Orient Modelleri Diver Tercihi

Mesaj zgnclskn » 04 Mar 2015, 16:14

encinsan o 50. yıl serisine de niyetli gibiydi bir ara, bir başka 50. yıl modeli ile bu önerdiğiniz arasında bir başlığı daha var yanlış hatırlamıyorsam :) Oradan diverlara sıçrama oldu diye tahmin ediyorum
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj KKarakuş » 04 Mar 2015, 16:27

Merhaba, diver saatler ne kadar kendine benzer görünseler de aslında her biri farklı özelliklere ve hatlara sahipler. Belirtmiş olduğunuz ve sözü geçen modeller arasından SNZH, SKX ve SBDC yani namı değer Sumo modellerini kullandım. Şu anda günlük olarak SBDC003 modelini kullanmaktayım.

Benim için bir dalgıç saatinin olmazsa olmazı kilitli tepesidir yani vidalı tepedir. SNZH serisinde kilitli tepe olmadığı için ben yazın denizde bu saatimi kullanmadım, sebebi tam olarak su almamasına güvenemediğimden dolayıdır.

SKX serisi ise tüm saatseverlerin yada benim beğendiğim bir diver modelidir. Farklı bir albenisi olup jubilee bileziği ile gönülleri fethetmiştir. Bu saatin kilitli tepesi de bulunmakta olup, farklı deri kordon çalışmalarına da üzerinde imkan vermektedir.

Seiko Sumo ise bu modellerin üzerinden bir diver ve kaliteye sahip diyebilirim. En başta saatin kasa tasarımı ve işçiliği daha üst seviyede, bu da saati daha göze hoş gösteriyor. 44 mm'lik kasa ölçüsü bahsetmiş olduğum kasa tasarımı ve kesimleri ile gözde bu büyüklüğü yok ettiriyor. Ayrıca bileğe tam oturması da cabası :) Yanlız saatin biraz ağır olduğunu da belirtmek isterim.

İşin özü, lafı geçen her model birbirinden güzel ve kaliteli modeller, bazıları ise üstte belirttiğim gibi bir tık önde diyebilirim. Eğer diver alıp denizde aktif olarak kullanmayacaksanız beğendiğiniz modeli alabilirsiniz, fakat denizde de kullanırım yada haftada bir saate duş aldırırım derseniz kilitli tepeye sahip bir modeli almanızı öneririm.

Şimdiden güzel seçimler yaomanız dileğiyle.
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj KKarakuş » 04 Mar 2015, 16:33

İzninizle kendimden bir iki görsel ekleyip konuyu canlandırmak isterim.

Seiko Prospex SBDC003

Resim
Resim

Seiko SNZH55 FFF Mod ile;

Resim
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj zgnclskn » 04 Mar 2015, 16:51

KKarakuş, peki kilitli tepe olmaksızın, öyle dalmalı olaylara girmeden, normal düzey deniz aktiviteleri için güvenilmez mi 10 bar geçirimsiz bir saate? Bu arada tercih kriteri olacaksa makolarda da kilitli tepe var bildiğim kadarıyla onu da not edelim yeri gelmişken. Ben açıkçası normal düzeyde deniz aktivitelerinde çok problem yaratmayacağını düşünmüştüm, siz öyle deyince kıllandım şimdi :)
FFF mod'da pek hoş, kendiniz mi modladınız yoksa modlanmış mı temin ettiniz?
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj KKarakuş » 04 Mar 2015, 16:55

zgnclskn yazdı:KKarakuş, peki kilitli tepe olmaksızın, öyle dalmalı olaylara girmeden, normal düzey deniz aktiviteleri için güvenilmez mi 10 bar geçirimsiz bir saate? Bu arada tercih kriteri olacaksa makolarda da kilitli tepe var bildiğim kadarıyla onu da not edelim yeri gelmişken. Ben açıkçası normal düzeyde deniz aktivitelerinde çok problem yaratmayacağını düşünmüştüm, siz öyle deyince kıllandım şimdi :)
FFF mod'da pek hoş, kendiniz mi modladınız yoksa modlanmış mı temin ettiniz?

Elbette yeterli olacaktır ama deniz aktiviteleri malumunuz hareketli oluyor :) En kötü ihtimali düşünüp tepenin azda olsa açılması durumunda su alması kuvvetle muhtemel. Bu yüzden kilitli tepe her zaman güven sağlayacaktır.

Orient Mako serisini de kullanmış biri olarak şiddetle tavsiye ederim :)

Bu arada FFF mod'u ben bu şekilde aldım.
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj zgnclskn » 04 Mar 2015, 17:14

Bu arada konu FFF ten açılmışken, keşke şu ince bezelli Blancpain'in de affordable bir muadili olsa da alsak :twisted:

Resim
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj KKarakuş » 04 Mar 2015, 18:33

zgnclskn yazdı:Bu arada konu FFF ten açılmışken, keşke şu ince bezelli Blancpain'in de affordable bir muadili olsa da alsak :twisted:

Resim

Seiko'nun benzer bir modeli mevcut ;) Model kodu şu an aklıma gelmedi.
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj kilimanjaro » 04 Mar 2015, 19:41

Ben bu FFF yi geçen canlı canlı gördüm, denedim.Resimdekinden çok daha farklı inanılmaz bir karizmaya sahip ... evet herkesin alabileceği bir fiyatı yok ne yazık ki .... 40.000 TL denildi.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 64 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners