TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatten Karakter Analizi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatten Karakter Analizi

Mesaj kilimanjaro » 04 Şub 2015, 19:02

Yıllardan beri ticaretle uğraşıyorum.Türkiye ve avrupadaki birçok dev firmadan işler aldım ... hala da iş yapmaya devam ediyorum.Samimiyetimle söylüyorum , görüşmeler esnasında asla kolumda sözü edilen saatlerden yoktu ... hatta çoğu görüşmeye çevremdeki dostların tüm uyarılarına rağmen salaş kıyafetlerle gittim ( hayatımda , öğrencilik yıllarım hariç 10 kez takım elbise giymedim.Son kez nikah şahidiydim , yani mecburiyetten).Başka bir konuda da kılık kıyafetin iş aldırdığı yazılmıştı ... asla katılmıyorum.Diğer takıldığım nokta , yukarıda markalara göre karakter analizi yapılmış ... gerçi yazılar çok küçük okuyamadım.Günümüzde markaların modelleri küçük ayrıntılar dışında birbirlerine çok benzemekte.Dolayısıyla , karakter analizi yapılacaksa diver , dress vs seçimine göre olmalı ... markalara göre değil.Ben mesela kişilik analizlerine göre bu tiplemelerden biri kesin çıkarım ... hatta diğer bir tiplemeden bişeyler taşıyabilirim bunun yanında .... ama bu tiplemelere karşılık gelen markaların hepsinden de kesinlikle modeller beğenip satın alabilirim.
Konuyu açan arkadaşım asla yanlış anlamasın .... ben bu thread ta eğlenmemiz gerektiğini , ciddi tartışmalara girilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum ... sevgiyle :thumbup:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj manil » 04 Şub 2015, 19:31

Bg17 yazdı:Konuya geri donmek gerekirse, evet bencede saat secimleri kisilikle ilgili ipuclari veriyor. Ben mesela niye bir turlu IWC`ye yada Hublot`a isinamiyorum, ustteki metinde ipuclari var.

enteresandır, aynı kanıya ben de sahibim. güzel sayılacak saatler üstelik bu iki marka ama logo tasarımından mıdır nedir ikisine de ısınamadım bi türlü.

ilk konuya geri dönersem, işinde hız ve dakikliğin oldukça önemli olduğu ve kafası sürekli hesap kitapla meşgul (en azından öyledir diye düşünüyorum) TCMB başkanı Erdem Başçı quartz casio kullanıyor. ne diyebilliriz? Adam saati alırken paranın satın alma değeri, alternatif maliyeti, v.s. hesap kitap derken F/P oranında optimum noktayı bulmuş. tam teknokrat kafası. şaşırtmadı o açıdan..

http://www.milliyet.com.tr/fotogaleri/48092-yasam-unlulerin-saat-tutkusu/11
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj akincio » 04 Şub 2015, 21:31

cct aynen katılıyorum size :lol: :champ: :champ:
Kullanıcı avatarı
akincio

Mesaj Cct » 04 Şub 2015, 22:02

akincio avatardan belli :P :lol: :champ:

Replika saatten bahsedilmiş, o ayrı bir konu zaten. Bu gözler kaç kere quartz Franck Müller'ler, Tag Heuer'ler, AP'ler gördü :D

İşin komik tarafı bu adamların çoğu bu saatleri rahatlıkla alabilecek tiplerdi. Bence karakter olayı burada ortaya çıkıyor asıl..
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Terasus » 05 Şub 2015, 06:50

Cct yazdı:Replika saatten bahsedilmiş, o ayrı bir konu zaten. Bu gözler kaç kere quartz Franck Müller'ler, Tag Heuer'ler, AP'ler gördü :D

Quartz Tag Heuer'ler var ama, gecen haftalarda almaya yeltendim hatta :) Gerci ne demek istedigini anladim, haklisin benzer sekilde saatleri gorunce takan kisiye karsi hemen bir nagatif algi olusuyor bende.
Kullanıcı avatarı
Terasus

Mesaj tarkani » 05 Şub 2015, 18:50

İş hayatındaki tecrübem karışık. İlk tanıştığım üst seviyedeki kişilere kendimi dinletebilmek için gösterişli olmam gerekebiliyor. Mevcut müşterilerde ise mütevazi olmazsam konu kısa sürede fiyatlara geliyor. Özellikle kökeni mühendis olan müşterilerimde, ofisimizin bulunduğu kule bile konu olabiliyor.

Bununla beraber bence hobiler/tutkular para ile çok da ilintili değil. Yazarak çok iyi ifade edemeyebilirim ama deneyeyim; Belirli bir gelir seviyesinden sona çok sevdiğimiz işlere bir şekilde para bulunabileceğini savunuyorum. Hepimizin karşısına beklenmedik masraflar çıkıyor. Bir şekilde bu para da ihtiyaç bütçesinden bulunuyor. Örneğin geçenlerde otoyolda çarptığım köpek, hep aklımda olan Tag Monaco kadar masraf çıkarttı. Kazadan önce sorsanız, o saati alacak bütçem yoktu. Ama sonuçta o para çıktı gitti.

Eğer yaşantınızı etkilemiyorsa, pahalı bir saat alımı da bu bütçe kapsamında değerlendirilebilir. Sanırım pek çok öğrenci de, ellerindeki son model iPhone'ları bu bütçe kapsamında alıyor. Yaşam kalitesini etkilemediği sürece, gösteriş amacı taşımıyorsa bence bir mahsuru da yok.
Kullanıcı avatarı
tarkani

Mesaj Archimed » 05 Şub 2015, 19:16

Çakma saatli insan; bana çakma karakteri hatırlatır, iyi gözle bakmam.

Uzaktan bir akrabam birkaç ay önce Çin ve Hong Kong'a gitti. Burada çakma bir DJ2 TT almıştı. Bu kişi normal koşullarda TT DJ2 parasını 1 haftada kazanıyor. Yaptığım konuşmadan sonra (çakma Rolex'i kendisine yakıştıramama mevzusu) eski Tissot'una ve GC'sine döndü. Geçenlerde neden Rolex'ini takmadığını sorduğumda o saatten soğuduğunu söyledi :lol:
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Terasus » 06 Şub 2015, 13:17

Archimed yazdı:Çakma saatli insan; bana çakma karakteri hatırlatır, iyi gözle bakmam.

Uzaktan bir akrabam birkaç ay önce Çin ve Hong Kong'a gitti. Burada çakma bir DJ2 TT almıştı. Bu kişi normal koşullarda TT DJ2 parasını 1 haftada kazanıyor. Yaptığım konuşmadan sonra (çakma Rolex'i kendisine yakıştıramama mevzusu) eski Tissot'una ve GC'sine döndü. Geçenlerde neden Rolex'ini takmadığını sorduğumda o saatten soğuduğunu söyledi :lol:

Benzer bir durumu ben de yaklasik 2 sene once yasadim. Yeni katildigim projede proje direktoru (guney afrikali) ile tanistik ve birkac hafta sonra ofiste mesai bitiminden sonra kahve esliginde sohbet ortami olusmustu. Ben kendisine saatlere karsi ilgim oldugunu ve kendisinin kolundaki saati de begendigimi soyledim (farketmistim markayi ve modeli). Cikardi kolundan verdi. Saat altin Rolex Daytonaydi :) baktim saate ve gercek olmadigini hemen farkettim. Kendisine ayni anda soyledim "ama bu saat gercek degil ki, sahtesini almissiniz". Direktor de pek bozuntuya vermedi, gulumseyerek birseyler dedi tam hatirlamiyorum. Bu arada belirteyim proje direktorum nerden baksaniz aylik en az 30-40bin dolar duzeyinde maas aliyordur ki kår primi haric. Sonra direktor izne cikti ve izinden dondugunde kolunda o saat yoktu, onun yerine gercek bir Casio vardi kolunda :) O gun bugundur Casio saati takiyor, o altin sarisi renkli sahte daytonayi bir daha hic gormedim kolunda :) Halen de ayni projede calismaya devam ediyoruz, o diyalogtan sonra bana karsi olumsuz tutumu hic olmadi..
Kullanıcı avatarı
Terasus

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425, Dorukeski, Eterna, fsinan, Google [Bot], Icarnaceast, kirpi ve 226 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners