TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatten Karakter Analizi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatten Karakter Analizi

Mesaj Bg17 » 04 Şub 2015, 15:29

Piranha mi duydum? Biri piranha mi dedi? Simdicevap gelir...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj manil » 04 Şub 2015, 15:44

Bg17 yazdı:Piranha mi duydum? Biri piranha mi dedi? Simdicevap gelir...

kötü bişi mi dedim :roll: :super: :roll:
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Clk » 04 Şub 2015, 15:56

Piranha geldi beyler :D Manil piranha ben oluyorum :lol: Bilmemen normal ;)

Konuya geri dönersek...

Bence olaylara bu kadar yüzeysel olarak bakmayin. Türk mantigindan kurtulun derim. Rolex ile PP ile is baglanmaz! Isi baglayan o saati tasiyan adamin yine o saati tasiyabilme kültürüdür! Konusma tarzidir, yemek yeme adabidir v.s.!

Forumdan belli bir süre uzak kalinca degisim daha kolay göze carpiyor! Gözlemledigim degisim konularin asiri sekilde mali noktalara cekiliyor olmasi. Bu rahatsiz edici bir olay! Kimin nasil is bagladigi yada neyi nasil aldigi ile degil olayin aslin olan saat ve mekanizmalar ile ilgilenin!

Burada bu kadar üye var, teknik bilgi kisirligina bak! Para saati alir ama teknik bilgisini vermez! Bilmem anlatabildim mi?

Piranha'dan sevgiler Basar :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Ynt: Saatten Karakter Analizi

Mesaj Miriel » 04 Şub 2015, 16:07

Clk yazdı:
....

Forumdan belli bir süre uzak kalinca degisim daha kolay göze carpiyor! Gözlemledigim degisim konularin asiri sekilde mali noktalara cekiliyor olmasi. Bu rahatsiz edici bir olay! Kimin nasil is bagladigi yada neyi nasil aldigi ile degil olayin aslin olan saat ve mekanizmalar ile ilgilenin!

Burada bu kadar üye var, teknik bilgi kisirligina bak! Para saati alir ama teknik bilgisini vermez! Bilmem anlatabildim mi?

Piranha'dan sevgiler Basar :lol:

Konu teknik bilgiyse Cengiz abi'yi bekliyoruz. :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj zgnclskn » 04 Şub 2015, 16:11

Her ne kadar insan kendi adına türk mantığından uzak kalmaya çalışsa da ortamları türk mantığı domine edince pozisyonunu ona göre almak ihtiyacı hissediyor :) en azından bu mantığın zararlarından korunmak adına, yukarıda yaptığım rolexli tanımlar biraz böyle şeyler, yoksa taşıyabilene lafım yok. O adam zaten taşımasa da olur rolex falan, önemli değil
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj manil » 04 Şub 2015, 16:49

Yok yani mesele rolex sahibi olmaksa aman diyeyim. :) hiç yanlış anlaşılma olmasın daha geçen açılışını yaptım. Rolex i çok sever ve de saat olarak ayrı yere koyarım. Sürç-ü lisan ettiysek affola :(

Kastettiğim tam da sizin söylediğiniz hususlardı.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj erdeminox » 04 Şub 2015, 18:15

Benim gozumde orjinal rolex in degerini bilmeden takan biriyle cakma rolex i kullananin arasinda bir fark yok.cunku "clk" arkadasin dedigi gibi para saati alir ama teknik bilgisini vermez .bazi insanlarin parasi vardir ama rolex ten baska saat dumamistir ve onu bi kalemde alir.saatten anladigi gibi rolex kullananlar ise onun gerceklesmis bir hayalinden ibaret olup onu kolunda askla tasimasi gibidir.
Kullanıcı avatarı
erdeminox

Mesaj Bg17 » 04 Şub 2015, 18:31

Her zamanki gibi milletimizin karakteristik ozelligine burunuyoruz, ve keskin, genelleyici yorumlar geliyor.

Konustugumuz konu bir kol saati, bir aksesuar, bir luks, bizler gibi bazilari icin de bir hobi. Sahte saatle ilgili kismi bi kenara birakirsak, herkesin ayni derecede ilgilenmeyebilir. Normal bir kullanici da tarihini makenizmasini arastirmadan bilmeden bir tane submariner alip 15 20 yil kullanabilir, daha sonra cocuguna verebilir. Taktigi saati bilmiyor diye elestirmesino dogru bulmuyorum. Bu kisi raymand weil ile patek philippe arasinda farki bilmek zorunda degil.

Cogu ust duzey marka sadece meraklilarina hitap ediyor, pazarlama stratejileri, reklam kampanyalari da bu dogrultuda olusturuluyor. Bu dongunun disina cikmak icin ciddi yatirim yapmak gerekiyor, herkesin bildigi rolex, omega ve tag heurer bu yatirimi yapmis, genel kitlelere kendini tanitmis saat markalari. Bu yatirimin karsiligini da satislariyla aliyorlar zaten. Bu markalardan saat alan ve takan kisilere karsi acaba biliyor da mi takiyor, yoksa gosteris icin mi takiyor diye bakmayi dogru degil. Zaten birinin kendini gostermeye calisip calismadigini 1 dakika icinde anlarsiniz, o da aksesuardan cok nelerden bahsettiginden nasil konustugundandir.

Turkiyede ahlaki degerlerimizin son yillarda oldukca yozlastigini dusunuyorum, para sahibi olmak herseyin onune gecti. Bu sebeple de kimse calisarak para kazanma pesinde degil, parayi bulma pesinde, kolay yoldan koseyi donme pesinde. Maalesef bu da mumkun. Toplumun her kesiminde alin teriyle kazanilmis parayla, bulunmus para arasinda bir fark oldugu bilinci yerlesmemis, hatta calisana enayi gozuyle bakiliyor. Deger bu olunca, elde edilen ganimet misali gostermek de dogal sonucu oluyor. Kaliteyi gormek takdir etmek paylasmak yerine ben bunu yaptim benim bunum var diye tabiri caizse hava atmak.

CLK`nin gozlemine katiliyorum, saatleri biraktik, fiyatlari konusuyoruz sadece. Sanki bir hobi cercevesinde bir araya gelmis insanlar degilde, saat esnaf odasi toplantisi gibi. Yine klasik kultur eksiginden, icsellestirmemekten kaynaklaniyor.

Konuya geri donmek gerekirse, evet bencede saat secimleri kisilikle ilgili ipuclari veriyor. Ben mesela niye bir turlu IWC`ye yada Hublot`a isinamiyorum, ustteki metinde ipuclari var.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425, Dorukeski, Eterna, fsinan, Icarnaceast, kirpi ve 230 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners